اصول شاسیکشی نما در ساختمان
اصول شاسیکشی و آهن کشی نما در ساختمان
نمای ساختمان مهمترین قسمت یک ساختمان است. علاوه بر اینکه یک نمای بیکیفیت میتواند به ظاهر آن خدشه وارد کند یا حتی با کوچکترین لرزه، فشار و یا بارندگی تخریب شده و یا ریزش کند؛ میتواند رطوبت را به داخل ساختمان راه دهد و از این طریق نیز به آن صدمه وارد آورد. در واقع یک ساختمان بدون زیرسازی و شاسی کشی نما نه تنها میتواند جان عابران پیاده را به خطر بیندازد، بلکه حتی هزینه و سرمایه مالکان ساختمان را نیز تلف خواهد کرد.
آیا می دانید اگر زیرسازی نمای ساختمان به درستی انجام نشود منجر به چه اتفاقی خواهد شد؟
نمای ساختمان اگر به درستی زیرسازی نشود، احتمال تخریب دارد و در صورت تخریب شدن ضمن ایجاد ظاهر نازیبا، باعث میشود که باران و رطوبت به قسمت های زیرین سازه نفوذ کرده و آن را فرسوده کند.
علاوه بر این، یک ساختمان بدون زیرسازی نما میتواند برای جان عابران پیاده نیز خطر آفرین باشد. بنابراین معماران خبره از عملیاتی به نام آهن کشی، برای اجرای یک زیر سازی استاندارد استفاده میکنند.
دلایل آهن کشی نمای ساختمان
آهن کشی نمای ساختمان مانند نبشی کشی ساختمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دلایل زیادی پشت این امر وجود دارد که به چند دلیل مهم در اینجا اشاره می کنیم. آهن کشی نمای ساختمان به مهندسان کمک می کند بدون هیچ محدودیتی هر طرح و شکلی که بخواهند در نمای ساختمان ایجاد کنند و با این کار زیبایی ظاهری و ارزش مادی آن را افزایش دهند. نبشی کشی نمای ساختمان باعث استحکام نما و عدم تخریب و افتادن سنگ و آجرها به مرور زمان می شود. شاسی کشی نمای ساختمان باعث افزایش مقاومت ساختمان به رطوبت و شرایط جوی می شود و با اینکار جلوی فرسوده شدن ساختمان را می گیرد. به عبارت دیگر نمای ساختمان اولین سد دفاعی در برابر رطوبت و حرارت است. زیرسازی نمای ساختمان اگر اصولی و درست انجام شود، حتی در برابر زلزله هم مقاومت نشان می دهد. آهن کشی نمای ساختمان جلوی خطرات احتمالی ریزش نما بر سر عابران پیاده را می گیرد.
برای اجرای شاسی کشی باید اصول شاسیکشی نما در ساختمان را رعایت نمود که شامل مراحل زیر می باشد :
انتخاب نوع پروفیل
در انتخاب نوع پروفیل باید به نوع نمای ساختمان توجه شود. برای مثال یک ساختمان با نمای سنگ، زیرسازی مخصوص به خود را دارد که متفاوت از ساختمانی با نمای آجر است.
تهیه نقشه ساختمان
مرحله بعدی نبشیکشی نما، تهیه نقشه آن است. در این مرحله باید ابعاد پروفیلهای مورد استفاده با توجه به طرح نمای ساختمان، برجستگیهای مدنظر، محل جوشها و اتصالات و نیاز به میلگرد مشخص شود.
برای مثال اگر یک نما منحنی خاصی داشت، باید قبل از عملیات،
زیر سازی را با دقت بالا به صورت خمیده انجام داد و این خمکاریها باید در نقشه لحاظ شوند.
در نماهای دارای منحنی معمولاً از پروفیلهای آهنی استفاده میشود. در این زیر سازیها که دارای پیچیدگیهای خاصی هستند دقت نقشه از اهمیت بالایی برخوردار است.
اجرای نبشیکشی نمای ساختمان
در این مرحله باید طبق نقشه و به وسیله پروفیل مشخص شده، زیرسازی نما انجام شود.
جنس پروفیلی که در مرحله زیرسازی استفاده میشود به جنس نما و نوع طراحی نمای ساختمان بستگی دارد.
با این حال مهمترین پروفیلی که برای شاسیکشی استفاده میشود پروفیل نبشی است و به همین دلیل به این روش، نبشیکشی نیز گفته میشود.
در زیر سازی نما به وسیله ریسمانکشی، نمای ساختمان بر اساس نقشه و طرح مورد نظر تراز میشود.
پروفیل نبشی به بنا متصل میشود و نهایتاً یک بستر صاف برای نازککاری فراهم میکند.
سایر نکات مهم
آنچه تا اینجا گفته شد، تنها اصول مهم این روش کارآمد در ساخت نمای ساختمان بود.
البته که خردهکاریها و ریزهکاریهای زیادی در نبشیکشی نمای ساختمان باید رعایت شود
که از جمله آنها میتوان به استفاده از ضدزنگ در پروفیلهای آهنی، استفاده از آلیاژهای مقاوم در برابر خوردگی، توجه به استحکام اتصالات، تراز زیرسازی نما و… اشاره کرد.
Comments (2)
[…] بیشتر بدانید: اصول شاسیکشی نما در ساختمان […]
[…] بیشتر بدانید: اصول شاسیکشی نما در ساختمان […]