تمیز کردن کامپوزیت[معرفی 11 محلول و روش کاربردی!]
اگر شما هم به دنبال تمیز کردن کامپوزیت هستید اما نمیدانید از چه محلولی و یا به چه صورتی تمیز کنید این مقاله برای شما مفید است .
بایدها و نبایدهای تمیز کردن کامپوزیت های آلومینیومی
- از شوینده های قلیایی قوی، شوینده های اسیدی قوی و شوینده های محلول در رنگ استفاده نکنید.
- از وسایلی که می توانند سطح رنگ شده را تمیز کنند استفاده نکنید.
- مواد ساینده، تمیز کردن پانل کامپوزیت را در نظر نگیرید.
- در گرم ترین زمان روز یا زیر نور مستقیم خورشید تمیز نکنید. این امر پتانسیل خشک شدن محلول را به حداکثر می رساند و در
- نتیجه منجر به لکه بینی و خراش می شود.
- در دیوار بیرونی ساختمان که معمولاً باز و بلند است وسایل نقلیه ای مانند سبدهای آویزان، تابلوهای آویزان و سکوهای بالابر نامناسب و خطرناک هستند.
- قبل از اینکه بخواهیم یک منطقه بزرگ را تمیز کنیم، بهتر است یک مکان آزمایش کوچک را انتخاب کنیم. پس از تأیید، تمیز کردن عمومی را شروع کنید.
اما قسمت روکش شده لاک کوره ای با فلوروکربنو حتی پیش رنگ و روکش آکلریک پلی استر و قسمت اصلی روکش الومینیوم در هنگام آلودگی نمایان نمیباشد.
ضرورت تمدید عملیات نظافت صفحات در مناطق صنعتی آلوده ،خطوط ساحلی و یا در مکانهایی که به تازگی شروع به ساختمان سازی شده است ،
نه تنها برای پاکییزگی ظاهری ، بلکه برای زدودن گردوغبار به منظور جلوگیری از جرم گرفتن صفحات در درازمدت لازم است.
اغلب اوقات ریزش باران موجب پاکیزگی و زدودن آلودگی از صفحات خارجی میشود.
در مناطق کم باران که مقدار باران کمتری انتظار میرود،
میتوان با تمدید دفعات نظافت این کمی را جبران نمود.
حتی در یک ساختمان واحد ، قسمتهایی از صفحات که کمتر در معرض دید میباشند نیاز به نظافت بیشتر و قسمتهایی که بیشتر در دید هستند
نیاز کمتری به پاکسازی دارند.
زیرا در قسمتهای با دید کمتر ترکیبات مضر بر روی صفحه روکش دار انباشته میشوند.
از این رو نیاز بیشتری به بررسی دارند.این عوامل باید در برنامه نظافت مدنظر قرار گیرند.
اجرای طرح برنامه نظافت روکشهای فلزی خارجی میتواند همراه با دیگر امور از قبیل پاک کردن شیشه ها و ترکیبات آلومینیوم های رنگی صورت گیرد.
نکات کلیدی تمیز کردن ورق کامپوزیت
نطافت اغلب در قسمتهای متداول زیر مورد نیاز است:
مناطق کم باران
مناطق صنعتی آلوده
مناطقی که ساخت و ساز در آنها به تازگی و با وسعت بالا آغاز شده باشد.
مناطق مه آلود و نواحی ساحلی با چرخش چگالی متناوب و خشک.
در مناطق مه گیر و نواحی ساحلی که همراه با تناوب چگالی و خشکی همراه است و رسوبات نمکی و آلودگی انباشته میشود.
به خصوص ساختمانهای پناهگاهی طاق مانند به دلیل عدم شستشو با باران و تجمع گردو غبار در آنها.
روش تمیز کردن نمای کامپوزیت
۱- زمانی که جرمه روی نما ناچیز و سطحی است، میتوانیم روی آن آب بپاشیم و هنگام حرکت آب از بالا به طرف پایین، با سنباده غیر سیمی یا مویی و در مواردی سنگساب دستی سطح را سایش دهیم. سپس با آب گرفتن جرمها، نما را تمیز کنیم.
