بررسی عملکرد نمای دو پوسته و مزیت های آن
آشنایی با عملکرد نمای دو پوسته
نمای دو پوسته همان گونه که از نامش معلوم است، شامل دو پوسته می باشد، که با تفاوت ها و شباهت هایی که با هم دارند می توانند، با هم یکپارچه شده و در اصطلاح نمای دو پوسته را بسازند، پوسته اول هر نوع دیواری می تواند باشد، که شامل پوشش شیشه ای به صورت تک جداره یا دوجداره باشد و نمای دوم که از متریال های مختلف در طراحی آن استفاده می شود، فضای خالی بین آن ها امکان جابه جایی هوا در بین دو پوسته را می دهد، حال این جابه جایی می تواند به صورت طبیعی صورت بگیرد، یا اینکه به کمک پنکه های مکانیکی که نیروی محرک آن ها انرژی خورشیدی می باشد.
اینگونه نما با روش طراحی خاصیتی که دارد، امکان تهویۀ طبیعی هوا را در ساختمان بوجود می آورد، زیرا گردش هوا بین دو لایه این امکان را به راحتی در اختیار می گذارد.
انواع مختلف نمای دو پوسته
در نماهای دو پوسته ازآنجاکه جریان هوا (Airflow) در این نوع نماها بسیار مهم است به دودسته تهویه شونده (Ventilated) و بدون تهویه (Air Tight) تقسیم میشود. این تهویه ممکن است مکانیکی و یا طبیعی باشد. در تهویه مکانیکی حجم هوای تهویه شده مشخص بوده درحالیکه تهویه طبیعی به وزش باد، رفتار دینامیکی (Dynamic) هوا و رفتار حرارتی نما بستگی دارد.
در ادامه برای تکمیل کار در برخی از این نماها ارتباط هوایی در تمامی طبقات برقرار است اما در گونهای دیگر پوستهی خارجی در هر طبقه با دیگر طبقات ارتباط هوایی ندارد.
صرفنظر از نوع این نماها میتوان عایق حرارتی، کاهش سروصدا، افزایش کیفیت هوا، جلوههای بصری، منافع اقتصادی و… را از مزایای قابلتوجه نمای دو پوسته دانست.
عملکرد نمای دو پوسته
بعد از اجرا، نحوه عملکرد نمای دو پوسته برای بسیاری جالبتوجه است زیرا این نماها هم در گرمای تابستان و هم در سرمای طاقتفرسای زمستان شرایط مطلوبتری را برای ساختمانها پدید میآورند. در واقع زمستانها با افزایش انرژی گرمایشی خورشید در داخل دریچهها به بالا رفتن دمای محیط داخلی ساختمان کمک کرده اما در تابستان دریچهها معکوس عمل می کنند و با تخلیه هوا باعث ایجاد جریان خنک در داخل کانال میشوند.
مزایای نمای دو پوسته ساختمان
شما میتوانید با رعایت نکاتی عملکرد بهتری از نمای دو پوسته خود داشته باشید. مثلاً در انتخاب نوع شیشهها در هر دو پوسته دقت نموده و با کیفیتترین آنها را انتخاب نمایید یا مطمئن شوید نمای دوپوسته شما در سطح آفتابگیر قرار دارد.
حتی با گزینش درست درصد شفاف یا کدر بودن سطوح نیز میتوانید علاوه بر بهبود عملکرد بر زیبایی نما نیز بی افزایید.
عمق فضای میانی یا همان کانال هوا، نوع دریچهها و دستگاههای مکش و سیستمهای تهویه و… همگی میتوانند در بهبود عملکرد سیستم نمای شما دخیل باشند.
نما و حفاظت
ابتدایی ترین و حتی از لحاظ قدمت اولین وظیفه ای که نما عهده دار گردید، وظیفه حفاظت بود. انسان ها برای حفاظت از عوامل جوی و اقلیمی، برای خود فضایی را به نام خانه ایجاد کردند. عدم وجود منفذ در ساختمان گرچه جلوی باد، باران، گرما و سرما را می گرفت، ولی ساختمان را از نور و تهویه لازم محروم می-کرد. هرچه نیاز به این مواهب زیادتر شد نیاز به ایجاد روزنه در دیواره ساختمان افزایش یافتو در نتیجه نیاز به پوسته دیگری به نام نما جهت حفاظت بیشتر، به وجود آمد
نمای ساختمان به عنوان یک محافظ باید مشخصه های فنی زیر را داشته باشد:
عایق بودن نسبت به سرما، گرم
مصالح مختلف ساختمانی ضریب انتقال حرارت و ظرفیت گرمایی ویژه مختلفی دارند و در نتیجه عملکرد حرارتی متفاوتی خواهند داشت. یک سیستم نمای موفق، نمایی است که زیبایی و بهره-وری انرژی را باهم داشته باشد. داشتن نمایی که عملکرد حرارتی خوبی داشته باشد مستقیماً مصرف انرژی را تحت تأثیر قرار میدهد لذا در نمای ساختمان، استفاده از مصالحی که ضریب انتقال حرارتی کمتری دارند، باید مورد توجه قرار گیرد.
عایق بودن نسبت به صوت
نمای ساختمان می تواند بعنوان یک عایق صوتی ایدهال و مناسب عمل کند. توجه به این ویژگی به خصوص برای ساختمان هایی که در شهرهای بزرگ صنعتی و تجاری و یا در کنار مسیر گذراصلی واقع شده اند از اهمییت ویژه ای برخوردار می باشد.
- مقاومت در برابر زلزله
- مقاومت در برابر ضربه
- مقاومت در برابر یخ زدگی
- مقاومت در برابر آتش سوزی
- مقاومت در برابر ریزش
- انعطاف پذیر بودن در اجرای نما
- سبک بودن
- قابل اجرا بودن در ساختمانهای مرتفع
دیدگاهتان را بنویسید