طراحی نمای جایگاه سوخت ، اصول مهم در طراحی پمپ بنزین
طراحی و اجرا نمای جایگاه سوخت
اجازه دهید از طراحی نما برای پروژه های مسکونی، اداری و تجاری فاصله بگیریم و به طراحی نما برای مکان هایی دیگر نیز بپردازیم. پرمیوم باند امروز در مورد طراحی نمای جایگاه سوخت با شما صحبت می کند.
همانطور که در محتوای قبلی گفته شد ، میتوان ساخت یک پمپ بنزین را در 3 بخش: 1. معماری و عمران 2. برقی و مکانیکی 3. ایمنی و حفاضتی مورد بررسی قرار داد.
معماری و عمران از اولین قدمها در طراحی جایگاه سوخت است. پس از تایید کامل محل احداث جایگاه و تعیین نوع جایگاه، ابتدا باید طرح و نقشه جایگاه تعیین و قسمتهای مختلف آن جانمایی شود تا محل دیگر تجهیزات را بتوان مشخص کرد. لذا در این محتوا به بررسی طراحی جایگاه سوخت، فرایندهای معماری و عمران پرداخته خواهد شد.
جایگاه سوخت یا پمپ بنزین با اینکه در دسته کسب و کارهای خرده فروشی قرار میگیرد اما قسمتهای مختلفی را شامل شده و همچنین باید از استاندارد های خاص مربوط به خود پیروی کند. در عین حال پمپ بنزین به عنوان یک مجتمع که میتواند شامل تعمیرگاه، سوپر مارکت، کارواش، سرویس بهداشتی و … باشد؛ به صورت مستقیم با عموم مردم در ارتباط است و علاوه بر ایمنی، باید ظاهری زیبا و دلنشین داشته باشد.
اگر می خواهید در این مورد اطلاعاتی داشته باشید با ما همراه باشید.
همه چیز از ورودی شروع می شود (مهم ترین بخش جایگاه سوخت) :
در اروپا و دیگر کشورهای غربی اهمیتی که به طراحی نما در پروژه های اجتماعی و عمومی داده می شود قابل انکار نیست.
در اروپا جذابیت های بصری در بطن شهرها دارای اهمیت است.
هیچ یک از مناظر و نماها بدون فکر و کار کارشناسی انتخاب و اجرا نمی شوند.
شما ساختمانی را پیدا نمی کنید که به لحاظ بصری تضاد فاحشی را ایجاد کرده باشد.
فروشگاه های عمومی و زنجیره ای، رستوران های بین راهی و جایگاه های عرضه سوخت از جمله مکان هایی هستند
که برای طراحی پلان و نقشه ی آنها زمان گذاشته می شود.
خداروشکر چند سالی است که در شهرهای ایران نیز اهمیت دادن به طراحی نما در این فضاها آغاز شده است.
همانطور که گفته شد همه چیز از ورودی آغاز می شود. برای یک جایگاه سوخت شما می بایست ابتدا فکری برای ورودی جایگاه کنید. شما می توانید طراحی نما جایگاه سوخت را به گونه ای انجام دهید که علاوه بر هماهنگی با دیگر فضاهای شهری در اطراف، جذابیت بصری نیز به همراه داشته باشد. طراحی نما برای جایگاه سوخت از چند بخش ورودی، سر درب و فواصل توقف گاه ها تشکیل می شود. به تمام این بخش ها در طراحی نما می بایست توجه شود.
طراحی نما جایگاه سوخت در قالب سر درب :
پس از اینکه طرح ورودی جایگاه را از روی اندازه های واقعی مدل گردید نوبت به انتخاب طرح برای سر درب جایگاه می رسد. معمولاً جایگاه های عرضه سوخت در کشور از تبلیغات و نوشتن نام جایگاه استفاده می کنند.
این عمل یکی از مرسوم ترین اقدامات است. ولی شما می بایست به عنوان طراح تدبیری اندیشه کنید تا علاوه بر جانمایی مناسب برای تبلیغات، طرح خاصی را برای سر درب به عموم مردم عرضه کنید.
در این زمان می توانید با استفاده از متریال های سبک اقدام به نماد سازی کنید. یادتان باشد چون در مورد طراحی نما برای مکان عمومی صحبت می کنیم می بایست متریال های شما برای نماد سازی از نوع متریال سبک باشد. شما می توانید از آلمینیوم نما یا همان کامپوزیت استفاده کنید.
معمولاً ارتفاع جایگاه های سوخت اندازه های تثبیتی ندارند و وابسته به فضا قابل تغییر هستند. ولی معمولاً ارتفاع مناسب بین ۴ الی ۷ متر برای یک جایگاه سوخت می باشد.
فاصله ها استاندارد را رعایت کنید :
یکی از پارامترها برای طراحی نما ویژه جایگاه عرضه سوخت رعایت کردن صحیح فاصله ها در جایگاه است. شما می بایست در طرح های فنی و مهندسی قبل از اجرا فضای مورد نیاز برای گردش هر اتومبیل پای نازل های سوخت را در نظر بگیرید.
حتماً برای جایگاه های سوخت بین راهی فضاهایی برای استراحت و توقف های کوتاه نیز در نظر بگیرید. طراحی نما برای جایگاه های سوخت نیز نیاز به اطلاعات کامل از ضوابط مهندسی و شهری دارد.
Comment (1)
[…] این مقاله را نیز مطالعه نمایید : طراحی نمای جایگاه سوخت […]