هر آنچه باید درباره ورق کامپوزیت و موارد کاربرد آن بدانید
اگر می خواهید در خصوص ورق کامپوزیت و موارد کاربرد آن اطلاعاتی داشته باشید این مقاله را مطالعه نمایید .
ورق کامپوزیت چیست ؟
واژه کامپوزیت به معنای ترکیب دو یا چند عنصر و ساختن یک ماده مرکب است که ویژگی ها و خواص متفاوتی قبل از ترکیب شدن نسبت به مواد اولیه خود دارند . پانل های کامپوزیت ورق هایی هستند که به گونه ای به هم متصل می شوند که یک لایه هسته توسط دو لایه پوشش پوشانده می شود.
ضخامت لایه هسته که از جنس پلی اتیلن ساخته شده است ، بسته به کاربرد، نزدیک به 4 تا 6 میلی متر است . لایه های رو و پشت ورق در اکثر ورق ها از جنس آلومینیوم ساخته شده اند. علاوه بر این دو لایه ، لایه های میانی چسب و همچنین پلی اتیلن و لایه های محافظ نیز به طور طبیعی به لایه ها اضافه می شوند. وزن سبک آنها به اندازه استحکام و انعطاف پذیری بالا از ویژگی های محبوب و کاربردی آنهاست.
تاریخچه تولید این ورق ها به اواخر دهه 60 میلادی باز می گردد. استفاده از این پانل ها از آن زمان تاکنون چشم انداز شهری و صنعتی بسیاری از مکان ها را تغییر داده است ، زیرا ورق های کامپوزیت با ویژگی های منحصر به فرد خود انتخاب های نامحدودی را به طراحان و سازندگان می دهند.
ورق کامپوزیت آلومینیوم برای چه مواردی استفاده می شود؟
در حال حاضر ، پانل کامپوزیت آلومینیوم در بسیاری از مناطق مورد استفاده قرار گرفته است ، در زندگی ما رایج است ، با این وجود همه مردم با این مصالح ساختمانی دیوار آشنا نبودند ، استفاده از پانل های کامپوزیت آلومینیومی چند وجهی است ، بنابراین استفاده خاص از پانل کامپوزیت آلومینیوم در این مقاله توضیح می دهیم .
پانل کامپوزیت آلومینیوم یک مصالح ساختاری کامپوزیت است که با استفاده از یک ورق آلومینیومی روکش شده به عنوان ماده سطح و پلاستیک پلی اتیلن به عنوان ماده اصلی در تجهیزات خاص تولیدی پردازش می شود.
ویژگی های منحصر به فرد ورق کامپوزیت آلومینیومی طیف وسیعی از کاربردهای آن را تعیین می کند: می توان از آن برای ساخت نمای بیرونی ، نوسازی ساختمان قدیمی ، دکوراسیون داخلی دیوار و سقف ، علائم تبلیغاتی ، غرفه های نمایشگر و …
پنل کامپوزیت آلومینیومی از رزین پلی وینیل کلرید به عنوان یک ماده پایه ساخته شده است و مقدار مشخصی از ماده ضد باکتری ، اصلاح کننده و سایر مواد افزودنی را اضافه می کند و با مخلوط کردن ، مقاوم سازی ، جذب خلاء و … تهیه شده است. وزن ، ضد رطوبت ، عایق حرارتی ، غیر قابل اشتعال ، بدون گرد و غبار ، تمیز کردن آسان ، قابل رنگ آمیزی ، نصب آسان و قیمت کم از مزایای ورق کامپوزیت است.
بطور دقیق ، ورق کامپوزیت و موارد کاربرد آن عبارتند از:
- نمای بیرونی ساختمان .
- نمای بیرونی ساختمان قدیمی اصلاح و مرمت شده است
- بالکن ، واحد تجهیزات ، محفظه داخلی
- پانل ، تابلوی علائم و پایه نمایشگر.
- پانل های تزئینی دیوار داخلی ، سقف ها ، علائم تبلیغاتی.
- بدنه کاروان ، بدنه ماشین سردخانه.
پانل های کامپوزیت آلومینیومی به پانل های داخلی و پانل های بیرونی تقسیم می شوند. روکش های سطح دو پانل با هم متفاوت هستند که تعیین کننده موارد استفاده مختلفی است که برای آنها کاربرد دارد.
انواع ورق کامپوزیت براساس لایه خارجی
انواع ورق ها به ضخامت لایه آلومینیوم بستگی دارد اما عامل اصلی لایه پوششی است که پانل ها را از نظر هدف و ظاهر متمایز می کند. به عنوان مثال ، ورق های کامپوزیت با روکش رنگ مات ، پانل های نانو ، ورق های کامپوزیت طرح چوب ، پانل های طرح سنگ ، ورق های کامپوزیت براش و آینه ای و موارد دیگر از نظر پوشش از هم جدا می شوند.
تنوع در لایه میانی ورق کامپوزیت
با گذشت زمان مواد مختلفی برای لایه مرکزی این ورق ها در نظر گرفته شد. پلی اتیلن جدید یا بازیافتی و انواع مواد معدنی مانند پشم سنگ غیر قابل اشتعال یا کم شعله یا پشم سنگ که ضد حریق هستند و همچنین آلومینیوم (هیدروکسید آلومینیوم) برای تقویت خاصیت ضد حریق استفاده می شود. از عوامل مهم در ساخت این نوع پلی اتیلن ها می توان به ضخامت، مقاومت بافت، سرعت جذب و مقاومت در برابر عوامل شیمیایی و مخرب محیطی اشاره کرد.
قیمت ورق کامپوزیت
قیمت ورق های کامپوزیت به عوامل مختلفی بستگی دارد ولی به طور کلی 3 عامل مهم در قیمت ورق کامپوزیت تاثیر گذار است . ضخامت آلومینیوم ، نوع پوشش رنگ ، نوع پلی اتیلن مصرفی سه موردی می باشد که میتواند تا حد زیادی قیمت ورق کامپوزیت را مشخص کند .
برای اطلاع از قیمت به روز ورق کامپوزیت می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید .
ابعاد ورق کامپوزیت
ابعاد ورق های کامپوزیت در ایران بصورت استاندارد تولید می شود و دارای عرض 1.25 و طول 3.20 می باشد که این ابعاد در خصوص ورق های کامپوزیت نمای خارجی می باشد و ورق های داخلی ابعاد متفاوتی دارند .
Comments (2)
[…] این مقاله را نیز مطالعه نمایید : ورق کامپوزیت و موارد کاربرد آن […]
[…] مطالب پیشنهادی : کاربرد کامپوزیت در انواع نمای ساختمان […]