۲- اگر جرم روی نما زیاد باشد، یا نما به رنگ روغنی آغشته باشد و یا مورد دیوارنویسی واقع شده باشد، برای تمیز کردن آن، از روش تمیز کردن مکانیکی و وزش ماسهای با فشار دستگاه استفاده میکنیم. در این روش، باید فشار ماسهای بحدی باشد که نما دچار خلل و فرجهای ریز نکند.
بدیهی است که پاشیدن آب ممکن است از درزها به قسمتهای داخلی ساختمان اثر کند. در آخر نیز توجه گردد که برسهای مکانیکی که با چرخش و حرکت دورانی سطح را تمیز میکنند باید با دقت انجام شوند تا اولا امواجی در سطح نما بوجود نیاید و ثانیا گرد حاصله برای کارگران زیان آور نباشد.
تمیز کردن نما با مواد شیمیایی :
برخی از مواد شیمیایی و نمکها میتوانند در نماهای سنگی، آجری و نما با مصالح دیگر، خسارت کلی وارد آورند و باعث تخریب آنها و یا به وجود آمدن لکه و حفرههایی در سطوح شوند که بین آنها به موارد زیر اشاره میکنیم:
۱- اسید رقیق فلوئوریدریک :
این اسید را به مقدار ۱۰% با آب مخلوط میکنیم و با قلم، چکته و یا فرچه بر سطحی که قبلا با آب خیس شده است، میمالیم. سپس با برس چرمی سایش میدهیم و بلافاصله با آب میشوییم.
۲- اسید فسفریک :
برای پاک کردن زنگ آهن، محلول اسید فوق را با سمپاش و یا برس به سطحی که قبلا خیس کردهایم، میزنیم و با برس نرم دیگری بر کحل آن میکشیم و بلافاصله آن را با آب شستشو میئهیم. این اسیدها سطح شیشه را میخورند و دچار یخزدگی میکنند. به این ترتیب، جلای سنگهای نما در کنار پنجره و یا نماسازی رو کار از بین میرود. در ضمن، تختههای زیر پایی را فاسد و در بعضی موارد سوراخ میکنند. پاشیدن شدن اسید مذکور بر دست و بدن سبب سوختگی شدید میشود.
۳- تمیز کردن بوسیله بخار آب :
با دستگاه، آب گرم و بخار را بر سطح کار میپاشیم. برخی از موارد سطح نما در بخار آب حل و شسته میشود؛ اما استفاده از این روش از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست. در آخر نیز نکتهای را بنده یادآوری میکنم که قبل از استفاده از مواد شیمیایی جهت تمیز کردن کل نما، سطح کوچکی را به طور آزمایشی تمیز میکنیم و پس از اطمینان از اینکه اشکالی پیش نخواهد آمد، نما را پاک خواهیم کرد. در مواردی، استفاده از آب تنها، سبب انتقال نمکها از دل کار بر سطح کار میشود که در این صورت، سطح کار دائم شوره میزند.
تمیز کردن دوده از نما با شستشو :
۱- لکههایی را که از دوده بخاری حاصل میشود، میتوان با آب گرم و مواد کف کننده، بویژه صابون شست.
۲- چنانچه دوده چرب باشد، دو تا سه بار شستشو با آب و صابون، تمیز میشود.
۳- چنانچه دوده بسیار چرب باشد، میتوان از گل «مهل» یا «تالک» و یا «تری کلروراتیلن»
سوالات متداول در خصوص تمیز کردن ورق کامپوزیت
مقداری سرکه یا آب لیمو را با آب گرم در یک کاسه مخلوط کنید تا یک محلول پاک کننده ایجاد شود. سپس یک پارچه تمیز را در محلول آغشته کنید و از آن برای پاک کردن ورق کامپوزیت استفاده کنید. بهتر است ابتدا یک قسمت کوچک را که کثیف یا لکه دار هستند تمیز کنید.
در این حالت بهترین محلولی که می توان استفاده نمود بنزین یورو 4 می باشد
Comment (1)
[…] بیشتر بدانید : دفعات پاکسازی ورق کامپوزیت آلومینیوم پرمیوم باند […]