ساختمان های مدرن در ایران
نمونه هایی از معماری مدرن ساختمان ها در ایران
نخستین خصوصیت در جوامع مدرن و به تعبیری در نما مدرن، معادله مدرن سازی برابر با جهش های تكنولوژیكی است. نما مدرن در معماری مدرن یا معماری نوگرا نام جنبشی در معماری است. در معماری مدرن، کارکرد با ایدههایی ترکیب میشود که مفاهیم و فرمهای تاریخی از آن حذف شدهاند. از شیوههای این نوع معماری میتوان سبک بینالمللی، آرت دکو، معماری آلی، و سبک چمنزار را نام برد.
معماری مدرن ایرانی کمتر در جهان شناخته شده است و بیشتر زیر سایه معماری قدیمی، باستانی و اسلامی ایران زمین قرار گرفته است. در شهرهای ایران، کوچه ها و خیابان ها توسط ساختمان های اطرافشان شکل می گیرند، ساختمان هایی که تماما از ابعادی مشابه در طراحی استفاده می کنند و هیچ تنوعی در آنها دیده نمی شود. ساخت این بناها، همگی با برنامه های از قبل تعریف شده و بازنگری نشده اقتصادی و فیزیکی انجام می شود.
مطالب پیشنهادی : طراحی نما در معماری
نمای ساختمان را می توان عنصری موثر بر کل مجموعه شهری و حتی خیابان ها و چشم انداز اطراف دانست. خلاقیت در طراحی این بخش از ساختمان می تواند افراد رهگذر را به تفکر و حدس زدن درباره فضای داخلی ساختمان تشویق کند یا ایده و حتی فرهنگی جدید را گسترش دهد. این فرهنگ می تواند در قالب ویژگی استفاده از مصالح بومی معماری ایرانی یا بهره گیری از گیاهان سبز در طراحی نما و ترویج زیبا سازی فضا های شهری نمود داشته باشد.
در سال های اخیر موج جدیدی از معماری در کشور شروع شده است. نمونه هایی از بهترین ساختمان های ساخته شده در ایران عبارتند از:
ساختمان مسکونی در اصفهان
طراحان خلاق این ساختمان مسکونی دو طبقه در شهر اصفهان توانسته اند با استفاده از پنل های چوبی کنترل شونده دید همسایگان به داخل خانه را محدود کنند، امکان ورود نور کافی به داخل خانه را مهیا کنند و نمایی زیبا نیز در ساختمان پدید آورند.
ساختمان اداری ترمه
ساختمان اداری ترمه در شهر همدان واقع شده است. این ساختمان اداری و تجاری دارای نمای آجری است و آجر بومی به شیوه ای سنتی چیده شده است که با بافت تاریخی منطقه سازگار باشد. ویژگی جذاب آن، سقف منحنی سازه است که بازدیدکنندگان می توانند روی آن حرکت کرده و بالا بروند.
خانه مشا
ویلای مشا به شیوه ای طراحی شده که بهترین بهره مندی را از مناظر دامنه کوه های اطراف تهران و دشت مشا دارد. خانه متشکل از سه باکس است که هر کدام در زاویه ای مختلف برای چشم اندازهای متفاوت قرار گرفته اند.
خانه شریفی ها
خانه شریفیها در تهران و محله دروس ساخته شده است. مشخصه اصلی این پروژه انعطاف پذیری و عدم قطعیت است. به طوری که با حرکت اتاقهای چرخان، کیفیت فضاهای داخلی و فرم بیرونی بطور مداوم تغییر کرده و به باز و بسته شدن (درونگرا و برونگرا شدن) پروژه میانجامد. این تغییرات درفصول مختلف میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند.
ساختمان شماره ۱ محلات
ساختمان شماره ۱ محلات که در مسابقه جایزه معمار سال ۸۹ رتبه نخست گروه مسکونی را کسب کرد، در شهر محلات واقع شده است. در نمای ساختمان از مصالح بومی و سنگ هایی که از کارخانه های برش سنگ محلی جمع آوری شده است، استفاده گردیده و ترکیب آن با چوب در نما، ظاهری مدرن و زیبا به آن بخشیده است.
ساختمان اداری تجاری سعادت آباد
این ساختمان اداری تجاری در سعادت آباد رتبه سوم گروه عمومی جایزه معمار در سال ۹۴ را کسب کرد. لوور های چوبی به یک ویژگی محبوب در ساختمان های جدید تهران تبدیل شده است و روشی معاصر از شیوه های سنتی و بومی معماری برای کنترل میزان نور و گرما است. این لوور ها با کاستن از شدت آفتاب در جبهه ی جنوبی و با بازی نور و سایه، فضایی دلپذیر و متنوع برای کاربران ایجاد می کنند.
دیدگاهتان را بنویسید