آشنایی با مراحل نصب پانل کامپوزیت【راهنمای گام به گام】
مراحل اجرا پانل کامپوزیت آلومینیوم
1- اندازه گیری دقیق :
اولین مرحله یا احتمالاً مرحله قبل از نصب کامپوزیت اندازه گیری دقیق از محل اجرا می باشد .
اندازه گیری دقیق بسیار مهم است. حتی یک اشتباه جزئی در این مرحله می تواند سایر اقدامات را از بین ببرد.
2- ساخت ورق کامپوزیت:
وقتی اندازه پانل ها به طور دقیق اندازه گیری می شود ، مجری اجرا کننده شما می تواند ورق های کامپوزیت را بسازد.
با استفاده از برخی از ابزارهای خاص برش ، می توان پانل ها را تا کرده ، برش ، یا شیار بزند .
3- ضد آب کردن و یا اصطلاحا آب بندی نما :
یکی از مهمترین مراحل نصب پانل آلومینیوم کامپوزیت ضد آب کردن است.
در این مرحله با استفاده از چسب های مخصوص از قبیل چسب های پلی اورتان و یا چسب های آکواریومی می توان نما و تایل های کامپوزیت را کاملا آب بندی کرد .
روش های نصب ورق کامپوزیت :
برای جلوگیری از نصب پانل های کامپوزیت به صورت مستقیم ، از روش های مختلفی برای نصب استفاده می شود.
پس از اجرای زیرسازی ( براساس طرح ) ، ورق ها به ترتیب نصب و اجرا می شوند.
این ترتیب اجرا و نصب به برخی از عوامل مانند اولویت گوشه ها و مناطق خاص شکل گرفته بستگی دارد.
روش های مختلفی برای نصب ورق کامپوزیت استفاده می شود :
- نصب ورق کامپوزیت به روش فیکس
- نصب ورق کامپوزیت به روش هنگ
- نصب ورق کامپوزیت به روش اچ و ال
هر کدام از این سه روش اجرایی مزایا و معایب خاص خود را دارند ولی به طور کلی بهترین روش اجرا فیکس می باشد که معایب کمتری دارد و اغلب از این روش اجرایی استفاده می شود .
البته روش های اجرایی ورق کامپوزیت بنا به هر پروژه متفاوت است و باید مدیر اجرایی و سرپرست گروه اجرایی بهترین روش اجرایی به کارفرما پیشنهاد دهد .
نصب ورق های کامپوزیت:
در این مرحله ، ورق ها بر اساس روش اجرایی مد نظر نصاب ، نصب می شوند. روش های اجرا کامپوزیت متفاوت است ، هر کدام از روش های اجرایی یکسری معایب و مزایا دارند . به عنوان مثال روش اجرایی فیکس بهترین حالت اجرا و نصب کامپوزیت می باشد . به این دلیل که کاملا آب بندی می شود و اصولی تر اجرا می شود . البته روش های دیگر نیز آب بندی می شود ولی مانند روش نصب فیکس نمی باشند .
روش اجرایی با فریم آلومینیومی نیز یکی از روش های نصب ورق آلومینیوم کامپوزیت می باشد که دارای سرعت اجرایی بسیار بالا می باشد .
یکسری از روش های اجرایی می توان عنوان کرد که منسوخ شده مانند روش اجرایی با استفاده از تسمه های لاستیکی که بین تایل های کامپوزیت قرار می گیرد.
سوالات متداول مراحل نصب نمای کامپوزیت
- تجهیزات لازم جهت نصب نمای کامپوزیت شامل چه مواردی است؟
جهت نصب ورق های کامپوزیت به طراحی از پیش تعیین شده نیاز است. در واقع این طراحی و نقشه محل قرار گیری صحیح زیرسازی و کامپوزیت ها را مشخص می کند. همچنین با استفاده از این طراحی ابعاد، فرم و مکان هر یک از ورق ها تعیین خواهد شد. برای زیرسازی ورق های کامپوزیت اغلب از آهن و یا آلومینیوم استفاده می شود. فراموش نکنید آلومینیوم به علت وزن کمتر و مقاومت در برابر زنگ زدگی ترجیح بیشتری دارد. ورق های کامپوزیت با توجه به طراحی برش خورده و در مکان مورد نظر قرار می گیرند. در صورت نیاز به خمیدگی و فرم دهی کامپوزیت از دستگاه مخصوص باید استفاده کنید. - اجرای نمای کامپوزیت به روش ( H & L) به چه صورت است؟
در این روش نیز همانند روش ثابت باید زیرسازی لازم و صحیح انجام شود. زیرسازی با استفاده از قوطی های آهنی صورت می گیرد. بعد از نصب ورق های کامپوزیت قوطی های آلومینیومی بر روی قوطی های آهنی نصب می شود. برای استفاده از این روش توجه داشته باشید جزو روش های مقاوم محسوب نمی شود. در روش اچ و ال ورق های کامپوزیت بدون استفاده از دستگاه گروف زنی به صورت کشویی بین نبشی ها قرار می گیرد. بهتر است از این روش در نمای ساختمان های خارجی استفاده نشود. - اجرای نمای کامپوزیت با سیستم ثابت به چه صورت است؟
این روش را به علت ثابت شدن ورق کامپوزیت با پیچ بر روی زیرسازی فلزی فیکسینگ می نامند. در این روش در ابتدا زیرسازی فلزی مطابق با طرح نما و فرم های طراحی شده در قسمت های مختلف نما نصب می گردد. اغلب زیرسازی ها با توجه به طراحی های از پیش تعیین شده مشخص می کند که تعداد برش ها و مشخصات پنل به چه صورت است. توچه داشته باشید در روش فیکس امکان جا به جایی ورق های کامپوزیت وجود ندارد بلکه به آب بندی نیاز است تا نفوذ آب باعث زنگ زدگی نمای ساختمان نشود.
Comment (1)
[…] این مقاله را نیز مطالعه نمایید : مراحل نصب پانل کامپوزیت […]