نورپردازی نما در ساختمان
درگذشته نورپردازیها برای ساختمانهای با کاربری عمومی مانند مکانهای اداری و تجاری استفاده میشد اما با گذر زمان، با توجه به پیشرفت تکنولوژی، مسئله نورپردازی نما تا حدی گسترش پیدا کرد که در نماسازی ساختمانهای مسکونی و محوطهسازیها هم استفاده می شود .
هدف از نورپردازی نما در ساختمان :
طراحان بر این باورند که طراحی نمای ساختمان از جایگاه ویژهای برخوردار است؛ زیرا نمای ساختمان اولین عامل ارتباطدهنده و جذبکننده افراد با ساختمان است.
گاهی شنیده میشود که نمای ساختمان، معرف نوع و کیفیت ساختمان هست.
بر همین اساس در حین طراحی نما باید به نمای روز و شب یک ساختمان توجه کرد.
ما در این مقاله قصد داریم تا شمارا با اهداف و اصول نورپردازی نما آشنا کنیم زیرا نورپردازی یک ساختمان در شب، مسئله بسیار حساستری از طراحی نما است.
نورپردازی اصولی میتواند یک ساختمان معمولی را به یک جاذبه توریستی در شب تبدیل کند.
درحالیکه نورپردازی غیراصولی، یک ساختمان بسیار زیبا را به یک منظره ترسناک در شب تبدیل میکند.
انواع نورپردازی نما ساختمان :
روشهای مختلفی برای نورپردازی در نمای ساختمان وجود دارد که ۳ تا از رایجترین آن هارا بیان میکنیم:
۱- نورپردازی خشن :
برای برجستهسازی عناصر معماری نمای ساختمان از نورپردازی خشن استفاده میکنیم.
نورپردازی خشن، بافتهای کوچک و سطوح و شکلهای متناوب نمای ساختمان را در معرض توجه بیننده قرار میدهد.
متأسفانه این روش نورپردازی نمیتواند سطح وسیعی از نمای ساختمان را روشن کند.
منابع نورپردازی معمولاً روی همان سازهای که نورشان به آن تابیده نصب میشوند و از نمای ساختمان فاصله ندارند.
۲- نورپردازی یکدست:
نورپردازی یکدست و نرم، معمولاً از یک نقطه در مجاورت نمای ساختمان صورت میگیرد
که باعث میشود نمای ساختمان بهصورت یکنواخت و در سطح وسیعی روشن شود.
۳-نورپردازی از داخل و بیرون:
با استفاده از پنجرههای موجود در نما و نور آسمان تاب میتوان عناصر سردر ساختمان و سطح خارجی آن را از طریق نورپردازی داخل به بیرون روشن کرد.
خطوط نمای ساختمان مشخصکننده حجم ساختمان است که با مشخص کردن لبه خطوط توسط منابع نور خطی مانند لولههای لامپ نئون یا فیبر نوری میتوان حجم و حدود ساختمان را شاخص کرد.
اگرچه در حالت کلی منبع نورپردازی نما ممکن است نسبت به خود ساختمان بیشتر قابلرؤیت باشد، اما اثر کلی آن خوشایند خواهد بود.
طراحی و اجرای نورپردازی نما در ساختمان را به بسپارید تا چهرهای متفاوت از ساختمانتان را تجربه کنید. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید .
بایدها و نبایدها در اصول نورپردازی نما
امروزه یکی از عناصر مهم و حیاتی در شهرهای مختلف، ساختمان ها هستند. حتما تا به حال ساختمان هایی با نماهای زیبا را دیده اید که به شهر حال و هوای خاصی بخشیده اند. در واقع نمای ساختمان ها اولین و به جرئت یکی از اصلی ترین عوامل ارتباط دهنده و جذب کننده افراد است.
این نماها در روز به خوبی دیده میشوند اما بدیهی است که در شب به علت تاریکی به خوبی قابل مشاهده نیستند. اکنون برای حل این مشکل از نورپردازی در نما استفاده میشود. نورپردازی یکی از موارد تاثیرگذار است که به زیبایی و عظمت بیشتر نما کمک میکند و میتواند تاثیر مستقیمی در جذابیت یا عدم جذابیت آن داشته باشد. ویژگی هایی مانند فرم، جنس، بافت و رنگ ساختمان از جمله مواردی هستند که میتوانند به کمک نورپردازی در شب به خوبی قابل مشاهده باشند.
استفاده از نورپردازی رفته رفته با افزایش تعداد ساختمان ها و تاثیر ویژه آن ها در ظاهر کلی شهر، به یکی از مسائل مهم و حیاتی تبدیل شد و امروزه علاوه بر ساختمان های مسکونی، شاهد استفاده از آن در نمای ساختمان های تجاری، هتل ها، محوطه ها، تالار ها، رستوران ها، بانک ها، مراکز خرید و… هستیم.
با توجه به اهمیت نورپردازی صحیح، در این مقاله سعی داریم تعدادی از بایدها و نبایدهایی که باید در طول فرآیند انجام نورپردازی در نظر گرفته شوند را مرور کنیم تا بتوانید با استفاده از آن ها نورپردازی را به شکلی اصولی و مناسب برای نمای ساختمان خود انجام دهید.
دیدگاهتان را بنویسید