نمای کامپوزیت ایستگاه اتوبوس | طراحی و ساخت ایستگاه اتوبوس
ساخت ایستگاه اتوبوس با استفاده از ورق کامپوزیت
امروزه در بسیاری از شهرهای کشور برای ساخت ایستگاه اتوبوس از ورق کامپوزیت برای نمای آن استفاده می شود . در این مقاله در خصوص نمای کامپوزیت ایستگاه اتوبوس مطالبی را بیان کرده ایم :
ایستگاه اتوبوس داخل شهری نقش بسیار پر رنگی در حمل و نقل افراد داخل یک شهر ایفا می کنند به همین دلیل معماری آن نیز بسیار مهم و تاثیر گذار باشد .
در ساخت ایستگاه های اتوبوس از بسیاری از متریال های ساختمانی می توان استفاده نمود که معمولا ورق آلومینیوم کامپوزیت یکی از پرکاربردترین متریال ها برای پوشش و نمای ایستگاه اتوبوس می باشد .
اما چرا ورق کامپوزیت مناسب ایستگاه اتوبوس می باشد به این دلیل که ورق کامپوزیت قابلیت انعطاف پذیری بالا دارد و می توان از آن در ساخت ایستگاه هایی که طراحی پیچیده و خاصی دارند بکار برد .
همچنین بدلیل آب بند کردن نمای کامپوزیت ، می توان گفت بهترین گزینه مناسب برای ایستگاه اتوبوس است .
طراحی ایستگاه اتوبوس
ایستگاههای طراحی شده باید به صورتی باشد که گویای نماد شهری که در آن این ایستگاه قرار دارد بوده و از موادی که منحصر همان شهر است ساخته شود. گاهی ایستگاههای استاندارد تماماً از نوع مشخصی از مواد ساخته و طراحی می شوند.
بجز موارد عنوان شده در طراحی این مراکز باید میدان دید، تسهیلات ، راحتی و دسترسی آسان به اتوبوس را نیز مد نظر داشت.
مزایا ورق کامپوزیت :
ورق های کامپوزیت دارای مزایا فوق العاده ای هستند که باعث شده تا محبوبیت و کارایی زیادی داشته باشند از مزایا ورق کامپوزیت می توان به :
- تنوع رنگ بندی بالا
- قابلیت انعطاف پذیری بالا
- نصب آسان و سریع
- قابلیت ضد حریق
- عایق صدا
- شستشوی آسان
ایستگاه اتوبوس با کامپوزیت
ایستگاه اتوبوس کامپوزیت از رایج ترین روش های ساخت در کشور می باشد. زیبایی بصری و مقاومت نسبتا بالای این محصول دلیل مناسبی برای استفاده از آن است.
ساخت ایستگاه اتوبوس کامپوزیت بصورت دو مرحله ای انجام می شود ، در مرحله اول شاسی آن ساخت و نصب و مرحله دوم قطعات کامپوزیت روی شاسی سوار میشود. تنوع شکل ، شسشتوی راحت ، شفافیت از ویژگی های این محصول است.
ضوابط طراحی ایستگاه اتوبوس
یک ایستگاه اتوبوس به عنوان مکانی که یک فرد در طول روز چند دقیقه ای در آن استراحت می کند باید شرایط خاصی داشته باشد. در این مقاله تعدادی از این ظوابط را توضیح خواهیم داد.
- در ساخت ایستگاه اتوبوس باید از متریالی استفاده شود که مناسب شرایط آب و هوایی و فرهنگ مردم شهر باشد.
- در این مکان می توان با نصب آگهی، فرهنگسازی و آگهی بخشی انجام داد.
- ابعاد و اندازه استاندارد ایستگاه اتوبوس شامل حداقل عرض سرپناه ايستگاه اتوبوس ۱۲۰ سانتيمتر با ارتفاع ۲۰۰ سانتيمتر باشد.
- سطل زباله جهت جع آوری زبال افراد منتظر اتوبوس تعبیه شده باشد.
- در صورتی که در طراحی ایستگاه اتوبوس از صندلی استفاده میشود باید صندلی ایستگاه اتوبوس نسبتا راحت و مطابق با آب و هوای شهر طراحی شود.
- استفاده از رنگ های شاد و طراح های خلاقانه در ایستگاه اتوبوس میتواند شادابی را در جامعه تزریق نماید.
اجرا ایستگاه اتوبوس با ورق کامپوزیت
برای اجرای ایستگاه اتوبوس با استفاده از ورق آلومینیوم کامپوزیت ابتدا باید یک طراحی کلی را انجام دهید . و براساس طرح شاسی کشی و پروفیل مورد نیاز را تهیه کرده و اجرا نمایید . روش مناسب نصب ورق کامپوزیت برای اجرا ایستگاه اتوبوس ، روش فیکس و روش اچ و ال می باشد .
اما بهتر است برای اجرا ایستگاه اتوبوس از روش فیکس استفاده نمایید تا کاملا آب بندی و عایق شود .
سخن پایانی
نوع طراحی ایستگاه اتوبوس بسیار در معماری شهر تاثیرگذار بوده و اگر به درستی انجام شود به زیبایی شهر می افزاید . طراحی ایستگاه اتوبوس شهری بسیار مهم است و میتواند فاکتورهای مختلفی را تحت تأثیر قرار دهد.
Comment (1)
[…] در مقاله زیر می توانید طراحی نمای ایستگاه اتوبوس را مطالعه نمایید. نمای کامپوزیت ایستگاه اتوبوس […]