آیا ورق کامپوزیت ضدحریق در برابر آتش مقاوم است؟
ورق آلومینیوم کامپوزیت ضدحریق
ورق کامپوزیت ضدحریق یکی از انواع ورق کامپوزیت میباشد که بسیار مورد توجه کارفرمایان و طراحان قرار گرفته است.
بر اساس استاندارد GB8624-19 97 ، مصالح ساختمانی و محصولات بر اساس عملکرد احتراق آنها طبقه بندی می شوند. به طور کلی مصالح ساختمانی به چهار سطح A، B1، B2، و B3 تقسیم می شوند. ورق کامپوزیت به عنوان یک ماده ضد آتش کلاس B1 استفاده می شود. غیر قابل اشتعال، و خاموش کردن خود به دور از آتش . ورق آلومینیوم کامپوزیت ضد حریق هنگام سوختن گاز سمی تولید نخواهد کرد، و گسترش را ترویج نخواهد کرد از شعله های آتش. این متریال ساختمان از نظر سازگاری با محیط زیست خوب است.
از دیرباز کارفرمایان و طراحان از مصالح گوناگونی برای نمای ساختمان و دکوراسیون داخلی استفاده میکردند. این عمل دلیلی بر زیباسازی و مقاوت بیشتر ساختمان و بنا است. امروزه ورق کامپوزیت و چوب ترمو و دیگر متریال ها جایگزین متریال های قدیمی مانند آجر و سنگ و … شده اند.
لازم به ذکر است که میتوان از ورق کامپوزیت هایی مشابه متریال های قدیمی برای نمای ساختمان ها بهره مند شد. بطور مثال میتوان از ورق کامپوزیت طرح سنگ به جای سنگ در نمای ساختمان استفاده کرد که البته دارای مزایا و معایبی نسبت به سنگ میباشد. همچنین میتوان ورق کامپوزیت طرح چوب را جایگزین چوب دانست و از آن استفاده کرد.
هرکدام از متریال ها دارای مزایا و معایبی هستند که با مراجعه به قسمت مقالات سایت میتوانید اطلاعات بیشتری کسب کنید.
ورق کامپوزیت ها دارای انواع گوناگون و کالیته رنگ جذابی هستند.
افراد میتوانند با توجه به نمای ساختمان و فضای مورد نظر رنگ مورد نظر و طرح دلخواه را انتخاب و تهیه کنند.
از رنگ های ورق کامپوزیت میتوان به سفید،مشکی،آبی،قرمز،طلایی و بسیاری دیگر اشاره کرد.
همچنین طرح های ورق کامپوزیت شامل :
ورق کامپوزیت ضدحریق ، نانو ، خشدار، شاین، طرح چوب، طرح سنگ، طرح آجر و … میباشد.
در سایت پرمیوم باند مقالات متعددی در رابطه با ساختار ورق کامپوزیت،انواع ورق کامپوزیت،نحوه نصب ورق کامپوزیت ،کالرچارت ورق کامپوزیت، لیست قیمت ورق کامپوزیت ارزان قیمت و ورق کامپوزیت ضدحریق انتشار یافته است.
نوعی دیگر از ورق کامپوزیت ها که در این مقاله میخواهیم شرح دهیم ورق کامپوزیت ضدحریق است.
ورق کامپوزیت ضد حریق مقاومت بیشتری در مقابل آتش دارد.
مقایسه انواع طبقه بندی ضد حریق :
کلاس A: مصالح ساختمانی غیر قابل احتراق، مصالحی که به سختی می سوزانند.
کلاس B1: مصالح ساختمانی شعله عقب مانده: مصالح عقب مانده شعله اثر عقب ماندگی شعله خوبی دارند. گرفتن آتش در هوا یا تحت عمل دمای بالا دشوار است و گسترش سریع آن آسان نیست و احتراق بلافاصله هنگامی که منبع آتش برداشته می شود متوقف می شود.
کلاس B2: مصالح ساختمانی قابل اشتعال: مصالح قابل اشتعال اثر عقب ماندگی شعله خاصی دارند. هنگامی که در معرض شعله باز در هوا یا تحت عمل دمای بالا قرار می گیرد، بلافاصله آتش خواهد گرفت که به راحتی منجر به گسترش آتش خواهد شد، مانند ستون های چوبی، خرپاهای سقف چوبی، پرتوهای چوبی، پله های چوبی و غیره.
