پر طرفدارترین نما مدرن ، نمای کامپوزیت ؟!
چرا نمای کامپوزیت یکی از پر طرفدارترین نماهای مدرن ساختمانی است؟
چرا نمای کامپوزیت یکی از پر طرفدارترین نما مدرن ساختمانی است؟ چرا بسیاری از معماران و طراحان از نمای کامپوزیت در طراحی و اجرای ساختمان خود استفاده می کنند؟
شاید بیشتر اینگونه به نظر برسد که نمای کامپوزیت بیشتر در ساختمان های اداری مورد استفاه قرار میگیرد اما در بسیاری از موارد معماران ساختمان های مسکونی هم از ورق های کامپوزیت برای اجرای پوسته ساختمان خود استفاده می کنند. اما چرا اینگونه است؟
نمای کامپوزیت از آن دسته نماهای مدرنی محسوب می شود که در عین سادگی حس مدرن بودن را به نما القا می کند و بیننده هنگام مشاهده آن می تواند تفاوت یک ساختمان اداری از یک ساختمان مسکونی را با دیدن ورق های کامپوزیت درک کند.
ورق های کامپوزیت بر اساس کاربردی که دارند بسیار متفاوت می باشند و ابعاد و رنگ های آن بسته به نوع کاربری ساختمان متنوع می باشد.
در بسیاری از موارد از ورق های کامپوزیت در نمای داخلی ساختمان نیز استفاده می شود که با توجه به این مورد ورق هایی که در داخل ساختمان استفاده می شوند از لحاط رنگ و ابعاد بسیار زیبا و چشمگیر هستند مثل نماهای آینه ای کامپوزیت که جلوه بیساری زیبایی را به داخل ساختمان عرضه می کند.
کاربردهای نمای کامپورزیت به طور کلی عبارتند از :
- نمای بیروی ساختمان
- نمای داخلی ساختمان
- تابلوهای چلنیوم
- تابلوهای تبلیغاتی
- نمای داخلی و خارجی فروشگاه ها
- تراس های ساختمان
- باکس های گلدانی
- و…
در اینجا کمی به تاریخچه و نحوه ساخت ورق های کامپوزیت پرداخته می شود :
ورق های کامپوزیت برای اولین بار از سال ۱۹۶۹ در کشور آلمان ابداع شد. بزرگترین کشورهای تولید کننده ورق کامپوزیت کشورهای مثل چین، روسیه و امارات متحده عربی می باشند.
ورق آلومینیوم کامپوزیت ترکیبی از متریال هایی مثل پلاستیک فشرده و آلومینیوم است. رنگ های ورق کامپوزیت تنوع بسیاری دارد و بر اساس درخواست مشتری و کاربری آن ورق های کامپوزیت از هم متفاوت می باشند.
ورق آلومینیوم کامپوزیت: آلومینیوم کامپوزیت پانل از ترکیب چندین لایه محتلف و پوشش آلومینیوم به دست می آید. در این فرآیند ۲ صفحه آلومینیوم روکش شده سطح پلی اتیلن آن را می پوشاند، چسباندن سطوح آلومینیومی به هسته به وسیله فرآیندهای شیمیایی و مکانیکی انجام می شود به نحوی که در مقابل ورقه ورقه شدن به شدت مقاومت است.
یک نوع دیگر از ورق کامپوزیت وورق مقاوم در برابر آتش سوزی می باشد در ساخت این ورق از هسته پلاستیکی نسوز به همراه ۲ لایه ورق آلومینیومی استفاده می شود.. این هسته پلاستیکی شامل عنصر ضدآتش می باشد که باعث می شود این ترکیب به سختی شعله ور شود، این قابلیت توسط استانداردهای خاص، آزمایش شده و پس از گذراندن مراحل مختلف گواهینامه کیفیت درجه یک را دریافت می کند. همچنین این ماده نسوز دارای ویژگی هایی است که در هنگام آتش سوزی هیچ گونه گاز مضری از خود تولید نمی کند.
مزایای استفاده از ورق کامپوزیت در نمای ساختمان :
- ظاهر مدرن
- تنوع رنگ و ابعاد
- قیمت اقتصادی و مناسب
- سبک بودن نسبت به سایر متریال های ساختمانی
- استحکام و مقاومت
- مقاوم در برابر آتش سوزری
- سهولت در مونتاژ و نگهداری
- عایق بودن در مقابل صوت
- کاهش خطرات ناشی از زلزله
- سرعت در اجرا
- امکان ایجاد قوس و انحنا در نما
- آب بندی نما
معایب استفاده از ورق کامپوزیت در نمای ساختمان :
- ضحامت کم برخی از ورق های کامپوزیت و در نهایت دوام کمتر
- جرم پذیری کامپوزیت و در نهایت جذب ذرات معلق در هوا
- به هدر رفتن انرژی به علت ضخامت کم ورق کامپوزیت
- قیمت بالا در برخی موارد
Comment (1)
[…] این مقاله را نیز مطالعه نمایید : طراحی نما ساختمان مسکونی […]