عوامل کیفی و تعیین کننده در اجرا صحیح نمای کامپوزیت 1403
عوامل کیفی و تعیین کننده در اجرا صحیح نمای کامپوزیت
عوامل تعیین کننده در اجرا نمای کامپوزیت که از لحاظ کیفی و اصولی می باشد ، به اختصار توضیح داده می شود :
اجرای نمای آلومنیوم کامپوزیت به روش های گوناگونی صورت میگیرد. به طور کلی این نوع نما برای ساختمان های اداری، تجاری، پالایشگاه ها و فرودگاه ها و پمپ بنزین و… بیشتراستفاده میشود و به دلیل ضد زلزله و بعضاً بدلیل خاصیت عایق بودن ان ، نحوه اجرای آن بسیار اهمیت دارد و مهم ترین نکته در نصب نمای کامپوزیت نصب این ورق ها بصورت پانل یا کاست های شیار خورده است و یکی دیگر از نکات مهم نصب نمای کامپوزیت و بازسازی نمای مورد نظر زیر سازی و یا همان شاسی کشی فلزی و نحوه اتصال آن در ساختمان های اسکلت فلزی وبتنی است.
– زیرسازی با استفاده از پروفیلهای مناسب ( قوطی ۴۰ * ۴۰) انجام شود.
– دستکها و پروفیلهای عرضی و ارتفاعی کاملا تراز و شاقول باشند.
– قوطی کشی دقیقا منطبق با نقشه اجرایی نما باشند.
– کلیه اتصالات جوشی چک شود و دارای جوش مناسب با بعد ۵ میلیمتر باشد.
– در صورتی که فاصله بین نما و دیوار اصلی ساختمان زیاد باشد،
طول دستکها نیز زیاد شده و باید از دستکهای با سایز مناسب و با اتصال محاسبه شده استفاده شود.
– تا پایان عملیات ساختمانی برچسب محافظ روی ورقهای کامپوزیت کنده نشود.
– پس از پایان کار ورقهای کامپوزیت با هم همباد بوده
و حالت پلهای نداشته باشند همچنین امتداد شیارها در یک راستا باشد.
– از ورق های کامپوزیت با ضخامت حداقل ۴ میلیمتر (نیم میلیمتر ضخامت هر لایه آلومینیوم و ۳ میلیمتر ضخامت هسته میانی) استفاده شود.
در طراحی انتخاب محل درزها بسیار حائز اهمیت است
چون در مقدار پرت تاثیر بسزایی دارد این مطلب با توجه به ابعاد ورق کامپوزیت باید محاسبه گردد.
– قبل از خرید ورق کامپوزیت با کارشناسان خبره مشورت شود تا ورق کامپوزیت مناسب با توجه به شرایط محیط نصب خریداری شود.
– آببندی ورقهای کامپوزیت پس از نصب با استفاده از لاستیکهای آببند و چسب سیلیکون به طور کامل انجام شود (در روش fixing)
– جهت جلوگیری از خوردگی بین آهن و آلومینیوم از لاستیک دی الکتریکال استفاده گردد.
– برش در گوشه قطعات (قسمتهایی که تا میخورند تا زاویه قائمه بسازند) باید به گونهای باشد که درز در گوشه نیفتد چون قطعات بعد از خمشدن به هم جوش نمیشوند و این درز بازمانده، علاوه بر ایجاد ظاهری نازیبا باعث جذب آب میشود.
– ورق کامپوزیت تولیدی در هر کارخانه دارای ابعاد خاص خود میباشد، باید دقت شود که طراحی با توجه به ابعاد ورق صورت گیرد.
دستگاههای مورد نیاز برای اجرا نمای کامپوزیت
ورقهای کامپوزیت به صورت نیمه جعبه روی نما نصب میشوند، برای تهیه این ورقها عملیات برشکاری از شیت خام، شیار زنی، خم کاری و مونتاژ انجام میپذیرد که امروزه با استفاده از دستگاههای CNC این کار انجام میشود.
همچنین وسایل مخصوص برش و خم کردن نیز مورد نیاز است.
شرایط جوی مناسب اجرا نمای کامپوزیت
با توجه به اینکه اجرای نما در فضای آزاد انجام میشود، تنها محدودیت مربوط به زمان بارش نزولات جوی یا وزش بادهای شدید میباشد.
