نمای مقاوم در برابر حریق【ورق های کامپوزیت ضد حریق】
نمای مقاوم در برابر حریق
در این مقاله می خواهیم شما را با نمای مقاوم در برابر حریق بیشتر آشنا کنیم :
بازدارنده های آتش ، ترکیبهایی هستند که به برخی مواد تولیدی مانند پلاستیک و پارچه افزوده میشوند
یا به صورت روکش یا رویه در یک سطح بکار میروند
تا پدیداری شعله را به تاخیر بیندازند یا مانع از ایجاد آن شوند
و درنتیجه از گسترش آتش جلوگیری کنند.
این مواد ممکن است با مواد پایه مخلوط باشند (پیشگیرنده شعله افزودنی) یا به صورت شیمیایی به آن پیوند خورده باشند (پیشگیرنده شعله واکنشی)
پیشگیرندی های شعله معدنی معمولاً به صورت افزودنی یافت میشوند
درحالی که ترکیبهای آلی هالوژن (ارگانوهالوژن) و ترکیبهای آلی فسفر (ارگانوفسفر) میتوانند به صورت افزودنی یا واکنشی باشند.
خاصیت ضد حریق :
خاصیت ضد حریق و یا کند سوز بودن در استفاده از مصالح ساختمانی بسیار موثر بوده است .
این خاصیت باعث می شود در اثر آتش سوزی نمای ساختمان که نقش اساسی ایجاد میکند باعث مشتعل شدن آتش نشده و حدالمقدور آن را خفه نماید ، این تکنولوژی در مصالحی مانند دیوار های گچی ، ساندویچ پانل ، کامپوزیت ، UPVC و … استفاده می شود که کلاس های B3 و B2 و B1 شناخته می شوند .
پیشگیرندههای معدنی مانند آلومینیم هیدروکسید (ATH)، منیزیوم هیدروکساید (MDH)، هانتیت و هیدرومنیزیت، انواع هیدرات، فسفر قرمز و ترکیبهای بور بویژه سدیم متابورات.
منظور از نمای مقاوم در برابر حریق این است که در اثر برخورد آتش شعله ور نشده و با انتشار دودهای دی اکسید کربن باعث کند سوزی آتش و خفه شدن آن می شود و این امر موجب میشود که خود متریال شعله ور نشده و فقط بر اثر حرارت آتش تغییر فرم دهد . این محصولات از نوع متریال سازگار با محیط زیست تولید می شود که استقامت بسیار بالایی را در برابر حرارت آتش از خود نشان می دهد و در زمان حادثه آتش سوزی کمترین میزان گاز را در حین شعله ور شدن تولید می کند.
قانون اساسی در ساخت هر زیرساخت ، صنعتی یا غیر صنعتی ، اتخاذ تدابیر احتیاطی در برابر خطرات احتمالی است. در صنعت ساختمان سازی نیز اولویت با رعایت ضوابط کدهای آتش نشانی است. همیشه شعار “ایمن تر بهتر از متاسفم” است.
و مهم نیست که چقدر امیدواریم که هرگز رخ ندهد، باید همیشه احتمال وقوع فاجعه آتش سوزی در یک سازه را در نظر بگیریم. در نتیجه، اگر میخواهید درجه امنیت آتش سوزی سازههای مدرن را بهبود .
استفاده از ورق های کامپوزیت ضد حریق امریست ضروری .
مواد معدنی ضد حریق :
یکی از ویژگی های منحصر به فرد ورق های کامپوزیت ضد حریق بودن آنهاست که بهتر است که استفاده شوند . هسته های مرکزی ورق کامپوزیت دارای HDPE/LDPE که از معدنی های بازدارنده آتش هست استفاده می شود . مواد معدنی ضد حریق با نسبت 30:70 عناصر معدنی به پلیمر استفاده می شوند.
به دلیل وجود مواد معدنی ضد حریق در هسته های مرکزی ورق کامپوزیت ورق های کامپوزیت را می توان به کلاس A2 و کلاس B دسته بندی کرد که مقاوم در برابر آتش هستند .
استاندارد های ورق کامپوزیت :
ورق های کامپوزیت ضد حریق باید دارای استاندارد و گواهینامه های معتبر باشند تا مورد تایید آتش نشانی و سایر سازمان های مربوطه باشند .
در ایران مهم ترین و اصلی ترین استاندارد ضد حریق گواهینامه فنی ضد حریق از سازمان مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی می باشد . که معمولا در سایت مرکز ، برندهای تولید کننده ورق کامپوزیت مورد تایید را اعلام می نمایند .
همچنین یک گواهینامه فنی ضد حریق را برای ارائه به مشتری و یا سازمان آتش نشانی به برند مربوطه ارائه می نمایند .
Comment (1)
[…] بیشتر بدانید : نمای مقاوم در برابر حریق […]