مقایسه انواع نما با کامپوزیت
مقایسه انواع نما با نمای کامپوزیت ساختمان!
انواع نما و مقایسه با نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیت یکی از پرطرفدارترین نما ساختمان است که این روزها بیشتر و بیشتر بین طراحان شناخته شده و به کار میرود. ضمن این که ظهور متریالهای نوین همچون ورق کامپوزیت به عنوان جایگزین مناسب سایر متریال های نما ، باعث کاربرد دو چندان این محصول در اجرای نما خواهد شد. با ما همراه باشید تا اطلاعاتی درباره مقایسه انواع نما با کامپوزیت بدست بیاورید :
اگر دوست دارید انواع نمای ساختمانی را بشناسید و آنها را با نمای کامپوزیت اجرا شده با ورق آلومینیوم کامپوزیت مقایسه کنید، این مقاله شما را کمک خواهد کرد. در این مقاله شش مورد از محبوبترین انواع نمای ساختمانی را با نمای کامپوزیتی مقایسه کردهایم و به بررسی ویژگیهای هر یک پرداختهایم .
نمای کامپوزیت در مقایسه با نمای آجری
نمای آجری ساختمان یکی از نوستالژیکترین نماهای ممکن است، نمایی که میتواند به راحتی هر کسی را به روزهای قدیمی و خانههای قدیمی شهرش برگرداند و خاطرهها را برایش زنده کند. نمای آلومینیوم کامپوزیت ساختمان در مقایسه با این ویژگی، خاصیت نوستالژیک و خاطرهانگیز بودن ندارد؛ در عوض میتوان به راحتی اثبات کرد نمای کامپوزیت میتواند در هر دوره زمانی مدرن و شیک واقع شود.
چوب بر خلاف آجر که یک عنصر طبیعی است و زمان در تعریف هویت آن نقشی ایفا نمیکند. همچنین اگر دنبال نمایی هستید که در مقابل آتش سوزی مقاومت بالایی داشته باشد بهتر است از نمای کامپوزیت ضد حریق استفاده کنید که در مقایسه با آجر نسبت به حرارت مقاومت بسیار بالایی دارند. آجر بیشتر از اینکه نسبت به حرارت عایق باشد، ضریب انتقال پایین حرارتی دارد و میتواند تا حدودی از پس عایق بودن برآید.
نمای شیشهای ساختمان و مشکلات آن
عمر انواع نما شیشهای ساختمان نسبت به نمای کامپوزیت زیاد نیست؛ اما چون خیلی از طراحان دوران مدرن سراغش میروند، طرفداران خاص خودش را پیدا کرده است.
با وجود این خوب است بدانید انواع نمای شیشهای به دلیل اینکه نسبت به انتقال حرارت چندان مقاوم نیستند، باعث بالا رفتن هزینههای انرژی مربوط به ساختمان شما خواهد شد؛ چون سرد کردن و گرم کردن فضایی که نمای شیشهای دارد به اندازه گرم کردن فضایی با نمای کامپوزیت آسان نیست.
نمای آلومینیومی ساختمان علاوه بر انتقال حس خوب حضور در یک محیط طبیعی، نسبت به برون رفت انرژی عایق عمل میکند و به همین دلیل باعث پایین آمدن هزینه قبضهای شما خواهد شد.
مقایسه نمای کامپوزیت با نمای سنگی
نمای سنگی ساختمان در نوع خود یک نمای مدرن و امروزی محسوب میشود. این نما به خصوص برای شهرهایی که آلودگی هوا را تجربه میکنند، گزینه مناسبی محسوب میشود؛ چون تغییر رنگ آن خیلی بعید است و گرد و غبار را هم به خورد خودش نمیدهد. تنها مشکلی که ممکن است این نما در مقایسه با نمای کامپوزیتی به وجود آورد، هزینه زیاد آن است.
ضمن اینکه نمای سنگی اگر سطح کاملا صیقلی داشته باشد، موقع نصب نیاز به ابزار خواهد داشت و همین قضیه ممکن است هزینه و مدت زمان اجرایی کردن پروژه را بالا ببرد.
نمای آلومینیوم کامپوزیتی ساختمان از جهت عدم تغییر رنگ با این نما برابری میکند، ضمن اینکه هزینه پایینتری دارد و مراحل نصب آن بسیار سریعتر خواهد بود.