شرایط نگهداری پس از اجرا نمای کامپوزیت
باید از ضربه زدن با اجسام نوکتیز به نما اجتناب کرد. همچنین این نماها قابل شستشو هستند و در صورت کثیفشدن میتوان به شستشوی سالیانه آن اقدام نمایند. در ورق های کامپوزیت نانو ، باران باعث شسته شدن نما میشود.
روش های اجرایی نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت به دو صورت: اجرای نمای کامپوزیت با سیستم فیکس (Fixing) و اجرای نمای آلومینیوم کامپوزیت با سیستم هنگ (Hanging) انجام میگیرد که در زیر به تشریح هر کدام میپردازیم:
۱- اجرای با سیستم فیکس (Fixing)
در این روش هر یک از ورقهای کامپوزیت پس از برش و ایجاد در کارخاه به محل پروژه آورده میشوند. قبل از آن، در محل پروژه اقدام به انجام شاسی کشی یا زیرسازی از جنس آلومینیوم یا فلز روی دیوار میکنند. سپس ورقهای کامپوزیت را از طریق پیچ و پرچ بر روی این شاسی ها سوار کرده و فضای بین پنلها را جهت ضد آب شدن نما با تسمه یا چسبهای سیلیکونی پُر میکنند. سیستم فیکس به نام ورزش ثابت نیز معروف است.
۲- اجرای با سیستم هنگ (Hanging)
در این روش از پیچ و پرچ استفاده نمیشود. ریلهای آلومینیومی با مقطع مشخص در آکس نبشیهای آهنی به وسیله بَستهای آلومینیومی که دارای دو سوراخ لوبیایی هستند به زیرسازی متصل میشوند. پس از نصب کمربندیهای آهنی زیرسازی، نبشیهای آهنی را براساس آکسبندی نقشههای اجرایی با شیارهای لوبیایی روی این کمربندیها قرار میگیرند. در گام بعدی، ورقها با استفاده از شیارهای ناودانی شکل به صورت ریلی بر روی پروفیلهای آلومینیومی نصب میشوند. از لاستیکهای «دیالکتریکال پی وی سی» جهت عدم خوردگی بین آهن و آلومینیوم، بین بَست آلومینیومی و نبشی آهنی استفاده میشود. سیستم هنگ به روش ریلی مشهور است.
قیمت اجرا نمای کامپوزیت
قیمت اجرای نمای کامپوزیت که یکی از پر کاربرد ترین نماهای ساختمان می باشد به موارد و آیتم های زیادی از جمله روش اجراء ، متراژ پروژه ، ارتفاع پروژه و مکان آن بستگی دارد. برای اجرای نمای کامپوزیت نیاز به ورق کامپوزیت ، پروفیل آهن برای زیرسازی ، نصاب حرفه ای نمای کامپوزیت و مصالح ریز مصرفی می باشد.
1- ورق کامپوزیت با توجه به نوع برند ، کیفیت محصول و ضخامت لایه های آلومینیوم معمولا از متری ۲۸۰٫۰۰۰ تا ۷۰۰٫۰۰۰ تومان برای هر مترمربع در بازار موجود می باشد.
۲- برای زیرسازی نمای کامپوزیت نیاز به پروفیل آهن می باشد که حدودا از متری ۱۵۰٫۰۰۰ تا ۲۴۰٫۰۰۰ تومان پروفیل مصرف می شود.
۳- نصاب حرفه ای نمای کامپوزیت بستگی به روش اجرا ، متراژ پروژه ، ارتفاع پروژه ، مکان پروژه قیمت های مختلفی دارند که از متری ۲۰۰٫۰۰۰ تا ۳۵۰٫۰۰۰ تومان مختلف می باشد .
۴- مصالح ریز مصرفی از جمله پیچ ، و پرچ الکترود و .. از حدود متری ۱۰۰٫۰۰۰ تا ۱۵۰٫۰۰۰ تومان مصرف میشود .
Comments (2)
[…] بیشتر بدانید : عوامل کیفی و تعیین کننده در اجرای صحیح […]
[…] این مقاله را نیز مطالعه نمایید : عوامل تعیین کننده در اجرا نمای کامپوزیت […]