استفاده از ورق کامپوزیت در ابر سازه ها [5 دلیل مهم برای استفاده]
اگر می خواهید از دلایل استفاده از ورق کامپوزیت در ابر سازه ها مطلع شوید این مقاله به شما کمک زیادی خواهد کرد :
استفاده از ورق آلومینیوم کامپوزیت پرمیوم باند در ابر سازه ها
چندین سال است که مواد کامپوزیتی به دلیل ویژگیهای منحصر به فردی همانند استحکام زیاد، وزن کم، دوام و پایداری عالی و رفتار مناسب در برابر آتش سوزی، نسبت به مواد سنتی مانند فولاد، بتن و آلومینیوم در صنایع گوناگون ازجمله هوافضا، خودرو و غیره به کار میروند.
بیش از ۱۰ سال است که مزایای کاربردی این مواد در صنعت عمران نیز به وضوح مشاهده شده است.
طرحهای پژوهشی و به دنبال آن پروژه های اجرایی انجام شده در کشورهای گوناگون در این سالها راه را برای به کارگیری این مواد در صنعت ساختمان چه در ساخت سازه های تمام کامپوزیتی و چه تقویت سازه های گوناگون دیگر هموار کرده است.
به عنوان مثال، از سال ۱۹۶۰ پلاستیک های تقویت شده با الیاف شیشه در صنعت ساختمانی لندن به کار گرفته شده اند. در این کشور برخی از بخشهای سازه های قدیمی و مشهور همانند گنبدها و بام ها با قدمتی ۷۰- ۸۰ ساله با استفاده از پوشش های کامپوزیتی تعدیل شده اند.
ورق کامپوزیت در ابر سازه ها نیز کاربردهای متنوعی دارند. در ساخت سقف مساجد و برجهای مسکونی و تجاری، مقادیر بالایی از این مواد استفاده می شود و این کاربرد، بدون کاهش مقاومت سازه، وزن آن را بسیار کاهش می دهد .
باید در ابرسازه ها از ورق های کامپوزیت با ضخامت آلومینیوم بالا استفاده نمود .
ورق آلومینیوم کامپوزیت در برج ها و ابر سازه ها
نمای آلومینیوم کامپوزیت بطور اخص در ساخت پلها و پل های عابر پیاده بکار می روند. هم اکنون نمونه های زیادی از پل های تمام کامپوزیتی در سرتاسر جهان موجود است. یکی دیگر از موارد استفاده نمای آلومینیوم کامپوزیت در صنعت ساختمان استفاده از آن در زیباسازی شهر ها، ساخت مجسمه ها و مرمت ساختمان های قدیمی و بناهای باستانی است، بدون اینکه معلوم شود بخش ترمیمی از جنس ماده اصلی نیست، با همان رنگ و همان شکل.
دلایل استفاده از ورق کامپوزیت در ابرسازه ها
یکی از مزایا مهم نمای کامپوزیت سبکی وزن آن می باشد و همین امر باعث شده که در بسیاری از ابرسازه ها و ساختمان های مرتفع بکار گرفته شود .
عوامل زیادی در میزان استحکام نمای ساختمان نقش دارند. همچنین متریال مورد استفاده برای طراحی و ساخت نما، باید در برابر نفوذ سرما و گرما عایق باشد، در برابر زلزله و آتش سوزی مقاوم باشد، قابل اجرا در هر طرح و ابعادی باشد. پیدا کردن متریال نمای ساختمانی که در کنار همه این ویژگی ها، مهم ترین مولفه یعنی سبک وزن بودن را نیز دارا باشد، برای بسیاری از افراد دشوار است.
استفاده از سبک ترین نمای ساختمان که بتواند نیاز ظاهری و زیبایی ساختمان را نیز بر طرف بکند، برای بسیاری از طراحان و معماران تبدیل به یک دغدغه مهم شده است. با پیشرفت صنعت ساختمانی، خوشبختانه روزانه به تعداد مصالحی که دارای تمامی ویژگی های گفته شده برای استفاده در ساختمان و نمای آن هستند، افزوده می شود. سبک بودن نمای ساختمان باعث کاهش وزن کلی ساختمان می شود.
از این رو میزان فرسودگی ساختمان به مرور زمان بسیار کاهش می یابد. میزان فرسودگی ساختمان مخصوصا در ساختمان هایی که بسیار بلند هستند مانند مجتمع های تجاری، برج ها، بیمارستان های چندین طبقه و … بسیار زیاد است. معماران و مهندسین ساختمان با استفاده از سبک ترین نمای ساختمان، توانسته اند طول عمر ساختمان را افزایش بدهند و از درجه فرسودگی آن تا میزان بسیار زیادی جلوگیری کنند. استفاده نکردن از متریال سبک برای ساخت ساختمان و نمای آن، با گذشت زمان باعث سنگینی ساختمان می شود. این وزن سنگین ممکن است باعث ریزش، تعویض نما، ایجاد خسارت های مالی هنگفت، لرزش زیاد و ریزش در زمان زلزله و … شود.
Comment (1)
[…] گروه کارخانجات پرمیوم باند مفتخر به تامین متراژ بالغ بر 85 هزار متر مربع ورق آلومینیوم کامپوزیت در رنگ های مختلف با ضخامت ها و کدهای مختلف مورد نیاز پروژه را داشته است . […]