تفاوت بین ورق آلومینیوم و ورق کامپوزیت
همانطور که بیشتر می دانید ، آلومینیوم یکی از مواد فلزی مورد توجه در بسیاری از صنایع است . تولید کنندگان از این نوع فلز برای تولید محصولات کاربردی مختلف استفاده می کنند.
یکی از کاربردهای اولیه آلومینیوم در صنعت ساختمان است. از آنجایی که این ماده منعطف است و ساخت آن به هر شکل پیچیده ای در دسترس تر از فلزات دیگر است ، معماران آلومینیوم را برای طراحی ساختمان های مدرن خود انتخاب می کنند.
یکی از مهم ترین قسمت های ساختمان که سازندگان از آلومینیوم برای بهبود ویژگی های آن استفاده می کنند، نمای ساختمان است. با این اوصاف ، روکش های آلومینیومی از محصولات ساختمانی هستند که معماران هنگام طراحی امکانات را به مشتری می دهد که خود به دنبال آن هستند.
اگرچه انواع مختلفی از روکش فلزی در بازار موجود است ، اما پانل های آلومینیوم کامپوزیت در حال حاضر غالب هستند. این مقاله به شما کمک می کند تا تفاوت بین ورق آلومینیوم و ورق کامپوزیت را درک کنید.
سالها قبل از تولید پانلهای کامپوزیت آلومینیوم، پانل آلومینیوم ، محصول پیشرو برای تولیدکنندگان پانلهای فلزی، سازندگان و معماران در سراسر جهان بود. در زمانی که ورق کامپوزیت شروع به رشد کرد ، تولیدکنندگان مطرح ، بازار را با این محصولات پر کردند . با این کار، آنها سهم عظیمی از بازار را از پنل های آلومینیومی که بر بازار مسلط بودند ، گرفتند.
ورق های کامپوزیت طیف گسترده ای از رنگ های استاندارد را ارائه می دادند که مقرون به صرفه تر بودند و ویژگی های بسیار سبک وزن و شکل پذیری آسانی داشتند.
بنابراین، استفاده از پنل های کامپوزیتی روز به روز در انواع پروژه های کاربردی شروع به رشد کرد. با این حال، هنوز می توان عنوان کرد که پانل های آلومینیومی مزایای زیادی نسبت به پانل کامپوزیت دارند.
قبل از دانستن تفاوت های اصلی بین این دو محصول ، مهم است که تعریف هر یک را درک کنید.
پانل آلومینیوم
پانل آلومینیومی یک قطعه جامد از محصول آلومینیومی است که لمینت نشده است. دارای عرض های استاندارد 36، 48، 60 و 72 اینچ است و عرض معمولی این سیستم پانل 1.8 اینچ یا 125 اینچ است. این نوع مواد اغلب در کاربردهای سنگین مانند تولید محصولات نظامی و حمل و نقل و حتی در هوافضا استفاده می شود. برای شکل گیری و فرم دهی به عنوان پوسته جت ها و مخازن سوخت مختلف قابل استفاده نیز می باشد.
این کاربرد ها به دلیل ویژگی های سخت آلومینیوم که در دماهای فوق العاده سرد مقاوم است . از این پانل ها برای تولید مقاطع سازه ای برای کشتی ها و واگن های ریلی نیز استفاده می شود. علاوه بر این، این پانل ها برای پوشش ساختمان مناسب هستند. در مقایسه با سایر مواد فلزی موجود در صنعت، وزن زیادی ندارد، بنابراین می تواند روش های نصب آسان تری داشته باشد.
پانل کامپوزیت آلومینیوم
ورق های آلومینیوم کامپوزیت یا ACP محصولات لمینیتی هستند که دارای ضخامت استاندارد 4 میلی متر با پوسته آلومینیوم 0.20 ، 0.30 و یا 0.50 میلیتر در سطح هر طرف محصول می باشند. این محصولات دارای طیف گسترده ای از پوشش های رنگی هستند ، بنابراین سهم بیشتری از ساخت را برای نمای ساختمان ارائه می دهند . این پانل ها هم برای کاربردهای بیرونی و هم برای داخلی استفاده می شوند ، برای بازسازی و ساخت نماهای مدرن مناسب هستند .
ورق کامپوزیت آلومینیوم انواع مختلفی از طرح و رنگ را برای معماری مدرن مانند طرح سنگ ، طرح چوب ، رنگ مات ، رنگ براق و … ارائه می دهد. این پنل ها دارای مزایای مفید بسیاری از جمله سبک بودن، استحکام ضربه ای بالا، عایق صدا و … می باشند که لازم به ذکر است قیمت تمام شده این محصولات در مقایسه با پانل آلومینیوم کمتر است.
انواع پانل های کامپوزیت آلومینیوم
شرکت ها و سازندگان ورق کامپوزیت پانل های کامپوزیت را بر اساس هدف ، پوشش و ظاهر خاص آنها طبقه بندی می کنند. پانل های کامپوزیت آلومینیومی می توانند در پوشش رنگ ، طرح ، ضخامت متفاوت باشند.
تولیدکنندگان بسته به نیاز شما ، طرح های معمار و موقعیت ساختمان شما از لایه های آلومینیومی مختلفی استفاده می کنند. علاوه بر این، بسته به قوانین و مقررات ساختمانی شهر و یا کشور شما ، سازندگان کامپوزیت ، ور ق هایی را با ویژگی های خاصی مانند ویژگی ضد حریق تولید می کنند. برای جزئیات بیشتر در مورد انواع پانل های کامپوزیت ضد حریق ، مقاله کاملی را برای شما فراهم کرده ایم تا مطالعه کنید .
تفاوت اصلی پانل آلومینیوم و پانل کامپوزیت آلومینیوم
اکنون که می دانید پانل های کامپوزیت آلومینیومی و پانل های آلومینیومی چیست. وقت آن است که به تفاوت های اصلی آنها برسیم. اگرچه هر دو روکش آلومینیومی می توانند برای پروژه های خاص کاربردی باشند ، اما دانستن تفاوت های آنها برای انتخاب و خرید مناسب ترین مورد ، برای بازسازی ساختمان یا پروژه ساخت و ساز جدید ضروری است.
استانداردها و مقررات ساختمانی
استانداردها و مقررات ساختمانی در مناطق مختلف در سراسر جهان در حال تغییر هستند. این تغییرات شامل آزمایش مونتاژ و نصب دیوار در مقیاس کامل و الزامات غیر قابل احتراق برای روکش دیوار است. وقتی نوبت به انتخاب متریال مناسب برای نما ساختمان می رسد ، گزینه پانل آلومینیوم کامپوزیت غیر قابل احتراق مطرح می شود . بنابراین مهم ترین مشخصه فنی ورق کامپوزیت ضد حریق بودن آن می باشد .
رنگ ها و طرح ها
به طور معمول، پانل های آلومینیومی و پانل های کامپوزیتی اکثر رنگ ها و طرح های مختلف را دارا هستند . با این حال، کامپوزیت ها متریال غالب در مورد طرح و رنگ ها است. این ورق ها میتواند انتخابهای تکمیلی نامحدودی مانند براقیت بالا، طرح چوبی، طرح سنگی و رنگهای متنوع داشته باشد. به عنوان مثال، کامپوزیت طرح چوب در مورد محصولات و متریال های چوبی عالی و بی نظیر است ، که برای طراحی ساختمان های مسکونی با مد روز بکار می رود .
دیدگاهتان را بنویسید