آشنایی با انواع پوشش ورق کامپوزیت و موارد کاربرد آن
انواع پوشش ورق کامپوزیت
رنگ روی سطح ورق آلومینیوم کامپوزیت با تکنولوژی های متفاوتی برحسب نوع کاربرد و محل نصب ورق اجرا می شود مختلف است که انواع پوشش ورق کامپوزیت به صورت زیر تقسیم بندی می شود:
۱- ورق کامپوزیت با پوشش رنگ پلی استر D-PE
ساده ترین روش اجرای رنگ روی لایه آلومینیوم می باشد که رنگ بدون هرگونه لایه محافظ روی لایه آلومینیوم اجرا می گردد.
این نوع ورق در مقابل شرایط جوی، اسیدی و یا قلیایی بسیار آسیب پذیر بوده ، هیچ گونه تضمینی برای حفظ کیفیت آن در نمای خارجی ساختمان وجود ندارد و بطور کلی استفاده از آن برای نمای بیرونی ساختمان ممنوع بوده ولی برای دکوراسیون داخلی مناسب و به صرفه است.
۲- ورق کامپوزیت با پوشش محافظ PVDF
این پوشش تحت نام پلی وینیل دین فلوراید نوعی رزین خاص است.
این رزین به دلیل وجود لایه پلیمری و همچنین عنصر فلوئور باعث محافظت رنگ سطح ورق و دوام و پایداری آن در مقابل شرایط نامساعد جوی، اشعه ماوراء بنفش و شرایط اسیدی و قلیایی به طور کاملاً قابل اعتماد حداقل تا ۲۰ سال می گردد.
رنگی که با این رزین روی سطح ورق اجرا می گردد به طور مستقیم بر روی آلومینیوم اجرا نمی شود و قبل از آن یک لایه رنگ آستر از نوع پلی اورتان روی آلومینیوم اجرا شده سپس لایه رنگ اضافه می شود. بنابراین ورقهای PVDF دارای ۲ لایه رنگ می باشند.
۳- ورق کامپوزیت با پوشش Nano-PVDF
همانند رزین PVDF اجرا می گردد با این تفاوت که یک لایه سوم هم روی رزین PVDF اجرا می شود
که از لحاظ ساختار مولکولی با رزین های عادی متفاوت است.
به صورتی که فاصله مولکولی توسط تکنولوژی نانو به کمتر از ۹-۱۰ می رسد که این خاصیت باعث عدم جذب آلودگی های محیطی از قبیل گردوغبار و ذرات روغنی معلق در فضا می گردد.
این نوع ورق توسط کارخانه پرمیوم باند در کشورمان ایران عرضه شده و به طور گسترده در حال استفاده است.
تقسیم بندی از لحاظ تکنولوژی لایه میانی
برحسب کاربرد و حساسیت پروژه لایه میانی از مواد مختلفی تشکیل شده است.
توضیح اینکه به طور کلی پلی اتیلن استفاده شد در لایه میانی این ورق ها در حالت کلی غیرقابل اشتعال است اما برحسب حساسیت پروژه و وجود مواد اشتعال زا در نزدیکی این ورق ها از لایه میانی A2 , B1 استفاده می شود. لازم به ذکر است استاندارد A1 در مواد ضدحریق مربوط به مواد هموژن (غیرکامپوزیت) می شود.
- پلی اتیلن بازیافتی
- پلی اتیلن نو
- لایه میانی ضد حریق B1
لایه میانی ضد حریق A2 که معمولاً از هیدروکسید آلومینیوم و یا دیگر مواد معدنی ساخته می شود.
مزایا استفاده از ورق کامپوزیت
تنوع طرح و رنگبندی :
ورق های کامپوزیت دارای بیشترین تنوع طرح و رنگ در بین متریال های ساختمانی مخصوص نما می باشند . و همین امر سبب شده است که با هر سلیقه ای بتوان از آنها در نمای ساختمان استفاده نمود .
سبکی وزن ورق کامپوزیت :
از ورق کامپوزیت به عنوان سبک ترین متریال نمای ساختمان می توان اشاره کرد . که چیزی در حدود 6 تا 8 کیلوگرم در هر مترمربع وزن دارد و به میزان زیادی از سنگ طبیعی و شیشه سبک تر است .
انعطاف پذیری :
ورق های کامپوزیت کاملا قابل انعطاف بوده و می توان آن را به شکل های مختلفی اجرا و فرم دهی داد .از این رو هیچ گونه محدودیتی برای نوع طرح و اجرا ندارد .
قابلیت تعویض ورق کامپوزیت :
در صورتیکه که در نمای کامپوزیت تعدادی بنا به دلایل مختلف نیاز به تعویض داشته باشد ، ورق کامپوزیت این قابلیت را دارد که در کمترین زمان ممکن تعویض گردد حتی بدون هیچ خرابی در نما ساختمان .
سرعت نصب و اجرا بالا :
نمای کامپوزیت همانطور که می دانید به روش خشک اجرا می شود و همانند سنگ و سایر متریال های مشابه سنگ نیاز به ملات و غیره ندارد . همین امر سبب شده است تا سرعت نصب و اجرا ورق کامپوزیت بسیار بالا باشد و به کمترین زمان ممکن پروژه رو به اتمام شود .
Comment (1)
[…] آلومینیوم در شرایط معمولی نیز اکسیدی می شود بطوری که درمجاورت هوا و بطور معمول لایه ای از اکسید به صورت غیرمتخلخل بر روی سطوح قطعات آلومینیومی تشکیل می گردد […]