hospital-facade ، برآورد هزینه اجرا نمای کامپوزیت بیمارستان
نمای بیمارستان(hospital-facade)
نما بیمارستان یا به عبارتی Hospital facade اولین تصویر از ساختمان می باشد که به چشم مراجعه کننده می آید. از آنجاییکه حضور در بیمارستان ها برای هر کسی موجب آزار است، در دیزاین و طراحی نمای آن بیشتر دقت می شود. نمای بیمارستان چه نمای خارجی، چه داخلی برای پزشکان و پرستاران و کارمندان این مراکز نیز حائز اهمیت است.
در حالی که بیمارستانها در گذشته جهت مصارف پزشکی، جراحی طراحی میشدند امروزه میتوان شاهد تغییر جهت به سوی انسانگرایی در امکانات بیمارستانی بود. بیمارستانهای امروزی بیشتر به هتل شبیه هستند. وجود فضای اقامتی دارای اهمیت بیشتری نسبت به طرحهای قدیمی در بیمارستانهای گذشته است.
نکاتی کلی درباره نمای بیمارستان
زیبایی نما بیمارستان روی جذابیت بیشتر فضای عمومی تاثیرگذار است. بهتر است یک بیمارستان علاوه بر منحصر به فرد بودن با همسایگی هایش نیز هماهنگی داشته باشد و خطوط و متریال هایی از نماهای آن منطقه در طراحی نما دیده شود. در طراحی نما بیمارستان، باید فرهنگ و بافت منطقه بررسی شود و با هنر معماری و خلاقیت طراح ترکیب شود تا ظاهر چشم نوازی برای ساختمان ساخته شود.
هزینه های مربوط به ساخت یک بیمارستان بسیار بالاست . بنابر این مدیریت پروژه وطراحی مجموعه ضروری است . به حداقل رساندن هزینه های پروژه و کارکنان باید یک اولویت باشد.
طراحی پروژه باید در بر گیرنده مشاوره های فشرده با مشتریان ، پزشکان ،مهندسین معمار ، طراحان و کارشناسان بیمارستانی در طول مراحل اولیه باشد تا خطر تصمیمات نامطلوب سرمایه گذاری و افزایش ناخواسته هزینه های عملیات را از میان بردارد.
بر اهمیت همکاری میان مهندسین معمار ، مدیران و کارشناسان فنی نمیتوان تاکید بیش از اندازه کرد .پس از طراحی شکل کلی پروژه ، مرحله طراحی ساختمان که تایین کننده سازه و شکل بیمارستان و نیز تدارک خدمات و سیستمهای مهندسی و جزئیات امکانات و تجهیزات پزشکی است مورد نیاز میباشد .
در حالی که پیش از این بیمارستانها را با آگاهی طراحی می نمودند امروزه تمایلی را میتوان نسبت به راحتی روز افزون امکانات مشاهده کرد . بیمارستانهای مدرن از نظر ظاهری شبیه هتل ها هستند . جوی مسکونی به نظر میرسد که نسبت به شرایط بهداشتی سخت بیمارستانهای قدیمی از اهمیت بیشتری برخوردار است .
در طراحی بیمارستانها ٬ صرف مشخص کردن تخصص های پزشکی موجود ٬ نمی تواند به عنوان محور طراحی ها منظور گردد . همطراز با استاندارد های پزشکی و نیز ساختمانی موجود در زمینه بخشهای مختلف بیمارستانی ٬ توجه کامل به فرهنگ و عادات و ویژه گی های جمعیتی استفاده کنندگان از آن بیمارستان هم ٬ از الویت خاص برخوردار می باشد .
اصول کلی برای طراحی نما بیمارستان
ساختن یک بیمارستان ، یک پروژ ه بسیار پیچیده است و نیازمند طراحی سیستماتیک برای ارایه بهداشت و انعطاف مورد نیاز است
زیرا شمار زیادی از افراد را در نظر میگیرد .
مراحل ساخت باید برآورنده نیازهای این عملکرد ها باشد :
پذیرش ، تحقیق ، ( در بیمارستانهای دانشگاهی ) آموزش ، فعالیت پزشکی ، ذخیره سازی و مدیریت یک متدلوژی مناسب طراحی ،
با بکار گیری تنوعی از ابعاد فضاها و تاسیسات به تحقق این امر کمک میکند .
تیم طراحی ، متشکل از ارشیتکت ها ، دکترها ، پرستاران ، مهندسین و کارکنان اداری باید
هم در خلال طراحی و هم در مراحل ساخت ، همکاری نزدیکی با هم داشته باشند ،
زیرا طرح اولیه در هر مرحله قبل از تکمیل میتواند به دلیل عدم پیش بینی توسعه که ایجاد نقص و اشتباه میکند
تغییر یابد برای انکه قابلیت انعطاف برای جا نمایی بخش ها ی مختلف وجود داشته باشد سازه را باید تا حد امکان از نوع قاب انتخاب نمود.
تاسیسات و عناصر داخلی بسته به دپارتمان و دوره های زمانی ، تقریبا هر پنج تا ده سال تغییر میکند
که میتواند بر ترتیب فضاها تاثیر داشته باشد ،
بخصوص برای تجهیزات بزرگ تخصصی نصب و حذف این تجهیزات را
باید در طول مرحله طراحی در نظر داشت به طوری که ساختار ساختمان دچار تخریب و بازسازی نشود .
انواع متریال نمای بیمارستان
- آلومینیوم کامپوزیت
- سیمان
- سنگ
- اچ پی ال
- شیشه
- سرامیک
هزینه و قیمت اجرای نمای بیمارستان
قیمت طراحی نمای بیمارستان و اجرای آن به گزینههای مختلفی بستگی دارد که از میان آنها به چند مورد مهمتر اشاره میکنیم:
- نوع نمای مورد نظر شما
- متریال نمای بیمارستان مورد نظر شما.
- اندازه و متراژ دیوارهای بیمارستان.
- عمر ساختمان.
- امکانپذیر بودن یا نبودن بازسازی نما بر روی نمای پیشین.
دیدگاهتان را بنویسید