مهندسی نما چیست؟ [ترکیب خلاقیت و تکنولوژی در طراحی ساختمان]
در مورد مهندسی نما ساختمان چه می دانید؟ و چرا اهمیت دارد ؟
آیا می دانید مهندسی نما چیست؟ از آنجایی که تمام امورات مربوط به طراحی و اجرای نمای ساختمان از اهمیت زیادی برخوردار است، تمام خدماتی که مهندسین مشاور نما و یا پیمانکار در این زمینه ارائه میدهند در علم مهندسی نما (Façade engineering) انجام میشود.
نمای ساختمانها، از مهمترین بخشهای هر ساختمان به حساب میآید. این مساله تنها مربوط به کارفرما و صاحب ساختمان نیست. بلکه تمام نمای شهری و محلی به نمای ساختمانهای مختلف بستگی دارد. برای همین معماران و طراحان به نمای ساختمانها اهمیت مضاعف میدهند.
در پروژههای بزرگ بخش زیادی از سرمایه طراحی و اجرای ساختمان در نمای ساختمان صرف میشود. دلایل اهمیت نمای ساختمانها:
نمای ساختمان در جلوگیری از هدر رفتن انرژی در اولویتهای طراحی قرار دارد.
نمای شهر در گرو نمای تک تک ساختمانهای داخل شهر است
نما میتواند جاذب و یا دافع مشتریها و کاربران باشد. این مساله برای کافیشاپها، رستورانها و مراکز خرید بسیار اهمیت دارد.
نمای ساختمان صورت ساختمان است. درست مانند صورت و ظاهر انسان دارای اهمیت است.
بخشی از هزینههای هر پروژه ای به نما اختصاص دارد، پس از نظر اقتصادی، عقل حکم میکند که به نمای ساختمانها نیز بها داده شود.
اهمیت مهندسی نما
شاید شما هم بپرسید چگونه است که مهندسی نما مهم است؟
مهندسی نما به اجرای پوسته ظاهری ساختمان میپردازد. اجرای نما به علم، محاسبات و مهارت نیاز دارد و باید حتما توسط نیروی ماهر انجام شود.
جدیدترین و بهترین متریالهای روز در مهندسی نما به کار میرود. برای همین است که افرادی که کار طراحی و اجرای نمای ساختمان را انجام میدهند باید بسیار از نظر متریال و مصالح به روز باشند.
نمای ساختمانها باید یکپارچه و یکدست باشد و مهندسی نما نیز کل ساختمان را بعنوان یک واحد مجزا در نظر میگیرد.
در مهندسی نما ابزارهای طراحی به روز مانند سیستمهای BIM به کار میرود که در بهینه ترین حالت کار طراحی نما را انجام میدهد.
آیا میدانید که ۸ تا ۲۵ درصد از هزینههای کلی ساختمان در هر پروژهای به نمای ساختمان اختصاص دارد؟ پس حتما باید در انتخاب متریالها، دیتیلها و نحوه اجرا بسیار دقت کرد. در طراحی و اجرای نمای ساختمان باید با در نظر گرفتن متریالهای مناسب و همسو با کاربری در جهت ایجاد محیط ملموس و کاربردی گام برداشت. شاید آجر و سفال بهترین گزینه برای ساختمانهای مسکونی باشد، شیشه و فریمهای آلومینومی نیز برای محیطهای کاری و رسمی مناسب باشد. در این راستا باید سلیقه کارفرما، همجواریها و تناسبات ساختمان را در نظر گرفت.
برای همین اگر به دنبال طراحی و اجرای نمای ساختمان هستید، باید حتما با داشتن علم و یا اطلاعات کافی اقدام کنید. وگرنه نتیجه مانند ساختمانهای نامتناسبی خواهند بود که امروزه در اطراف خود مشاهده میکنیم. در این راستا میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید و اطلاعات بیشتر را دریافت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید