تاریخچه ACP در ایران
تاریخچه ACP (ورق کامپوزیت) در ایران
نمای کامپوزیت بیش از ۱۵ سال است که وارد بازار ایران شده است. سعی داریم تاریخچه ACP در ایران برای شما توضیح دهیم :
ورق کامپوزیت از ابتدا به صورت وارداتی از کشور آلمان با برند آلکوباند به ایران وارد شد و در پروژه های مختلف ساختمانی با جزییات اصلی اروپایی آن اجرا گردید.
در ابتدا برخی از متمولین ایران که در امر ساخت و ساز فعال بودند
در جستجوی نمایی جدید با کارایی هایی بیش از محصولات آن زمان بودند به صورت موردی اقدام به واردات و اجرای نمای کامپوزیت جهت پروژه های شخصی خود نمودند.
بعد از آن برخی از شرکتهای بازرگانی اقدام به واردات و فروش این محصول نمودند.
آلکوباند ، آلکلد، آلپولیک، میتسوبیشی و آلوباند و … از جمله این برندها می باشد.
بعد از گذشت چند سال با افزایش نیاز داخلی وافزایش چشمگیر واردات این محصول (بیش از ۵۰ برند مختلف)
برخی تولید کننده های داخلی اقدام به تولید ورق آلومینیوم کامپوزیت در ایران و تجهیز کارخانه های خود و تولید این محصول نمودند.
ACP به چه معناست ؟
ACP به معنای آلومینیوم کامپوزیت پنل می باشد که از ترکیب چند لایه مختلف به همراه پوشش آلومینیوم به دست آمده است.
دو صفحه آلومینیوم روکش شده، سطح هسته پلی اتیلنی آن را پوشانده اند . چسباندن این سطوح آلومینیومی به هسته ، توسط فرآیند های شیمیایی و مکانیکی صورت می گیرد .
عوامل موثر در کیفیت ورق کامپوزیت به غیر از تکنولوژی کامپوزیت کردن مواد ، آلیاژ آلومینیوم مصرفی و نوع مواد معدنی هسته مرکزی آن و روکش های مورد استفاده می باشد.
که اگر بپذیریم کیفیت نمونه های داخلی ورق کامپوزیت با استانداردهای جهانی برابری می کند، آن چیزی که کیفیت کلی اجرای نمای کامپوزیت را در کشور ایران پایین آورده دم پایبندی به اصول مهندسی اجرای این متریال است که به دلیل انعطاف پذیری بالای این متریال که اتفاقا می بایستی به عنوان یک مزیت برای این متریال باشد .
در موارد زیادی دیده می شود که عوامل اجرایی بدون در دست داشتن جزییات مناسب آب بندی و اجرا اقدام به برش و فرم دادن این متریال بر روی نقاط مختلف نمای ساختمان می نمایند که با این که ظاهر اولیه آن تا مدت محدودی مناسب به نظر می رسد ولی با اولین تغیر فصل شاهد از ریخت افتادن و طبله کردن ورق های کامپوزیت بر روی نما می شویم که که دلیل آن عدم رعایت اصول صحیح نصب و زیرسازی می باشد
کارخانه های تولید ورق کامپوزیت داخلی
بعد از آن کارخانه های بیشتری جهت تولید ورق آلومینیوم کامپوزیت اقدام نمودند
از جمله پرمیوم باند ، آلومکس ، آلوباند و… که شمار آنها به بیش از ۲۰ مورد می رسد.
البته تعداد قابل توجهی از کارخانه ها به علت فضای رقابتی ایجاد شده و عدم انعطاف پذیری و همچنین اقدام به تولید محصولات بی کیفیت، ناگزیر به تعطیلی و ترک این عرصه شدند.
در حال حاظر حدود ۱۵ کارخانه کاملا فعال در کل کشور اقدام به تولید کامپوزیت می نمایند و به نوعی می توان گفت این کارخانه های تمامی برندهای داخلی را که تعداد آنها بیش از ۲۰ برند می باشند را تولید می نمایند.
به این ترتیب که برخی شرکت هایی که سابقه و تجربه خوبی در بازار ایران داشته اند اقدام به ثبت برند نموده و ورقهای کامپوزیت خود را به صورت تولید برون سپاری توسط دیگر کارخانه های تولیدی داخلی، تولید می نمایند که این امر خود یکی از نکات مثبت در اقتصاد می باشد که باعث صرف هزینه کمتر و اشتغال زایی بیشتر وفعال ماندن کارخانه ها شده است.
Comments (2)
[…] تاریخچه ورق کامپوزیت: […]
[…] بیشتر بدانید : تاریخچه ACP در ایران […]