نمای جذاب ساختمان [8 نکته اصولی برای داشتن نمای جذاب]
۸ نکته اصولی برای داشتن نمای جذاب با نورپردازی نما
نورپردازی نمای ساختمان:
در این مقاله میخواهیم به پرسش های زیر درمورد نورپردازی نما پاسخ دهیم.
تعداد ساختمان هایی که نمای نورپردازی شده دارند روز به روز در حال افزایش است، نه تنها در ایران بلکه در تمام کشورهای جهان این مد نورپردازی نمای ساختمان طرفدار بسیار زیادی پیدا کرده است. این موضوع هم بین مردم مقبولیت یافته و دوست دارند نمای شهرشان با ساختمان های بلند و نورپردازی شده زیبا و روشن تر از همیشه بنظر برسد. اما به دلیل تغییراتی که در دنیای معماری، اجتماعی و تکنولوژی در حال رخ دادن است، استفاده از نماهای نورپردازی شده با چالش های جدیدی روبرو شده است.
- هدف از نورپردازی نما چیست؟
- اصول نورپردازی نمای ساختمان چیست؟
- انواع نورپردازی ساختمان چگونه است؟
در اینجا هشت اصل برای طراحی نورپردازی نما بیان کرده ایم.
در ادامه مارا همراهی کنید.
هدف از نورپردازی ساختمان:
طراحان بر این باورند که طراحی نمای ساختمان از جایگاه ویژهای برخوردار است. زیرا نمای ساختمان اولین عامل ارتباطدهنده و جذبکننده افراد با ساختمان است. گاهی شنیده میشود که نمای ساختمان، معرف نوع و کیفیت ساختمان هست. بر همین اساس در حین طراحی نما باید به نمای روز و شب یک ساختمان توجه کرد.
ما در این مقاله قصد داریم تا شمارا با اهداف و اصول نورپردازی نمای ساختمان آشنا کنیم. زیرا نورپردازی یک ساختمان در شب، مسئله بسیار حساستری از طراحی نما است. نورپردازی اصولی میتواند یک ساختمان معمولی را به یک جاذبه توریستی در شب تبدیل کند. درحالیکه نورپردازی غیراصولی، یک ساختمان بسیار زیبا را به یک منظره ترسناک در شب تبدیل میکند.
نورپردازی ساختمان در شب موجب ایجاد امنیت در محلات مسکونی و کاهش جرم و جنایت در شب می شود. همچنین نورپردازی ساختمان تجاری موجب رونق اقتصادی و زنده بودن فضاها می شود.
چگونه یک نورپردازی نما اصولی داشته باشیم؟
در زمینه ی نورپردازی نما در ساختمان هم مانند طراحی نما باید جنبههای مختلفی را در نظر گرفت تا به اصولیترین نوع آن دستیافت.
در ادامه به برخی از مهمترین معیارهای طراحی نورپردازی نمای اصولی اشاره میکنیم.
- اولین نکته در نورپردازی نما، دقت در انتخاب رنگ نور و شدت آن است.
هرچند که انتخاب رنگ باشد آن مسئله کاملاً تخصصی است و باید توسط طراحان انجام شود.
اما سعی داریم آن را به بیانی ساده ارائه کنیم. درواقع رنگ و شدت نور باید چشمنواز باشد و با چشم انسان هماهنگی داشته باشد.
نورپردازی نما نباید برای انسان آزاردهنده باشد که از نگاه کردن به بنا خودداری کند. - سوی نورپردازی نما باید بهگونهای باشد که به داخل ساختمان ورود نداشته باشد زیرا باعث رنجش ساکنین ساختمان میشود.
- منبع نورپردازی نما در ساختمان، جز در موارد خاص باید پنهان باشد و محل قرارگیری آن برای عموم قابلتشخیص نباشد.
- نورپردازی نما باید هدفمند باشد و باعث زیبایی هر چه بیشتر نما در شب شود.
- توجه به هماهنگی رنگ نورها با رنگ متریالهای نما اهمیت ویژهای دارد.
- همانطور که می دانید نورپردازی نما در ساختمان برای برجسته کردن عناصر نما است.
به همین دلیل در حین طراحی باید توجه کرد که کدام جنبه معماری ساختمان موردتأکید قرار میگیرد. - برجسته کردن عناصر موجود در نما، یکی از اصلی ترین اهداف نورپردازی نما در ساختمان است به همین دلیل شناخت و ارزیابی عناصر مهم نما اهمیت ویژه ای دارد.
برای مثال در صورت وجود عناصری همچون پیش آمدگی هایی شبیه ایوان ها، ستونها و قوس های متناوب ضرورت طراحی نورپردازی نمارا دو چندان میکند.
گاهی برای شاخص کردن عناصری مانند برج ها، مناره ها و همچنین تاکید برطول دیوار، نورپردازی نما به شدت توصیه می شود. - سازگار بودن نورپردازی نما درساختمان با محیط اطراف و همسایگی ها باید مورد توجه قرار گیرد.
عدم سازگاری نورپردازی های ساختمان های مجاور موجب اغتشاش بصری خواهد شد.
خصوصا در منطقه مسکونی، که اصطلاحا به آن آلودگی نوری می گویند.
برای اطلاعات بیشتر مقاله اصول نورپردازی نمای ساختمان را مطالعه نمایید .
دیدگاهتان را بنویسید