معرفی کامل انواع چسب و انواع کاربرد چسب
معمولاٌ تعداد زیاد انواع چسب در ابزارفروشی گیجکننده است. بهتر است به هنگام خرید دقت بیشتری به خرج دهید: یک نوع چسب برای همهی کارها مناسب نیست و انتخاب اشتباه چسب باعث میشود کار خراب شود و نتوانید قطعات مورد نظر را با موفقیت به هم بچسبانید. با ما همراه باشید تا انواع کاربرد چسب را مورد بررسی قرار دهیم.
چسب همه کاره
چسب همه کاره پلیمری است که درون استون یا تینر حل شده و پس ترکیب با حلال چسب از پلیمر جدا شده و در نهایت ماده ای سخت ایجاد میشود. از چسب همه کاره در ماکت سازی برای چسباندن مقوا، چوب، پارچه و … استفاده می شود. از این چسب نمیتوان روی قطعات فومی استفاده کرد زیرا با داشتن حلال های نفتی باعث خورده شدن فوم می شود.
سرعت خشک شدن و قدرت چسبندگی چسب همه کاره متوسط است. از چسب های همه کاره نمی توان در ساخت ماکت دقیق استفاده نمود ولی برای ساخت ماکت مقوایی و چوبی ساده بسیار مناسب است. دقت داشته باشید که هنگام استفاده از این چسب باید در محیطی با تهویه مناسب باشید زیرا تماس طولانی با آن ممکن است باعث بروز مشکلات تنفسی و مغزی شود.
چسب فوم
چسب فوم نوعی چسب مایع و شفاف است که در ترکیب آن از مواد حلال فوم استفاده نشده و باعث میشود بتوانید از آن برای چسباندن انواع فوم استفاده کنید. زمان لازم برای خشک شدن این چسب نسبتا طولانی و قدرت چسبندگی آن پایین است. این چسب استحکام کافی و بالایی ندارد بههمین جهت برای استفاده بهصورت حرفهای و ماکتسازی مناسب نیست اما میتوانید از آن برای ساخت ماکتهای بسیار ساده و اولیه استفاده کنید.
چسب تفنگی یا حرارتی
چسب تفنگی بدنهای پلاستیکی داشته که چسب در آن قرار گرفته و با المنت برقی داخل بدنه این چسب را ذوب کرده که از سر فلزی جلوی دستگاه خارج می شود. چسب حرارتی برای چسباندن انواع پلاستیک مناسب است اما برای کارهای ظریف مناسب نیست. همچنین از چسب تفنگی یا حرارتی میتوان برای چسباندن فوم استفاده کرد بدون اینکه مشکل آب شدن فوم را داشته باشید. استفاده از این چسب نیازمند برق است. هنگام کار با چسب تفنگی مراقب خروجی فلزی داغ دستگاه باشید.
چسب پلی اورتان
در بین چسبهای جدید در دنیای چسبها بیشک، این چسب بهترین است و باید در همهی کارگاهها و خانهها وجود داشته باشد. این چسب با نامهای مختلفی به فروش میرسد. چسب پلی اورتان پیوند محکمی با اکثر مواد مانند فلزات، سنگها، فایبرگلاس و لاستیک شکل میدهد.
نکته: برای جلوگیری از چکه کردن، کمتر از مقداری که فکر میکنید نیاز دارید، چسب استفاده کنید. حتماً هنگام خشک شدن چسب از گیره استفاده کنید.
چسب صنعتی همه کاره (All Purpose Cement)
برای چسباندن دوبارهی چرم روی صندوقچه و کیفهای اسناد از چسب چرم همهمنظوره با کیفیت بالا استفاده کنید. معمولاٌ این چسب در قوطیهای فلزی به همراه قلمموی مخصوص به فروش میرسد. روی قوطی را بخوانید تا مطمئن شوید که چسب برای چرم و مادهی دیگری که چرم را بر روی آن میچسبانید مانند چوب یا فلز قابل استفاده است.
نکته: مانند همهی چسبهای چرم، قبل از چسباندن صبر کنید تا چسب کمی خشک شود تاحدی که روی آن چسبناک باشد سپس دو سطح را به یکدیگر متصل کنید.
چسب صنعتی (Contact Cement)
روکش گوشههای کابینت معمولاٌ بیشتر از قسمتهای دیگر در خطر جدا شدن هستند و هر بار که از کنار آن عبور میکنید به لباس شما گیر میکنند. اگر چوب نئوپان زیر روکش وضعیت خوبی دارد، میتوانید مجدد روکش را با استفاده از چسب صنعتی بچسبانید.
نکته: بعد از اعمال لایهای نازک و یکدست از چسب بر روی هر دو سطح، صبر کنید تا چسب کمی خشک شود تا حدی که روی آن چسبناک باشد ولی خیس نباشد سپس دو سطح را به یکدیگر بچسبانید.
کدام چسب درزگیر سیلیکونی برای کدام کاربرد مناسب است؟
چسب آکواریوم یا همان چسب درزگیر سیلیکونی،یکی از کاربردی ترین چسب ها در امور عمومی و خانگی،و تاسیساتی و ساختمانی و بعضا صنعتی می باشد.
این نوع چسب از سیلیکون ساخته شده و یک عایق بسیار مناسب برای رطوبت می باشد و از نفوذ آب به سطوح زیرین جلوگیری می کند.
از ویژگی های مهم چسب آکواریوم،مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی مختلف،طول عمر و ماندگاری بالا،مقاومت شیمیایی و عایق بودن آن،قدرت چسبندگی بالا به سطوح مختلف و خاصیت الاستیک،ضد قارچ و ضد کپک بودن و عدم رنگ پذیری می باشد.
ویژگی مهم دیگر این است که چسب آکواریوم قابلیت استفاده
روی اکثر سطوح با جنس مختلف از انواع پلاستیک،سرامیک،کاشی،آلومینیوم،چوب،استیل،pvc،گرانیت،پلکسی و… را دارد.بسیاری از اتصالات می توانند در خانه به وسیله چسب آکواریوم انجام شوند.
به همین دلیل این چسب یک وسیله کاربردی و مهم در خانه می باشد.البته اگر از دسته افرادی باشید که به اصطلاح دست به آچار هستند.چسب آکواریوم در کارهای نصب و تعمیراتی بسیار کاربردی می باشد.
در واقع بیش تر افراد با این نوع کاربرد چسب آکواریوم آشنا هستند.چسب آکواریوم برای پرکردن درزها،ترک ها،فاصله های بین سطوح مختلف و به خصوص در محیط های مرطوب و… کاربرد دارد.
از چسب آکواریوم در زمان نصب پنجره و شیشه،در ساخت آکواریوم،و در محیط های بهداشتی برای درزگیری و در نصب سینک ظرفشویی برای ایجاد عایق رطوبت در سطوح اطراف آن استفاده می شود.از این چسب درزگیر سیلیکونی حتی در واحدهای تولیدی،در ساخت لوازم خانگی مانند یخچال و … نیز استفاده می شود.از چسب آکواریوم در ساخت ربات ها نیز استفاده می شود.
چسب آکواریوم شکلی ژل مانند دارد و به طور رایج در قوطی های استوانه ای و با سری مخروطی بلند و باریک در بازار به فروش می رسد.
دیدگاهتان را بنویسید