طراحی نما امروزی
طراحی نما به شکل امروزی و مدرن
تفاوت های در معماری سنتی ایران و معماری مدرن که امروز به کار گرفته می شود توضیح داده شده است. قصد داریم در مورد طراحی نما امروزی و مدرن مطالبی را بیان نماییم . ساختارهای جدیدی که در عرصه ساختمان سازی روز پدید آمده اند. باید ها و نباید هایی که در معماری امروز باعث بوجود آمدن سبک های مختلفی در طراحی شده است.
نگاهی به طراحی نما سنتی تا مهندسی :
در معماری سنتی ایران اشکال هندسی و تلفیق آنها با خلاقیت و هنر بی بدیل ایرانی باعث خلق نماهایی جذاب شده بود. در معماری ایرانی طراحی نما جزو سازه اصلی بوده و تقریباً جداسازی از سازه به شکل امروزی امکان نداشت.
ولی در معماری امروزی در اروپا و معماری مهندسی سازه، طراحی نما را به صورت جداگانه اجرا می کنند و سعی می شود که کمترین وابستگی را به سازه داشته باشد. این امر در مهندسی سازه باعث می شود بدون آنکه نیاز به تغییر در نماهای تاریخی و کانسپت محور باشد، بتوان مقاوم سازی و مستحکم سازی را انجام داد.
در معماری سنتی ایران محاسبات در متریال و اجرای طرح های خاص با هنر دست معماران خبره انجام می گرفت. آنها با هنرهایی چون آجر کاری، کاشی کاری، آینه کاری و … تقریباً هر طرحی را اجرا می کردند. همچنین که طراحی نما در خانه های قدیم عموماً با هدف انجام می شد.
محافظت از دید غریبه ها به اهل خانه یکی از اهداف طراحی نما در معماری سنتی ایران بود. در حالی که امروزه این امر تقریباً حل شده است. در معماری امروزی و به سبک جدید، این طرح است که وجه تمایز را ایجاد می کند. طرح هایی که بوسیله متریال های مدرن اجرا می شود طراحی نما را آسان تر کرده است. هر چند که کانسپت ها و معانی در طراحی نما امروزی همانند قدیم از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
نقش نور پردازی در طراحی نما امروزی :
یکی از المان هایی که امروزه به کمک طراحی نما آمده است بحث نور و نورپردازی است. در قدیم تمام جلوه ی یک طراحی نما فقط به هنر دست طراح و استاد کار معمار بستگی داشت. ایجاد و اجرای نمایی که به زیبایی و با هدف طراحی شده بود تماماً خلاقیت و هنر دست و تجربه معماران سنتی ایران را طلب می کرد.
آثار بسیاری در ایران قدیم وجود دارند که بدون استفاده از نیروهای کمکی همچنان جزو آثار خارق العاده معماری سنتی ایران هستند. ولی امروزه نور به کمک طراحی نما آمده است. استفاده از نور می تواند معنی و مفهوم یک نما را بارز تر جلوه دهد.
نور می تواند با ایجاد و خلق نقاط کانونی توجه مخاطبان را درست به جایی که باید باشد جلب کند. نورپردازی می تواند هنر طراحی نما را بیش از گذشته به رخ بکشد و در ساختمان های امروزی نقطه اتکایی باشد. ولی یادتان باشد که نورپردازی هم می بایست طبق اصول خود انجام شود. نورپردازی مانند طراحی نما یک هنر در ساختمان سازی است و باید بر طبق قائده ی خود انجام شود.
دیدگاهتان را بنویسید