مقایسه نمای کامپوزیت و سرامیک ، نمای کامپوزیت کم هزینه تر است یا نمای سرامیک؟
همه چیز دربارهی نمای سرامیک و نمای کامپوزیت
در این مقاله سعی داریم به مقایسه نمای کامپوزیت و سرامیک بپردازیم :
امروزه با توجه به افزایش ساخت و ساز ساختمان ها، مجتمع های تجاری، هتل ها، مال ها و… در شهرهای بزرگ و افزایش تقاضای خریداران مسئله ای که ذهن بسیاری از سازندگان را به خود مشغول می کند هزینه اجرای این ساخت و سازها می باشد. از طرفی هم با توجه به گران شدن متریال و مصالح مورد نیاز سرعت در اجرای ساخت و سازها از اهمیت بسیاری بالایی برخوردار است.
در گذشته سیستم اجرای نما بیشتر به روش ملاتی (ترکیب سیمان، ماسه و آب) و با سنگ انجام میشد. اما امروزه به دلیل کاهش زمان، صرفه جویی در مصرف آب، کیفیت بالاتر و… از روش های نوینی استفاده می شود که جایگزین روش های سنتی قبلی شده و رضایت بسیاری از سازندگان را کسب کرده است، در ادامه به یکی از این روش های نوین که اجرای نما با متریال ورق کامپوزیت است اشاره می شود.
نمای کامپوزیت :
ورق کامپوزیت برای اولین بار در کشور آلمان ابداع شده و مورد استفاده قرار گرفت . و در ایران از سال حدودا 1370 به بعد مورد استفاده قرار گرفت . و بسیار مورد توجه برج های مرتفع و ساختمان های بلند مرتبه گردید . امروزه نیز استفاده از نمای کامپوزیت بسیار متداول و به روش های مختلفی نصب می شوند .
نمای سرامیک خشک:
اولین بار نمای خشک در سال ۷۰ میلادی توسط آمریکایی ها مورد استفاده قرار گرفت و علت آن هم این بود که این نوع نما در مقابل وزش شدید باد مقاوم تر بوده و امکان سقوط آن از نما کمتر است. در ایران هم از سال ۱۳۷۰ نمای سرامیک خشک مورد توجه واقع شد و بسیاری از معماران در طراحی نمای ساختمان خود از سرامیک خشک استفاده می کردند. امروزه نیز استفاده از نمای سرامیک خشک بسیار متداول بوده و روش های مختلفی برای نصب این نما وجود دارد.
مزایا استفاده از نمای کامپوزیت
- صرف زمان زیاد در اجرای نمای ساختمان
- سبک تر شدن ساختمان
- عدم احتمال سقوط مصالح هنگام وزش باد
- عدم احتمال نغییر رنگ
- هزینه کم اجرا نسبت به سایر متریال های نما
- قابل استفاده بودن در شرایط مختلف هوایی
مزایای استفاده از نمای سرامیک خشک:
- طول عمر بالای بیشتر به علت نصب شدن روی سازه آلومینیومی
- سرعت بالا در اجرای نما
- مقرون به صرفه بودن هزینه نصب سرامیک نسبت به نمای سنگی
- استحکام و دوام بیشتر
- قابلیت مونتاژ سرامیک خشک
- قابلیت جمع آوری سرامیک و بازیافت آن
- قابلیت اجرا در شرایط آب و هوایی مختلف
- بهینه سازی مصرف انرژی
- کاهش حجم ضایعات ساختمانی
- آب بندی نما
- عایق بودن در مقابل سرما و گرما
- هزینه پایین در نگهداری سرامیک
روش نصب ورق کامپوزیت :
- سیستم نصب فیکس
- سیستم نصب هنگ
- سیستم نصب با استفاده از پروفیل آلومینیومی اچ و ال
روش نصب سرامیک خشک:
- سیستم نصب کلیپسی نمایان
- سیستم نصب کلیپسی پنهان
- سیستم نصب KEIL
اصل طراحی سیستم نصب نمای خشک همراه با گردش جریان هوا بر ایستایی مستقل هر یک از تکه های پوشش نما و حذف ملات استوار است. بدلیل نچسبیدن مستقیم پوشش نما به سازه ساختمان، تکه های پوشش نما برای حرکت برطبق ضریب انبساط خود و مستقل از حرکات سازه ساختمان آزاد، و از پیروی کردن از ارتعاشات و نشست بار ساختمان بواسطه الاستیسیته بست ها رها می باشند. جذب حرکات الاستیک بین سازه ساختمان و پوشش نما عموما” بواسطه حضور بندها که اجازه انبساط آزاد و بدون تداخل با دیگر تکه های پوشش را مهیا می سازند برطرف می شود.
در نهایت هم از لحاظ زیبایی و کارایی و هم از لحاظ مقرون به صرفه تر بودن یکی از بهترین سیستم های نصب نمای خشک استفاده از سرامیک خشک می باشد زیرا با انتخاب طرح های مختلف از جمله طرح سنگ علاوه بر ایجاد حس زیبایی از دیگر مزایای نمای سرامیک که در بالا به آنها اشاره شد هم می توان استفاده کرد.
دیدگاهتان را بنویسید