کلاس B3 : مصالح ساختمانی قابل اشتعال ، بدون هیچ اثر عقب ماندگی شعله ، بسیار قابل اشتعال ، و خطر آتش سوزی بالا
در این مقاله میخواهیم ورق کامپوزیت ضدحریق پرمیوم باند که مدتی پیش هم ارزیابی شده بود را از ابتدا آزمایش و بررسی کنیم.
شرح مختصر آزمون ضد حریق :
آزمون عامل مشتعل منفرد ( SBI ) طبق استاندارد ملی ایران شماره 11621 و استاندارد 13823 EN انجام می شود که در آن نمونه هایی که برای نازک کاری دیوار ، سقف و یا سایر قسمت های ساختمان به کار می روند ، در مدت 20 دقیقه در معرض شعله آتش قرار می گیرند .
این آزمون برای ارزیابی رفتار واکنش در برابر آتش فرآورده های ساختمانی غیر از کف پوش ها به کار می رود که در معرض تهاجم حرارتی واحد مشتعل منفرد که عبارت از یک مشتعل جعبه شنی تغذیه شده با گاز پروپان است ، قرار می گیرند . آزمون شامل دو بال بلند و کوتاه است که در قاب آزمونه نصب و سپس داخل اتاق آزمون قرار داده می شوند .
مطابق با روش طبقه بندی واحد اروپایی ، این ازمون برای ارزیابی طبقه بندی A2 تا D به کار می رود .
ارزیابی بر اساس مشاهدات حین آزمون و ثبت خودکار داده ها صورت می گیرد .
قابلیت اشتعال ، پیشروی سطحی شعله بر روی نمونه ، گرمای ازاد شده بر اثر سوختن و شدت رهایش گرما در هر لحظه ، مقدار دود ناشی از سوختن نمونه و شره کردن مواد مذاب ارزیابی می شود .
پارامترهای مهم که طی آزمون SBI ارزیابی می شوند ، عبارتند از :
- شدت گسترش آتش ( FIGRA)
- شدت گسترش دود (SMOGRA) ، شدن تولید دود (SPR) ، کل تولید دود (TSP) طی مدت آزمون
- شدت رهایش گرما (HRR) و کل رهایش گرما (THR) طی مدت آزمون
نتیجه گیری کلی طبقه واکنش در برابر آتش :
با توجه به نتایج آزمون های گرماسنج مخروطی و SBI طبق استاندارد ملی 8299 ، نمونه ورق کامپوزیت الومینیوم پرمیوم باند در طبقه زیر قرار می گیرد :
طبقه واکنش در برابر آتش
A2/B-s1 , d0
و در نهایت به صدور گواهینامه فنی ورق کامپوزیت ضد حریق از معتبرترین سازمان دولتی مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی انجام می پذیرد .
نحوه قیمت گذاری ورق کامپوزیت ضد حریق
عوامل متعددی در قیمت گذاری ورق کامپوزیت ها نقش دارند. برخی از آنها عبارتند از: رنگ ساده و یا طرح دار بودن، ابعاد، ضخامت، وزن و… .
به عبارتی، هرچه در تولید ورق کامپوزیت ، از مواد اولیه ی با کیفیت تری استفاده شده باشد، به همان موازات از قیمت بالاتری نیز برخوردار خواهد بود. در نتیجه، نمی توان خرید این محصول را نوعی هزینه به شمار آورد. چرا که، با در نظر گرفتن مزایای قابل توجهی که دارد، نوعی سرمایه گذاری طولانی مدت برای رفاه بیشتر به شمار می آید.
قیمت ورق های کامپوزیت ضد حریق همانند سایر ورق های کامپوزیت می باشد با این تفاوت که به قیمت ورق کامپوزیت ، قیمت نوع ضد حریق اضافه می شود .
ورق کامپوزیت ضد حریق ایرانی بخریم یا خارجی؟ کدام بهتر است؟
اگر به دنبال ورق کامپوزیت کاملا نسوز از گرید A هستید ورق کامپوزیت خارجی گزینه مناسبتری می باشد . اما با توجه به تاییدیه ضد حریق باید ابتدا از سازمان آتش نشانی استعلام لازم را بگیرید .
Comment (1)
[…] این مقاله را نیز مطالعه نمایید : ورق کامپوزیت ضدحریق […]