شباهت و تفاوت ورق کامپوزیت با ورق HPL【3تفاوت】
در این مقاله سعی داریم به شباهت و تفاوت ورق کامپوزیت با ورق HPL مواردی را بیان نماییم با ما همراه باشید :
کامپوزیت آلومینیوم به دلیل مزایای زیادی که این ماده ارائه می دهد، به پرمصرف ترین بستر ورق در صنعت تابلو و ساختمان تبدیل شده است. سایر مشاغل و صنایع اکنون در حال کشف مزایای این ماده پایدار و بادوام هستند. فروش ورق کامپوزیت در انواع رنگبندی و طرح ، ضخامت و ابعاد متفاوت . تلفن: 09120318766
مقایسه ورق کامپوزیت با ورق HPL
قیمت ورق آلومینیوم کامپوزیت ؛ واردات و عرضه انواع ورق کامپوزیت آلومینیوم ، کامپوزیت یک پانل سبک وزن است که کاربردهای داخلی و خارجی دارد . در ابتدا در اروپا توسعه و تولید تقریباً در تمام ورق های کامپوزیت آلومینیوم اما اکنون در خاور میانه ساخته می شود.
آلومینیوم فلزی است کاملاً عمومی و رایج که در حوزه های وسیعی کاربرد دارد. این فلز برای خلق تمام انواع محصولات، از صنایع هوافضا گرفته تا وسایل آشپزخانه، مصرف می شود. چنین موارد کاربردی متنوع، متریالی انعطاف پذیر می طلبد و آلومینیوم مناسب این کار است. خواص مطلوب آلومینیوم ضامن محبوبیت و شهرت عظیم آن است .
همچنین آلومینیوم در واقع یک عنصر شیمیایی است که ویژگی های مختلفی دارد. به طور مثال این فلز به نرم بودن، نقره ای رنگ بودن و چکش پذیری شناخته شده است.
آلومینیوم در دسته فلزات سبک وزن قرار میگیرد، ولی استحکام برخی از آلیاژ های آلومینیوم از فولادهای ساختمانی هم بیشتر است. هدایت الکتریکی و گرمایی خوبی دارد و منعکس کننده خوبی برای نور و گرما محسوب میشود. آلومینیوم در اکثر موارد کاربردی، مقاومت به خوردگی زیادی دارد و فلزی غیر سمی است.
ترکیب ورق کامپوزیت
ابتدا اجازه دهید با تعریف ماده کامپوزیت شروع کنیم. یک ماده کامپوزیت از دو یا چند ماده ساخته می شود که خواص فیزیکی یا شیمیایی متفاوتی دارند.
هنگامی که این دو ماده با هم ترکیب می شوند، ماده دیگری تولید می شود که ویژگی های خاص خود را دارد و ماده “کامپوزیت” نامیده می شود.
پانل کامپوزیت آلومینیومی که عموماً به عنوان ACP شناخته می شود، یک محصول صفحه تخت است که از دو ورق آلومینیومی با یک هسته غیر آلومینیومی تشکیل شده است. هسته از پلی اتیلن یا ترکیبی از پلی اتیلن و پرکننده معدنی مقاوم در برابر آتش ساخته شده است.
این واقعیت که این نوع پانل ها از 2 نوع مواد مختلف (آلومینیوم و یک هسته پر از پلی اتیلن/ مواد معدنی) ساخته شده اند، چیزی است که آنها را به یک ماده “کامپوزیت” تبدیل می کند.
دو نوع اصلی از پانل های کامپوزیت آلومینیومی (ACP) وجود دارد که در زیر ذکر شده است :
- ورق کامپوزیت نمای داخلی
- ورق کامپوزیت نمای خارجی
ورق آلومینیوم کامپوزیت چیست ؟
ورق آلومینیوم کامپوزیت نوعی مصالح ساختمانی محسوب می شود که دارای لایه های مختلفی می باشد .
این ورق ها از دو لایه آلومینیوم با آلیاژ های 3003 یا 5005 و یک لایه مرکزی بنام پلی اتیلن که عایق می باشد تشکیل شده است .
