معرفی 4 مورد از عوامل تاثیر گزار در طراحی نمای ساختمان
عوامل تاثیر گزار در طراحی نمای ساختمان
عوامل تاثیر گزار در طراحی نمای ساختمان عبارتند از:
1- سازگاری نما با سازه ساختمان :
یکی از مشخصه های استاندارد در طراحی نما، بویژه در بناهایی با سازه های متفاوت، هماهنگی اجزاء ساختمان بایکدیگر است .
به منظور عمل به این استاندارد می بایستی بدنه ساختمان با ساختار و سقف بنا اتصالات یک پارچه ای داشته باشد.
بدنه نما بدون توجه به اینکه شما از کدام مصالح استفاده می کنید، بایستی اتصالات محکمی با سازه اصلی داشته باشد و این امر از اهمیت بالایی برخوردار است، چه بسا که در بسیاری از پروژه ها به دلایل مختلف از توجه به این امر مهم خودداری می نمایند.
2- سازگاری نما با اقلیم :
همانطور که در ابتدا اشاره شد یکی از مهمترین اصولی که باید در طراحی بر آن توجه شود، توجه به شرایط آب و هوایی منطقه ای است که قرار است ساختمان در آنجا بنا شود.
نما بدنه ای از کالبد ساختمان است، به این معنا که وظیفه محافظت از ساختمان و محیا کردن آسایش ساکنین، بر عهده این عنصر می باشد.
پس علاوه بر زیبایی و هماهنگی با عناصر فوق الذکر، می بایستی در شرایط متغیر جوی، سازه را در برابر تنش های آب و هوایی حفظ نماید.
همیشه پوشش خارجی ساختمان نقطه ضعفی برای شرایط اقلیمی به شمار می رفت اما در دهه اخیر با تمرکز بر روی سیستم اجرای نمای خشک، این مشکل برطرف شده است.
3- سازگاری نما با عملکرد سازه :
نوع مصالح نما و سبکی که برای طراحی ساختمان در نظر گرفته می شود بیانگر شخصیت ساختمان است.
بنابراین از شروع طراحی نما تا انتخاب متریال نما و سبک اجرای آنها، باید نوع فعالیتی که قرار است سازه با آن اخت بگیرد در نظر گرفته شود، ولو اینکه امروزه سازه های فراوانی را در سطح شهر مشاهده می کنیم که کوچکترین هماهنگی میان عملکردشان با طراحی نمای آنها دیده نمی شود.
4- استفاده از مصالح سبک :
امروزه استفاده از مصالح سبکی همانند ورق آلومینیوم کامپوزیت ، چوب ، اچ پی ال و در مرحله بعدی سرامیک پرسلانی ، سنگ های صنعتی ، فایبرسمنت و … وزن های متفاوتی به نمای ساختمان می دهند .
همچنین دوام و حفظ زیبایی مصالح که در درجه اول سرامیک پر سلانی و در مرحله بعد اچ پی ال و ورق آلومینیوم کامپوزیت و چوب و . . . قرار دارد از آیتم های تاثیر گذار در انتخاب نوع مصالح نما محسوب می شوند.
تکنولوژی های نو در تولید مصالح امروزه مصالح نوینی از قبیل ورق آلومینیوم کامپوزیت ، انواع سرامیک ها را در اختیار طراحان و معماران قرار داده است همچنین پیشرفت های صنعتی و تجهیزات باعث پیشرفت نماهای فلزی خاص و امکان ایجاد طرح های خاص را بر روی آن ها فراهم آورده است و نسل جدیدی از نماهای دکوراتیو صنعتی ویژه را بدست داده است .
متریالی مانند ورق کامپوزیت نیز حاصل همین پیشرفت های تکنولوژیکی می باشد.
در بحث سازگاری نما با سازه نمی توان از نمای کرتین وال شیشه ای نیز صحبتی به میان نیاورد نمایی که خود خاصیت سازه ای ویژه ای دارد و محاسبات مدول بندی آن می تواند خیال محاسبان سازه و استاتیک پروژه را تا حد زیادی آسوده نماید.
مزایای فلز در نمای ساختمان
فلزات نسبت به سایر مصالح در سیستم های نما مزایای بیشتری دارند. بنابراین متریال فلزی همیشه جایگاه مهمی در نمای ساختمان دارد.
فرآیند پوشش نما فلزی با نصب پانل های مسطح یا طرح دار ساخته شده از موادی مانند آلومینیوم یا فولاد بر روی دیوارهای بیرونی اعمال می شود. از آنجایی که این سیستم نما از پانل ها تشکیل شده است، در صورت نیاز به هرگونه تغییر، تنها بخشی که نیاز به پردازش دارد حذف شود. فلز در مقایسه با سایر مصالح ظاهر مدرن تری را در دیوارهای خارجی ساختمان ایجاد می کند.
سیستم های نمای فلزی حفاظت طولانی مدت از ساختمان را فراهم می کنند. با وجود این مزیت، نیازی به نگهداری در فواصل زمانی کوتاه ندارند.
نماهای فلزی سیستمی هستند که به راحتی با سایر سیستم های نما مانند شیشه قابل نصب هستند. به لطف این ویژگی سیستم نمای فلزی، آنها هزاران گزینه طراحی را به صاحبان ساختمان ارائه می دهند. در انتخاب بهترین سیستم نما برای ساختمان با ترکیب های مختلف موثر است.
یکی از بزرگترین مزایای سیستم های نمای فلزی بدون شک نظافت و نگهداری آنهاست. در حالی که رنگ آمیزی و اصلاح برای تمیز کردن سایر سیستم های نما مورد نیاز است، آب و پارچه برای تمیز کردن عناصر فلزی نما کافی است. می توان گفت که تمیز کردن و تعمیر آنها نیز گران نیست.
سیستم های نمای فلزی به دلیل وزن کم به جلوگیری از تلفات جانی در بلایای طبیعی مانند زلزله کمک می کنند. در چنین حالتی، خواص حفاظتی پانل های فلزی نقش اصلی را ایفا می کند.
Comments (2)
[…] بیشتر بدانید : عوامل تاثیر گزار در طراحی نمای ساختمان […]
[…] این مقاله را نیز مطالعه نمایید : عوامل تاثیر گزار در طراحی نمای ساختمان […]