لزوم استفاده از کامپوزیت | تاثیر استفاده از ورق کامپوزیت بر نما
در این مقاله می خواهیم شما را با تاثیرات ورق کامپوزیت در نمای ساختمان و همچنین لزوم استفاده از کامپوزیت در نمای ساختمان آشنا نماییم :
ضرورت استفاده از آلومینیوم کامپوزیت در نمای ساختمان
مقاوم سازی نمای ساختمان در برابر زلزله با استفاده از ورق آلومینیوم کامپوزیت :
امروزه، سازندگان ساختمان، دیگر مانند گذشته برای نماسازی ساختمانها، محدود به استفاده از مصالحی مانند آجر، سنگ یا سیمان نیستند و مواد زیادی برای نماسازی ساختمان وجود دارد. یکی از نماهای پر کاربرد در نمای ساختمانهای مدرن و امروزی، نمای آلومینیوم کامپوزیت است.
ایران روی کمربند زلزله واقع شده است و بسیاری از بناها دربرابر زلزله مقاوم نیستند . همچنین امکان تخریب وجود دارد و ساخت مجدد آنها هم عملا امکان پذیر نیست . در شهری مثل تهران با این حجم عظیم ساخت و سازو اجرای نمای ساختمان های مختلف تنها راه حل کمک گرفتن از ورق آلومینیوم کامپوزیت و اجرای نمای آلومینیوم کامپوزیت است .
از این رو لزوم استفاده از ورق کامپوزیت بسیار شدت می گیرد .
به ترتیب الویت می توان ابتدا به تقویت پل ها و بیمارستانها و مراکز مهم پرداخت و سپس بتدریج به مقاوم سازی سایر ساز ها ازهمه مهمتر در طراحی نمای ساختمان پرداخت.
در کالیفرنیا دولت سازمانهای مربوطه را مؤظف کرده است که بیمارستانها و ساختمان ها در برابر زلزله تا ۹ ریشتر مقاوم سازند .
برای همین استفاده از نمای آلومینیوم کامپوزیت در طراحی نما و اجرای نمای ساختمان ضروریست .
کاربرد ورق کامپوزیت :
ورق آلومینیوم کامپوزیت در پوششنما ، طراحی نما،نمای ساختمان ، سقفهای کاذب، نردهها و حصارها، درب و پنجره، و… کاربرد دارد.
اما به طور جزئیتر از موارد مهم مصرف ورق آلومینیوم کامپوزیت میتوان به کامپوزیت آلومینیومی اشاره کرد که شکلپذیری بالا و پردازش آسانی دارد و در معرض سرما و گرما به خصوص در نمای ساختمان مسطح باقی میماند.
علاوه بر این، مهمترین ویژگی ورق کامپوزیت آلومینیومی ضد حریق بودن آن است.
همچنین استفاده از ورق آلومینیوم کامپوزیت درطراحی نما و اجرای نمای ساختمان به صورت نمای کامپوزیت آلومینیوم بدلیل طول عمر بالا و اینکه نیاز به تعمیر و نگهداری ندارد در بلند مدت بسیار با صرفه تر است .
ورق کامپوزیت ضد حریق :
ورق های آلومینیوم کامپوزیت بصورت ضد حریق نیز تولید می شوند تا برای نما هایی که نیاز به ورق کامپوزیت ضد حریق دارند استفاده شوند.
ضمن اینکه ورق های کامپوزیت ضد حریق پرمیوم باند دارای استاندارد و گواهینامه مورد لازم از آتش نشانی و مرکز تحقیقات راه مسکن ، شهرسازی را دارند .
فواید استفاده از نمای کامپوزیت آلومینیومی چیست؟
ورق های آلومینیوم کامپوزیت، مزیتهای بسیار زیادی دارند و به دلیل دارا بودن همین فواید و مزیتها در نمای ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند. نمای کار شده با ورق آلومینیوم کامپوزیت دارای ویژگیهای منحصر به فردی است و در نماسازی مدرن، همواره مورد توجه معماران و طراحان قرار گرفته است.
کامپوزیت آلومینیومی در مقابل تغییرات دما مقاوم است. این نوع کامپوزیت با توجه به خصوصیات منحصر به فردی که دارد، میتواند در مقابل تغییرات دما از منفی ۵۰ درجه سانتی گراد تا ۸۰ درجه سانتی گراد بدون هیچ گونه تغییری در کیفیت، مقاومت داشته باشد.
این نوع کامپوزیت مخصوص نما، همچنین عایق رطوبتی نیز هست. در واقع با ایجاد فضایی مابین ورقها مرکب آلومینیومی ودیواره ساختمان، نوعی عایق حرارتی، صوتی ورطوبتی ایجاد میشود.
از نگاهی دیگر میتوان گفت، که با ایجاد امکان برقراری جریان هوا در پشت پانلهای مرکب، حرارت موجود در محیط به داخل ساختمان نفوذ نمیکند. بنابراین کامپوزیتها به عنوان نوعی عایق حرارتی نیز مورد توجه واقع میشوند.
استفاده از نمای کامپوزیت آلومینیومی فواید دیگری نیز دارد. نصب این نوع نما بسیار آسان و سریع است. این نما همچنین دارای تنوع رنگ بسیار زیادی است و امکان انواع خم کاری، سوراخ کاری و برش بر روی کامپوزیتهای آلومینیومی وجود دارد.
حمل و نقل کامپوزیتهای آلومینیومی به دلیل وزن سبکی که دارند، بسیار آسان است. همچنین ایجاد نماهای متنوع به دلیل داشتن قابلیت تغییر زیاد با استفاده از کامپوزیت آلومینیوم ممکن است. این نماها نسبت به سایر مصالح ساختمانی وزن بسیار کمی دارند و قابل شستشو هستند، همچنین ابعاد متنوعی دارند و در برابر زلزله و آتش سوزی مقاوم هستند.
از دیگر ویژگیهای نمای کامپوزیت آلومینیومی، داشتن امکان آب بندی آنها است. آب بندی نما به گونهای ایجاد میشود، که امکان نفوذ آب به زیر نما وجود نداشته باشد و آب ناشی از باران و برف پس از هدایت به شیارهای تعبیه شده از محل معینی خارج شوند. همچنین این ورقهها در مقابل خوردگی ناشی از آب و هوا و بارانهای اسیدی کاملا مقاوم هستند و عوامل جوی هیچ گونه تاثیری بر زیبایی و کیفیت نما نخواهد گذاشت.
Comments (2)
[…] […]
[…] بیشتر بدانید : لزوم استفاده از کامپوزیت در نمای ساختمان […]