تعویض متریال یا مقاوم سازی ؟ بهترین حالت برای مقاوم سازی نمای ساختمان
مقاوم سازی نمای ساختمان یا تعویض متریال ؟
به نظر شما کدام مورد بهتر است؟ مقاوم سازی نمای ساختمان یا تعویض متریال کاملاً بستگی به وضعیت موجود نمای ساختمان شما دارد. اگر نمای ساختمان شما از سیمان است بهترین راه تراشیدن نمای سیمانی فرسوده و ساخت مجدد نما با طراحی جدید است. در این صورت شما می توانید چهره ای کاملاً متفاوت از نمای ساختمان خود بسازید. ولی قبل از ساخت می بایست نمای سیمانی را تا رسیدن به بدنه ی نما تراش دهید.
«یادتان باشد جهت ساخت و مقاوم سازی نمای ساختمان جدید از شرکت ها یا تیم های متخصص کمک بگیرید»
در این صورت زمان اجرای پروژه تعویض متریال کوتاه شده و هزینه های شما نیز کاهش می یابد. زیرا فقط یکبار هزینه خواهید کرد و پروژه نهایی شما با کیفیت خواهد بود. ولی اگر متریال نمای ساختمان شما از سنگ باشد می توانید از مقاوم سازی متریال نیز استفاده کنید. در این روش کلیه سنگ های ساختمانی به بدنه ی نما محکم می شوند. با مقاوم سازی نمای ساختمان احتمال آسیب دیدگی و خطرات جانی به شدت کاهش می یابد.
تغییر سبک در بازسازی یا مقاوم سازی نمای ساختمان
زمانی که نمای فرسوده ساختمان شما چاره ای جز تغییر ندارد، راه های متفاوتی برای زیباسازی نما وجود دارد. شما می توانید در حالی که اقدام به مقاوم سازی نما می کنید، طراحی نما را نیز در برنامه خود بگنجانید. طراحی نما مسیر تغییرات احتمالی در نما کاملاً روشن می کند. یکی دیگر از مزایایی که طراحی نما دارد این است که شما دقیقاً متریال مورد استفاده را خواهید شناخت.
معمولاً متریالی که در طراحی نما مسکونی کار می شود با طراحی نما اداری متفاوت است. نقطه ی تغییر سبک در نمای ساختمان شما همین طراحی نما خواهد بود. شما می توانید بسته به نظر اهالی ساختمان نمای ساختمان خود را کلاسیک، مدرن و یا ترکیبی طراحی نمایید. در طرح های کلاسیک که بیشتر در نماهای مسکونی کار می شود، متریال سنگ حرف اول را میزند. در طراحی نما مدرن نیز میتوانید از کامپوزیت ، آجر و سنگ و چوب بهره ببرید.
این تغییر سبک در طراحی نما کاملاً سلیقه ای است. یکی از مهمترین چالش های طراحی نما در تهران بحث تایید کمسیون نمای منطقه مربوطه است. اگر نمایی که با سلیقه ی شما هماهنگ است با ضوابط شهرداری تهران مغایر باشد، اجازه اجرا نخواهید داشت.
چرا یک ساختمان نیازمند مقاوم سازی است؟
امروزه وجود زلزله های اخیر افراد را آگاه ساخت که تعداد قابل توجهی از ساختمان ها عملکرد لرزه ای مناسبی نداشته اند. برای این موضوع چهار دلیل عمده وجود دارد که عبارتند از:
- در دسترس نبودن یا فقدان آیین نامه طراحی لرزه ای به هنگام ساخت ساختمان
- متاسفانه بسیاری از سازه های موجود بر مبنای آیین نامه ها و استانداردهایی که در گذشته تدوین شده است ساخته شده اند. بسیاری از این ساختمان ها به دلیل ضعف های موجود در آیین نامه ها در برابر زلزله آسیب پذیر می باشند.
- ضعف در اجرا و ساخت سازه ساختمان یکی از دلایل آسیب پذیر بودن آن در برابر پدیده زلزله می باشد.
- فرسودگی ساختمان و آسیب های وارد آمده به سازه آن در طی زمان می تواند ساختمان را در برابر زلزله بسیار آسیب پذیر کند.
به همین دلیل در جهت پیشگیری از حوادثی همچون واژگونی یک ساختمان در هنگام زلزله و کاهش خسارت جانی و اقتصادی می باسیت چاره ای داشت . هزینه بالای تخریب و ساخت یک ساختمان جدید و اهمیت تاریخی ساختمان های قدیمی، بسیاری از مالکان خانه های مسکونی و دولت ها را بر آن داشته است تا به راهکار مقاوم سازی ساختمان موجود و بهبود عملکرد آن در برابر زلزله را انتخاب کنند.
دیدگاهتان را بنویسید