آیا استفاده از نمای سیمانی اشتباه است؟
به جرئت میتوان گفت هر جا که قرار است در هزینههای مربوط به نمای ساختمان صرفهجوییهای هنگفتی شود،
همه سراغ انواع نما سیمانی میروند؛ اما آیا این کار واقعا به صرفه است؟
نمای سیمانی از این جهت که کمی میتواند استقامت ساختمان را بالا ببرد
و همچنین در دسترس بودن و سرعت بالای اجرای آن، محبوبیت زیادی بین افراد دارد.
اما در واقع این محبوبیت عمر بالایی ندارد، به خصوص در شهرهای بزرگ. سیمان خاصیت ارتجاعی ندارد و نمیتواند همگام با تغییر دما منبسط و منقبض شود. (درست بر خلاف نمای کامپوزیت ساختمان) همین مسئله باعث میشود خیلی زود ترک بردارد.
مشکل دیگر انوا نما سیمانی این است که به ویژه رنگهای روشن آن به راحتی گرد و خاک و آلودگی هوا را به خودشان جذب میکنند؛ به همین دلیل هم خیلی زود تغییر رنگ میدهند و ظاهر زیبایشان را از دست خواهند داد.
بنابراین ممکن است برای پایین آوردن هزینهها سراغ سیمان بروید، زیرا برخی به دنبال ارزانترین نمای ساختمان هستند؛ اما خیلی زود ساختمانتان ظاهرش را از دست میدهد و مجبور به صرف هزینه مجدد خواهید شد.
در حالی که میتوانید با هزینه پایین، از نمای آلومینیوم کامپوزیت استفاده کنید که نه ترک برمیدارد و نه آلودگی را به خودش جذب میکند. حداقل طول عمر این نما حدود 30 سال تخمین زده شده است.
مقایسه نمای چوبی ساختمان و نمای کامپوزیت
نمای کامپوزیتی هم مثل نمای چوب حاصل دستاوردهای مهندسین خوش فکر دنیای مدرن است.
این نما نسبت به تغییرات آب و هوایی بسیار مقاوم است،
عایق خوبی برای صدا و حرارت به حساب میرود
و نسبت به اشعه ماورای بنفش هم مقاومت دارد.
این نما هم مثل نمای چوبی ساختمان به ویژه چوب پلاست که به روز ترین نمای ساختمان است،
میتواند فرمهای مختلف هندسی را پوشش دهد
و یکدستی کار را بالا ببرد.
مسئله مهم در مورد نمای کامپوزیتی هزینه آن است که به دلیل به کار رفتن آلومینیوم در آن نسبتا بالاست،
وگرنه طراحان به دلیل راحتی شکل دهی به پنلهای آلومینیومی این نما، آن را خیلی دوست دارند و سراغش میروند.
مطالب پیشنهادی : اهمیت ورق کامپوزیت در نمای ساختمان
مزایای نمای سرامیکی
ممکن است اسم سرامیک پرسلانی به گوش شما هم خورده باشد.
این جنس سرامیک یکی از معدود مواردی است که به علت پخته شدن در دمای بالا و تحت فشار زیاد مقاومت بالایی دارد
و میتواند سالهای سال بدون تغییر شکل، نمای زیبایی برای ساختمانتان بسازد.
نمای سرامیک پرسلانی از جهت تنوع و رنگبندی هم هم ردیف نمای کامپوزیت
ساختمان به ویژه نمای آلومینیوم کامپوزیت قرار میگیرد.
این نما هم مثل نمای کامپوزیت ضد حریق است و مقاومت بالایی دارد.
تنها مشکلی که ممکن است به وجود آورد، ریسک معمولی و بی روح شدن ظاهر ساختمان است
که آن هم با طراحی دقیق و استفاده از رنگهای مناسب قابل پیشگیری است.
اهمیت کیفیت نمای ساختمان
از هر نمایی که استفاده میکنید، بسیار مهم است که بهترین جنس آن را تهیه کنید
و سراغ جایی بروید که بتواند درباره مزایا و معایب آن نما به شما مشاورههای لازم را بدهد.
در صورتی که تصمیم دارید از مزایای نمای کامپوزیت ساختمان استفاده کنید
و ساختمانی با ورق آلومینیوم کامپوزیت داشته باشید،
با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا اطلاعات لازم را به شما خواهند داد.
دیدگاهتان را بنویسید