نمای آلومینیوم کامپوزیت چیست و چه تفاوتی با سایر نماهای ساختمانی دارد؟
در این مقاله از وبسایت پرمیوم باند (تولید کننده ورق کامپوزیت) به معرفی یکی از کاربردیترین نماهای ساختمانی، یعنی نمای آلومینیوم کامپوزیت میپردازیم.
هنگامی که به یک ساختمان نگاه میکنیم، آنچه برای اولین بار توجه ما را به خود جلب می کند، ظاهر و نمای آن ساختمان است. در واقع باید بگوییم، که نما، پوسته هر ساختمان است و نقش بسیار مهمی در زیبایی، جذابیت و عایقبندی ساختمانها ایفا میکند.
معمولا در طراحی نمای ساختمان، معماران و سازندگان با توجه به شرایط آب و هوایی، موقعیت جغرافیایی، تعداد طبقات ساختمان، سلیقه افراد و بودجهای که وجود دارد، به انتخاب نوع مصالح مربوط به نمای ساختمان اقدام میکنند.
نمای بیرونی ساختمان به منزله یک لایه محافظ برای ساختمان است، که نه تنها آن را در برابر عوامل مختلف آب و هوایی محافظت میکند، بلکه نقش بسیار مهمی در زیبایی ساختمان نیز دارد. نمای ساختمانی و طراحی نمای ساختمان مسکونی، به ظاهر و منظره شهری هم شکل میدهد و اهمیت فراوانی در شهرسازی دارد.
به این ترتیب، طراحی نماهای مختلف ساختمانی باید با یکدیگر هماهنگی زیبایی داشته باشند. نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشیم، هماهنگی درب ورودی ساختمان با هارمونی نمای ساختمان است.
از جمله نماهای پرطرفدار برای ساختمانها، میتوان به نمای سنگی، نمای آجری و نماهای طراحی شده با شیشه اشاره کرد. در نماسازی ساختمان از مصالح مختلفی از جمله فلز، سنگ، آجر، کامپوزیت، بتن، چوب، شیشه و آلومینیوم استفاده میشود، که هر کدام مزایای خاص خود را دارند.
نمای آلومینیوم کامپوزیت چیست ؟
نمای آلومینیوم کامپوزیت در سالهای اخیر تبدیل به انتخابی رو به رشد برای نماسازی ساختمان گردیده است.
در کنار وزن سبک و ویژگی های فوق العاده فنی ، قابلیت ها و مزیت های نوآورانه ای که در اختیار معماران و طراحان سازه قرار می گیرد، چشمگیرترین جنبه این صفحات می باشد. آلومینیوم سبک و انعطاف پذیر بوده و به سادگی لعاب رنگ به خود گرفته و به انحاء گوناگون قابل عمل آوری است.
نما تنها جامه ساختمان نیست بلکه چهره آن نیز می باشد.
جدا از جنبه های کاربردی ملاحظات زیبا شناختی نیز نقش مهمی ایفا می کنند.
انتخاب مصالح مناسب و جدید، عرصه را برای یک طراحی نوآورانه هم راستا با ملزومات مهندسی- فنی در ساختمان می گستراند.
نسل جدید نماهای ساختمانی با استفاده از صفحات ترکیبی (نمای آلومینیوم کامپوزیت) دریچه ای به پهنای ابتکار و زیبایی و در عین حال کارآمدی و دوام به روی دیدگان گشوده است.
از سوی دیگر، از آنجایی که کامپوزیت ها متریال هایی بسیار سبک هستند و بار کلی وارد بر ساختمان را کاهش میدهند، بنابراین مقاومت خوبی در برابر زلزله دارند. نصب نمای آلومینیوم کامپوزیت بسیار آسانتر از نصب سایر نماهای ساختمانی است. این نما همچنین زیبایی فراوانی دارد و از نظر قیمت، نسبت به سایر نماهای ساخمانی مقرون به صرفهتر است.
نمای کامپوزیت چه تفاوتی با سایر نماها دارد؟
یکی از متریال های نمای مدرن ساختمانی، نمای کامپوزیت است، که ساختاری کاملا جدا و مستحکم دارد. در واقع این نما به سبکی تولید و نصب میشود، که سنگینی زیاد و وزن خود را بر روی سازه زیری یا همان قوطی و شاسی کشیهای نما میاندازد.
در نتیجه هیچ بار مردهای که حاصل از وزن کامپوزیت ها و بار انرژیهای حاصل از باد، طوفان یا زمین لرزه باشد، بر روی نما سنگینی نمیکند و هیچ تأثیری بر روی سازه ساختمان ندارد. در واقع میتوان گفت، که سیستم نمای آلومینیوم کامپوزیت ، یک سازه کاملا جدا از ساختمان به شمار می رود.
اما سایر نماهایی مانند چوب، آجر یا سنگ اینگونه نیست و بر روی دیواره خارجی ساختمان نصب میشود. بنابراین ساختمان باید توانایی تحمل وزن این نماها را داشته باشد.
مشخصات ورق کامپوزیت :
صفحات ترکیبی آلومینیومی (پانل های کامپوزیت آلومینیوم) شامل دو لایه پوششی آلومینیومی و یک لایه میانی پلی اتیلن غیر سمی می باشد.
ورق های کامپوزیت دارای رنگ ها ضخامت های متنوع بوده است و به عنوان نمای دیواری ساختمان ها و همچنین برای مقاصد داخلی از جمله نماسازی دیوار و سقف و حتی شومینه ها بکار می رود .
ورق های کامپوزیت قادر به مقاومت در مقابل وزش باد های شدید و نیز شرایط آب و هوایی و اختلاف دماهای متضاد(۸۰+ تا ۵۰- درجه سانتیگراد) آماده سازی و اجرای ورق کامپوزیت در دماهای کمتر از ۲۰ درجه سانتیگراد توصیه نمی شود.
ورق های کامپوزیت دارای خاصیت ضد حریق می باشد که با توجه با آتش سوزی های اخیر در کشور ، سازمان آتش نشانی ابلاغیه استفاده اجباری از ورق کامپوزیت در ساختمان های مرتفع و نمای های ساختمان های تجاری را داده است .
Comments (3)
[…] برگ برنده سازندگان خواهند بود. خواص عایق آلومینیوم در نمای کامپوزیت به عنوان یکی از بهترین محصولات جهت استفاده بهینه از […]
[…] این قسمت, نمونه هایی از نمای خارجی ساختمان ها که با نمای کامپوزیت ساخته شده اند, به تصویر کشیده شده […]
[…] نمای آلومینیوم کامپوزیت بطور اخص در ساخت پلها و پل های عابر پیاده بکار می روند. هم اکنون نمونه های زیادی از پل های تمام کامپوزیتی در سرتاسر جهان موجود است. یکی دیگر از موارد استفاده نمای آلومینیوم کامپوزیت در صنعت ساختمان استفاده از آن در زیباسازی شهر ها، ساخت مجسمه ها و مرمت ساختمان های قدیمی و بناهای باستانی است، بدون اینکه معلوم شود بخش ترمیمی از جنس ماده اصلی نیست، با همان رنگ و همان شکل. […]