ورق آلومینیوم کامپوزیت دارای انواع مختلف از نظر طرح و رنگ دارند . اگر بخاهیم دسته بندی طرح و رنگ را بیان نماییم می توان آنها را به :
- ورق کامپوزیت با روکش رنگ مات
- ورق کامپوزیت با روکش رنگ براق
- ورق کامپوزیت با روکش رنگ نانو
- ورق کامپوزیت با روکش طرح سنگ
- ورق کامپوزیت با روکش طرح چوب
- ورق کامپوزیت با روکش آینه ای و خشدار
- ورق کامپوزیت با روکش ضد خش
- ورق کامپوزیت با روکش طرح چرمی
ورق HPL چیست ؟
HPL مخفف (High Pressure Laminate) صفحاتی هستند که از ترکیب لایه های سلولزی و رزنیهای فنولیک به وجود می آیند.
این ترکیب پس از قرار گرفتن در دمای بالای 180 درجه سانتی گراد و فشار 80bar تبدیل به صفحات محکم با مشخصات فنی ویژه می شوند . سطوح نهایی این صفحات توسط لایه های رنگین( طرح چوب , طرح سنگ , طرح های دیجیتال , رنگهای ساده و مرکب و (…و پوشش ضد خش پوشانده می شوند.
این ورق ها که با نام فرمیکا نیز شناخته می شوند، از لایه های مختلف کاغذ کرافت تشکیل شده اند. در فرآیند تولید این ورق ها لایه های مختلف کاغذ کرافت به همراه روکش نهایی ورق به رزین های ترموست آغشته شده و در دما و فشار بالا به یک ورق متراکم و یکپارچه تبدیل می گردد.
ورق های اچ پی ال (HPL) شرایط بسیار مناسبی را برای طراحی نما در اختیار طراح قرار می دهند. نصب این ورق ها به عنوان یکی از مصالح نمای خشک آسان و سریع بوده، در برابر عوامل جوی مانند تابش آفتاب تغییر رنگ نمی دهند، وزن آنها سبک بوده و به آسانی نیز قابل شستشو هستند.
با توجه به این مزایا و موارد بسیار دیگر می توان گفت ورق های اچ پی ال (HPL) گزینه مناسبی برای طراحی نمای ساختمان می باشند.
در طراحی نما با استفاده از ورق های اچ پی ال (HPL) بایستی به انتخاب روش مناسب با توجه به شرایط طراحی نما نیز دقت شود؛ به عنوان مثال از جمله مواردی که ممکن است استفاده از این مصالح مناسب را در طراحی نما محدود کند، محدودیت این گونه پانل ها در سطوح منحنی است.
البته استفاده از ورق های اچ پی ال (HPL) در نماهای منحنی نیز امکان پذیر است؛ اما انتخاب ضخامت ورق و روش نصب آن در این چنین شرایطی از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهد بود.
تفاوت های ورق کامپوزیت و ورق HPL
تفاوت هایی که بین ورق کامپوزیت و ورق اچ پی ال وجود دارد اینکه از ورق HPL در شرایط آب و هوایی خاص امکان استفاده وجود ندارد در صورتیکه ورق کامپوزیت را می توان در تمامی شرایط آب و هوایی مختلف استفاده و اجرا نمود .
تفاوت دیگر این دو ورق ، مقاومت آنها در برابر قارچ ها و مواد شیمیایی می باشد که ورق های HPL اصلا مقاومت نداشته و در مقابل ورق کامپوزیت کاملا در برابر مواد شیمیایی قوی مقاوم می باشد .
تفاوت دیگری که می توان به آن اشاره نمود بحث خش پذیری سطح آن ها می باشد که در ورق HPL این اتفاق شدیدتر و سطح نرمتری را دارد و می توان گفت که مقاومت چندانی در برابر خط و خش ندارد و نمی توان از آن در محیط هایی که در معرض خط و خش هستند کار کرد .
از وجه تمایز های دیگری که می توان به آن اشاره نمود بحث ضد حریق بودن ورق کامپوزیت و اچ پی ال می باشد . ورق های کامپوزیت را می توان بصورت ضد حریق تولید نمود .
دیدگاهتان را بنویسید