هماهنگی رنگ در طراحی نما ، انتخاب تخصصی رنگ نمای ساختمان
ترکیب و هماهنگی رنگ در طراحی نمای ساختمان
حتما شما هم با ما هم عقیده هستید که یک ساختمان زیبا وابسته به طراحی نما و متریال بکار رفته در نما شناخته می شود.
رنگ ها نقشی مهم در بهتر شدن جلوه طراحی نما دارند و از این رو نیاز است به درستی رنگ ها را شناخته و ترکیبات آن را بشناسید. متریال ها برای طراحی ممکن است در رنگ های مختلفی استفاده شود و تعیین اینکه متریال با چه رنگ هایی باشید بر عهده شماست. هارمونی رنگ ها در طراحی نما می تواند یک نمای منحصر به فرد را به وجود بیاورد.
اینکه شما از چه متریالی استفاده می کنید بسیار مهم است. با ما همراه باشید تا بحث هماهنگی رنگ در طراحی نما را با هم مرور کنیم. در ابتدا انواع متریال را مورد بررسی قرار می دهیم تا بیشتر در مورد هارمونی و هماهنگی رنگ در نما بدانیم.
طراحی نما به صورت کلاسیک :
در این نوع طراحی نما از سنگ های ساختمانی برش خورده استفاده می شود. البته اخیراً شهرداری با نماهای ۱۰۰ % سنگی موافقت نمیکند مگر اینکه بیش از ۶۰ % املاک محلی از این نوع طراحی استفاده کرده باشند. در هر صورت سنگ ساختمانی عمده متریال شما به صورت کلاسیک است. انواع سنگ های ساختمانی بر حسب رنگ و کیفیت در دسترس هستند. شما برای انتخاب سنگ در طراحی نما کلاسیک باید ماهیت و نوع کاربری ساختمان را در نظر بگیرید.
آیا ساختمان شما سمبل خاصی را در طراحی نما برجسته می بیند؟ آیا از طرح های اساطیری و معماری کهن ایران بهره می برید؟ طراحی نما در ساختمان شما به صورت عمودی است یا افقی؟ دقت داشته باشید طراحی نما در ساختمان شما باید بیانگر ماهیت و ذات ساختمان شما از نظر کاربری باشد. اگر ساختمان مسکونی است به یک سمبل نیاز دارید و اگر اداری ساخته اید به طراحی نما اداری نیازمندید.
طراحی نما به صورت مدرن :
در سبک مدرن متریال شما بسیار حائز اهمیت است. شما معمولاً از نماهای کامپوزیت استفاده می کنید. میتوانید ترکیبی از ورق های کامپوزیت رنگی را برای جلوه بیشتر در طراحی نما بگنجانید. یا اینکه در کنار استفاده از ورق های رنگی از ترکیب متریال شیشه یا چوب استفاده کنید. به عنوان مثال اگر ورق کامپوزیت نقره ای رنگ را در بخش اصلی طرح کار کرده اید حتماً حاشیه هایی با ورق مشکی کامپوزیت برای ایجاد هارمونی رنگ در طراحی نما در نظر بگیرید.
مطالب پیشنهادی : انتخاب رنگ نمای ساختمان
طراحی نما به صورت ترکیبی :
در نماهای ترکیبی برای اینکه بهترین هماهنگی را ایجاد کنید
دقیقاً نوع متریال مورد نظر را با توجه به بافت محلی و متریال غالب تعیین کنید.
سپس با توجه به خلاقیت طراح ترکیبی از متریال های مورد نظر را با کنتراس رنگ در کنار یکدیگر ۳ بعدی کنید.
شما در طراحی نما به صورت ترکیبی می توانید جای متریال ها را تغییر دهید تا به ترکیب مورد نظر خود برسید.
به عنوان مثال برای ترکیب ۲ متریال چوب و آجر رنگ های اصلی را در کنار رنگ های حاشیه ای بررسی کنید. چون ساختمان شما به لحاظ اقتصادی و ارزش افزوده ممکن است با نورپردازی به شکل خواص همراه باشد انتخاب صحیح متریال ها به لحاظ رنگ بسیار مهم است. هر چند شما می توانید در موقع نورپردازی از نورهایی با رنگ خنثی یا سفید استفاده کنید که نقاط کانونی خاصی را در طراحی نما برای شما ایجاد کنند.
یا در هنگام ترکیب متریال های کامپوزیت و شیشه ، سنگ و چوب یا سنگ و آجر نیز همین حساسیت را به کار ببندید تا ساختمان شما به لحاظ زیبایی بصری کامل باشد و در یک نگاه بتواند مخاطب را به خود جلب کند. زیرا هماهنگی در طراحی نما و طراحی رنگ نما باعث ایجاد این جذابیت می شود.
دیدگاهتان را بنویسید