فلاشینگ نما ساختمان | 5 نکته ضروری در نصب فلاشینگ نما
در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی در خصوص فلاشینگ نما ساختمان بیان نماییم :
رطوبت نه تنها به نمای ساختمان آسیب میرساند، بلکه مشکلات عمیقتر و بعضاً پرهزینهای را نیز ایجاد میکند. در زمان ساخت و ساز، باید از عناصر طراحی و موادی استفاده شود که رطوبت مخرب را نمای ساختمان دور نگه دارد. یکی از این عناصر، استفاده از «فلاشینگ نما» است. این تکنیک با حفظ ساختار نمای ساختمان، از آسیبهای درونی جلوگیری میکند، همین امر از یک سو باعث کاهش هزینههای نگهداری و از سویی دیگر به افزایش خاصیت عایقپذیری نما کمک میکند.
فلاشینگ نما ساختمان چیست؟
رطوبتی که در نما نفوذ میکند، آسیبهای خارجی و داخلی را بر روی مصالح وارد میکند. نماهای آسیب دیده در اثر رطوبت، بر فضای داخلی ساختمان نیز تأثیر میگذارد، زیرا رطوبت عاملی برای رشد قارچها، کپکها و سایر آلودگیهای میکروبی است. همانطور که در بالا بیان شد، فلاشینگ نما بهترین شیوه ممکن برای جلوگیری از نفوذ آب باران و برف به نمای ساختمان است. فلاشینگ از موادی ساخته میشود که برای محافظت از درزها در نمای ساختمان جهت جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت طراحی مورد استفاده قرار میگیرد. فلاشینگ به طور معمول در مکانهای از نما که مستعد ابتلا به نشت و جذب رطوبت هستند نصب میشود.
نکته: نوع ورقهای مورد استفاده در فلاشینگ، ورق گالوانیزه، ورق سیاه روغنی و ورق آلومینیومی هستند. از نظر قیمت، ورق سیاه روغنی ارزانتر از بقیه است؛ از نظر کیفیت، ورق آلومینیومی بالاترین کیفیت را دارد. ورق کامپوزیت مناسب فلاشینگ نما ، ورق کامپوزیت اکونومی پرمیوم باند می باشد .

کاربردهای فلاشینگ نمای ساختمان
کاربردهای این نما اغلب به موارد زیر خلاصه میشوند:
- سازههای شیروانی
- فلاشینگ روی دیوار
- نمای پیشانی ساختمان
- پوشش سقف نورگیر
- محوطه سرباز پارکینگ و آلاچیق
- پوشش بام سولهها، انبارها، کارگاه صنعتی، سالنهای ورزشی، کارخانهها، پاساژها، گلخانهها و استخرها
- در پارتیشنهای داخلی فضاهای اداری، تجاری، سردخانههای صنعتی و محوطههای ورزشی
فواید استفاده از فلاشینگ در نمای ساختمان
مزایای فلاشینگ برای نمای ساختمان در زیر آورده شده است:
- آببندی و عایقبندی نقاط مستعد رطوبت و آسیب
- پنهان نمودن درزهای دو قطعهای (اتصال دو دیوار)
- جلوگیری از نیروی باد و پیچش جزئی و در نتحیه خرابی نما
- زیباتر شدن نمای بیرونی ساختمان
- همچنین باعث به وجود آمدن یک دیواره آبند،غباربند و هوابند مناسب سقف
- پنهان نمودن خرپای شیروانی
۵ نکته ضروری در نصب فلاشینگ نما که باید بدانید!
۱.سطح روی دیوار که قرار است فلاشینگ برروی آن نصب شود حتما باید به وسیله ملات سیمان صاف و مستحکم گردد.
۲.درصورت باد خیزبودنِ محلِ نصب فلاشینگ ، باید از وسایلی مانند قوطی یا نبشی جهتِ زیرسازی استفاده شود تا فلاشینگ به قوطی یا نبشی , پیچ یا پرچ شود.
۳.ملات سطح روی دیوار بام و حیاط که قراراست فلاشینگ بر روی آن نصب شود باید کمی شیب به داخل داشته باشد تا آب باران یا برف برسطح خارجی دیوار نما نفوذ نکند.البته در زیر سازی کف جلو پنجره و المان نما، این شیب باید به سمت نمای بیرون باشد تا هنگام بارندگی آب به سمت داخل اتاق یا بدنه دیوار نما نفوذ نکند.
۴.محل اتصال قطعات فلاشینگ نما باید توسط چسب آب بندی یا بتونه کاری یا رنگ کاری شود تا آب ندی به صورت کامل انجام شود.
۵. لبه خارجی فلاشینگ باید به اندازه ای از دیوار فاصله داشته باشد که هنگام بارندگی قطرات آب از روی سطح فلاشینگ بر روی نمای ساختمان نفوذ نکند.

انواع ورق های استفاده شده در فلاشینگ نما کدامند؟
ورق های که در فلاشینگ نما مورد استفاده قرار می گیرند در سه دسته جای داده می شوند که هر کدام ویژگی ها و قیمت خاص خود را دارند و انواع آن عبارت اند از:
۱.ورق کامپوزیت
۲.ورق های آلومینیومی
۳. ورق های گالوانیزه
از لحاظ قیمت و کیفیت ورق های سیاه روغنی نسبت به ورق های گالوانیزه و آلومینیومی کیفیت پایین تری را دارا می باشند و در درجه بندی بعدی ورق های گالوانیزه نسبت به ورق های آلومینیمی پایینتر هستند و در نهایت از همه گرانتر ورق آلومینیومی می باشد که بیشترین کیفیت را نیز دارد.

1 دیدگاه
[…] بیشتر بدانید : فلاشینگ نما ساختمان […]