شناخت متریال نما ساختمان【آشنایی با 5 متریال مناسب نما】
اگر قصد ساخت ساختمانی را دارید و هنوز برای نمای آن تصمیمی نگرفته اید ، پیشنهاد میکنیم این مقاله را که در خصوص شناخت متریال نما ساختمان است ، مطالعه نمایید :
نمای ساختمان شما هویت ساختمان شماست. داشتن یک ساختمان زیبا هدف همه ی سازنده هاست و تاثیر مستقیم روی فروش و جذابیت ملک شما دارد. برخی افراد به سادگی از کنار بحث مهم استفاده از متریال نما و طراحی نما می گذرند و سپس با کمک نورپردازی می خواهند جلوه ی بهتری برای ملک خود ایجاد کنند.
در هر بنا، نمای ساختمان اولین و مهمترین مولفه در زیبایی و نشان دهنده هویت کلی می باشد و امکان دارد در نگاه اول بیننده را جذب یا دفع کند.از این رو آشنایی با انواع متریال نمای ساختمان و ویژگی ها و نقاط قوت و ضعف هر یک از متریال های موجود می تواند در انتخاب بهترین متریال جهت طراحی نما موثر باشد.
شناخت و به کارگیری متریال مناسب نما ساختمان جهت تامین زیبایی لازم برای نما و بعلاوه تامین عملکرد لازم حائز اهمیت است.با توجه به اینکه نمای ساختمان در مقابل عوامل جوی قرار می گیرد، در انتخاب متریال نما ساختمان باید دقت شود تا نمای ساخته شده در مقابل عوامل جوی مقاوم بوده و زیبایی لازم را داشته باشد .
در طراحی نما شما می توانید از متریال های گوناگون و متفاوتی استفاده کنید. همانطور که می دانید هر کدام از متریال ها دارای شخصیت متفاوتی است. به طور حتم جلوه ای که سنگ ساختمان به نمای شما می دهد را نباید از شیشه انتظار داشته باشید. یا حرفی که آجر برای گفتن در طر احی نما دارد را هیچ گاه با سنگ مقایسه نکنید. زیرا هر کدام از متریال ها ویژگی خاص خود را دارند.
به عنوان مثال برای ساختمان های اداری نماهای سنگ و کامپوزیت یا شیشه بهتر هستند و بیشتر حس اداری بودن ساختمان را القا می کنند. یا برای ساختمان های مسکونی نماهای تلفیقی و ترکیبی بسیار مهم و زیبا می شوند.
هر چه سعی داشته باشید دست طراح را در طراحی نما باز بگذارید نمای شما بهتر می شود. به هر حال طراح با توجه به ماهیت ساختمان شما بهترین و مناسب ترین طرح را برای شما آماده می کند. دیگر بحث ها فنی است و طراح چون از طرح آماده شده در شهرداری دفاع می کند می بایست طبق ضوابط طراحی نما را انجام دهد. پس از بابت تایید در شهرداری هم نگران نباشید.
انواع متریال نمای ساختمان
- نمای آجری
- نمای سیمان سفید
- نمای سنگی
- نمای چوبی
- نمای ترمووود
- نمای فایبر سمنت
- کامپوزیت آلومینیوم
- نمای شیشه ای
در خصوص مزایا و معایب این متریال ها در مقاله های قبلی به طور کامل توضیحاتی را بیان کرد ایم ، می توانید با سرچ در قسمت جستجو سایت مطالعه نمایید :
طراحی نمای کامپوزیت :
این نوع طراحی نما ویژه ساختمان های بلند اداری و برج های دولتی است. عموماً وزارت خانه ها از این نوع طراحی استفاده می کنند. ساختمان وزارت خانه راه و شهرسازی نمونه ای از ساختمان بلند اداری است که از نمای کامپوزیت بهره برده است.
این نما به علت اینکه نیازمند اجرای زیر کار و شاسی کشی است به ۲ صورت کار می شود.
اگر از شیشه ساده در نما استفاده شود می بایست پشت کار را کامپوزیت ، سرامیک یا سنگ کرد زیرا دیده می شود.
ولی اگر از نمای آینه ای استفاده شود نیازی به زیباسازی زیر کار نیست. در هر ۲ حالت شما می بایست زیر کار را مدوله کنید تا پنجره ها دقیقاً مقابل تایل های بازشو پنجره قرار بگیرند.
طراحی نمای تلفیقی :
این نوع طراحی نما بیشتر در ساختمان های مسکونی جدید مورد استفاده قرا می گیرد. ساختمان هایی که با طراحی نما به صورت ترکیبی طراحی شده اند معمولاً بیشتر از سنگ ساختمانی استفاده می کنند و در کنار آن از کامپوزیت یا آجر و یا از چوب استفاده می شود.
در این نوع طراحی نما باید دقت شود چه درصدی از سطح پوشش نما سنگ و چه درصدی متریال های دیگری است. هر چه سعی کنید تعادل را در نماهای ترکیبی رعایت کنید بهتر است. در غیر این صورت می توانید ۷۰ درصد از سنگ تراورتن که در رنگ های مختلف موجود می باشد و ۳۰ درصد از متریال کامپوزیت یا آجر و یا چوب استفاده کنید.
توجه به مقاومت متریال :
یادتان باشد طراحی نما و بحث شناخت متریال با شناخت رفتار مواد کامل می شود. یعنی شما میزان مقاومت هر یک از متریال ها را در زمان طراحی نما در نظر بگیرید.
وابسته به شرایط جغرافیایی میزان رطوبت و دمای هوا بسیار تاثیر گذار است. به طور حتم نمایی که در بندر عباس مورد استفاده قرار می گیرد با نمایی که در رامسر کاربرد دارد متفاوت است.
میزان مقاوت متریال های مختلف بخشی از طراحی نما است که طراح، اینکار را برایتان انجام می دهد. ولی بهتر است خود شما هم به آن دقت داشته باشید.
توجه به زیبایی متریال :
در بین تمام متریال های مورد استفاده در طراحی نما گستردگی زیادی وجود دارد که ممکن است شما را گیج کند. رنگ بندی نمای ساختمان شما در زمان طراحی نما انجام میشود.
ولی استفاده از متریالی که کنتراس رنگ خوبی داشته باشد بهتر است. یعنی به طور مثال از ورق کامپوزیت سفید را در کنار یک متریال کرم یا دودی استفاده کنید زیبایی را ۲ چندان کرده اید. یا اگر از آجر قهوه ای و سنگ کرم استفاده شود تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.
دیدگاهتان را بنویسید