سوالات درباره نمای ساختمان و پاسخ آنها
ما قبلا در مقالات قبل بطور کامل در خصوص نمای ساختمان و انواع آنها مطالبی را ارائه کرده ایم . اما ممکن هنوز سوالات درباره نمای ساختمان داشته باشید و به دنبال پاسخ آنها باشید .
نمای ساختمان که در زبان خارجی به آن Façade نیز گفته می شود به عنوان لایه محافظ یا پوست خانه عمل می کند . این عنصر ضروری ساختمان ، فضای داخلی و بخش های سازه را در برابر عوامل خارجی مختلف محافظت می کند.
به طور کلی، نمای ساختمان از چندین لایه، از جمله پوشش پلاستیکی برای جلوگیری از رطوبت، سطح بیرونی دیوارها، عایق، و موانع سرما و گرما تشکیل شده است.
پانل های کامپوزیت آلومینیومی و سایر متریال های فلزی بیشتر برای سیستم نمای ساختمان استفاده می شوند . با این حال، طراحان و معماران از روش های سنتی و مدرن دیگر برای ایجاد نما ساختمان های زیبا و بادوام استفاده می کنند.
بهترین متریال نمای ساختمان کدامند؟
همانطور که گفته شد ، پوشش های مختلفی برای نما ساختمان در بازار موجود است ، و اگر می خواهید مناسب ترین را برای پروژه خود انتخاب کنید ، ابتدار باید اطلاعات اولیه آنها را بدانید.
- ورق کامپوزیت آلومینیوم
- ورق آلومینیومی
- نمای چوبی
- نمای سنگی
- الیاف سیمان
- گچ بری
- آجر
هر سیستم نما دارای ویژگی ها ، مزایا و معایب منحصر به فرد خود است . ورق های کامپوزیت و ورق های آلومینیومی مدرن متریال های فلزی سبک وزن هستند و فرآیند نصب آسانی دارند . این روکشهای فلزی در رنگها و طرح های مختلف موجود هستند و به معماران این امکان را میدهند که نماهای ساختمانی خاص را طراحی کنند. ورق های کامپوزیت آلومینیومی نیز جزء مصالح ساختمانی کم تعمیر و نگهداری هستند.
نمای چوب یک سیستم نمای سنتی ساختمان با ظاهری گرم و طبیعی است . اگرچه چوب ماده ای طولانی مدت است، اما نیاز به نگهداری خاصی دارد. این روکش برای بهره وری انرژی عالی است و از آنجایی که یک ماده زیست تخریب پذیر است، یک سیستم دوستدار محیط زیست محسوب نمی شود.
نماهای سنگی و آجری قدیمی ترین انواع نمای ساختمان هستند. با این حال، معماران با پیروی از استانداردهای مدرن، طرح های خلاقانه ای را با آنها ایجاد می کنند. مشکل این دو متریال سنتی فرآیند نصب چالش برانگیز آنهاست زیرا آنها مواد سنگینی در نظر گرفته می شوند.
سیمان الیافی نیز یکی از رایج ترین و محبوب ترین نمای ساختمان است. این نما ساختمان سبک وزن است و در صورت نگهداری صحیح می تواند برای مدت طولانی دوام بیاورد. سازندگان برای ارائه انعطافپذیری طراحی، پوششهای زیبای متفاوتی را روی این مواد اعمال میکنند.
مشابه پانلهای کامپوزیت و نماهای آلومینیومی مدرن، گچکاری یک ماده کمانرژی است و به خوبی به عنوان یک عایق برای کمک به حفظ دمای خنک یا گرم در داخل خانه شما عمل میکند.
هزینه انواع مختلف نما چقدر است؟
یکی از فاکتورهای ضروری که هنگام انتخاب و خرید مصالح نمای ساختمان برای خانه خود باید در نظر داشته باشید، قیمتی است که برای متریال و نصب آن پرداخت می کنید.
هزینه پانل های کامپوزیت بیشتر بر اساس مکان ، در دسترس بودن و سبک است . به طور کلی، قیمت پانل های کامپوزیت آلومینیومی از هر مترمربع 290 هزار تومان تا 800 هزار تومان متغیر است. این ورق ها بسته به محل ساختمان شما باید هر 1 تا 3 سال یکبار شسته شوند . از شرکت ها و تولیدکنندگان ورق کامپوزیت ، آنهایی را انتخاب کنید که ضمانت نامه های بلند مدت ارائه می دهند.
هزینه پانل های نمای آلومینیومی نیز متغیر است و با توجه به مشخصات تغییر می کند . با این حال، قیمت تحت تأثیر نیازهای پروژه و ویژگی های اضافی است.
نمای چوبی یکی از گرانترین و در عین حال لاکچری ترین سیستم های نمای ساختمان در بازار در نظر گرفته می شود که حدود از هر مترمربع 800 هزار تومان تا 2 میلیون تومان قیمت دارد. علاوه بر این، نوع چوبی که برای نمای ساختمان خود انتخاب می کنید نیز بر قیمت آن تأثیر می گذارد.
نمای سنگی گرانترین نمای ساختمان است که بستگی به نوع سنگ دارد. از طرف دیگر، آجر یک ماده ارزان قیمت است که قیمتی در بسیار مناسبتر در برابر سنگ دارد.
سیمان الیافی باید هر 2 تا 3 سال یکبار با فشار شسته شود و هزینه ای برای کارفرما دارد . از طرف دیگر، نمای های گچبری براساس نوع طرح و نوع میزان استفاده گچ قیمت گذاری می شود .
چگونه نمای ساختمان را تمیز و نگهداری کنیم؟
از آنجایی که نما ساختمان نقشی حیاتی در عملکرد ساخت و ساز دارد، تمیز نگه داشتن نما یا متریال های اجرا شده ضروری است. تمیز کردن آنها به طور کلی کار پیچیده ای نیست. با این حال، عمدتا به مصالحی که برای نمای ساختمان خود انتخاب می کنید بستگی دارد.
اگرچه روش های مختلفی برای تمیز کردن نمای ساختمان هستند، اما دو مرحله متقابل وجود دارد که عبارتند از:
مرحله 1: نما را با یک دستمال نرم تمیز کنید
این ممکن است بهترین روش برای پاک کردن خاک، مانند گرد و غبار و لکه های باران باشد. به هر حال خوب است که با این روش شروع به تمیز کردن نما کنید زیرا ذرات سطح را از بین می برد.
مرحله 2: برای از بین بردن کثیفی و لکه های سرسخت از آب استفاده کنید
لازم است به خاطر داشته باشید که از هیچ گونه مواد شیمیایی برای تمیز کردن نما خود استفاده نکنید زیرا می تواند به سطح و پوشش محافظ اعمال شده روی آن آسیب برساند.
و بهتر هست قبل از شستشو نما با مشاوران و کارشناسان نما مشورت نمایید .
دیدگاهتان را بنویسید