سه مرحله اصلی بازسازی نما [هزینه بازسازی نما در سال 1402]
آشنایی با سه مرحله اصلی بازسازی نما که هر طراحی باید بداند
اگر نیاز به بازسازی نما داریم چه باید بکنیم؟
ما در این مقاله بازسازی نمای ساختمان را به سه مرحله اصلی تقسیم کردیم تا موضوع ساده و روشن شود.
این سه مرحله کدام است؟
- طراحی
- انتخاب مصالح
- اجرا
در ادامه به تفصیل هر مرحله را شرح می دهیم.
۱-مرحله طراحی
گام اول بازسازی نما: طراحی می باشد
در بازسازی نما طراحان باید با در نظر گرفتن عواملی که در طراحی نمای ساختمان ، که به تفصیل در مقالههای قبل به آن اشاره کردیم، بپردازند. این موارد شامل: طراحی نمایی زیبا، مقرونبهصرفه، سازگار با اقلیم و هماهنگ با بافت و منظر شهری نکته ای که در طراحی نما برای بازسازی نمای ساختمان وجود دارد و با طراحی اولیه نما متمایز می باشد، این است که:
در اینجا نمای موجود بعنوان زیر دست در اختیار شماست که نمیتوانید بی توجه به آن به طراحی بپردازید.
خلاقیت معمار آنجا خود را نشان می دهد که کمترین میزان تخریب را همراه با بیشترین میزان تغییر و نوآوری همراه کند. از المان های قبلی نما الهام گرفته و بعنوان ابزار جدید از آن استفاده نماید. تا ساختمان کاملا هویت قبلی خود را از دست ندهد. زیرا نمای ساختمان تنها متعلق به مالکان ساختمان نمی باشد بلکه جزئی از خاطره شهر محسوب می شود. و گاهی بعنوان نمادی برای آدرس دهی ساکنان محل می باشد.
با همنشینی تمامی عوامل و اولویت بندی پارامترها در کنار هم، می توانید به طرح مورد نظر دست یابید. مثلا جای پنجره ها و بالکن ها از قبل تعیین شده است و شاید فقط بتوانید اندازه و فرم آن را تغییر بدهید. که همین تغییر تناسبات میتواند به کلی نمای ساختمان را متفاوت از قبل کند.
۲-مرحله انتخاب مصالح
گام دوم بازسازی نما: انتخاب مصالح
انتخاب نوع مصالح ساختمانی برای بازسازی نما مهمترین مرحله بازسازی است. اولین گام برای انتخاب مصالح این است که تعیین کنید میخواهید پوسته ای روی نمای پیشین ایجاد کنید یا نمای قبلی را تخریب کنید و مجددا بسازید.
اگر قصد دارید پوسته ای جدید روی نما کار کنید متریال های زیر را به شما پیشنهاد می کنیم:
ورق کامپوزیت، ورق اچ پی ال، ترمووود، نمای اسپایدر، ورق های گالوانیزه، پلی کربنات و کلیه متریال های سبک که به روش خشک اجرا می شوند.
امروزه ورق کامپوزیت به عنوان اصلی ترین متریال بازسازی نما شناخته می شود . این متریال بدلیل سبکی وزن ، تنوع در رنگ و قابلیت های ویژه دیگری که دارد از آن می توان به راحتی در بازسازی نما استفاده نمود .
از مزایا اجرا کامپوزیت در نماهای قدیمی و فرسوده به عنوان بازسازی می توان این نکته را مطرح نمود که بدون هیچگونه تخریب نمای قبلی و یا خرابکاری در نما ، کاملا قابل اجرا می باشد .
همچنین بدلیل سبک بودن ورق کامپوزیت هیچگونه بار اضافی را به وزن ساختمان تحمیل نخواهد کرد .
اما اگر میخواهید از نو نمای ساختمان را بسازید انتخاب مصالح تابع موارد زیر می باشد:
- اقلیم منطقه
- کاربری ساختمان
- بودجه کارفرما
- همسایگی ها و مجاورت ها
- ضوابط شهرداری
یک راه حل بسیار رایج در دنیا برای بازسازی ساختمان هایی که ارزش تاریخی دارند و نمای ارزشمندی دارند، این است که از مصالح شیشه مانند روکشی روی نمای ساختمان استفاده می شود. با توجه به شفافیت شیشه و نمایان شدن نمای قبلی در پشت آن. علاوه بر این برای اضافه نمودن بخشی جدید به ساختمان از نمای شیشه ای استفاده میکنند. زیرا شیشه یک متریال خنثی ایست که در کنار هر متریال دیگری همنشینی خوبی دارد.
۳-مرحله اجرا
گام سوم بازسازی نما: اجرا
اجرای نمای ابرسازی شده با اجرای نمای ساختمان تازه ساخت یک تفاوت اساسی دارد.
و آن این که در ساختمان بازسازی شده اجزای دست نخورده ای وجود دارند که نباید به آن ها آسیبی برسد.
همچنین هنگام انجام عملیات کمترین میزان آسیب به سازه ساختمان بسیار مهم است.
اجزای سازه ای موجود درنما، بادبند یا دیوار برشی، به هیچ عنوان نباید دست کاری شود.
هزینه های بازسازی نما :
به طور کلی هزینه های بازسازی نما ساختمان بخش عمده آن به متریال مورد استفاده مربوط می باشد . ولی در مجموع هزینه های دیگری شامل هزینه طراحی ( که البته در صورت لزوم ) ، هزینه های زیرسازی با قوطی ، هزینه های کرایه حمل و… می توان اشاره نمود .
Comments (2)
[…] این مقاله را نیز مطالعه نمایید : سه مرحله اصلی بازسازی نما […]
[…] این مقاله را نیز مطالعه نمایید : آشنایی با مراحل بازسازی نما […]