بررسی مراحل کلیدی در اجرای تابلو کامپوزیت
تابلو کامپوزیت چیست ؟
قبل از توضیح اجرای تابلو کامپوزیت لازم می دانیم به مختصر اطلاعاتی در مورد متریال کامپوزیت بپردازیم.
کامپوزیت ورق های آماده ای است که توسط آلومینیوم و پلی اتیلن ساخته می شود.بدین صورت که با قرار گرفتن دو ورق آلومینیوم در دو طرف پلی اتیلن ورق های کامپوزیت ساخته می شوند.برای پوشش دهی و مقاوم کردن کامپوزیت مواد دیگری مانند چسب، لایه رنگ PVDF، لایه چسب عایق، پوشش مناسب نایلونی و لایه رنگ پلی استر نیز استفاده می شود.
از کار برد کامپوزیت می توان در صنعت ساختمان سازی، خودرو سازی، هوا پیما سازی و بسیاری دیگر از صنوف نام برد.
اجرای تابلو کامپوزیت
نمای کامپوزیت از نظر اجرا در دسته ی نماهای خشک قرار میگیرید. به این علت که برای نصب احتیاج به ملات ندارد. هنگام نصب ورق کامپوزیت ابتدا باید زیرسازی از جنس آهنی انجام شود که در مساحت های کوچک مثل تابلو سردر، این زیرسازی عموما با پروفیل قوطی ۴ انجام میشود.
دو روش نصب برای ورق روی زیر سازی داریم. یک روش استفاده از پروفیل های آلومینیومی H و L شکل است. این پروفیل ها در بین دو ورق قرار میگیریند و ورق ها به صورت کشویی داخل انها میروند. این روش بسیار آسان و کم هزینه تر است اما از پروفیل های H و L از روی کار دیده میشوند.
روش حرفه ای تر برای نصب، روش فیکس نام دارد. در این روش محل اتصال کامپوزیت ها به همدیگر کاملا مخفی است و با استفاده از لبه هایی از خود ورق کامپوزیت که نصاب به داخل تابلو برمیگرداند، انجام میشود. هزینه این نوع نصب و البته زحمت برش و ایجاد لبه در این روش بیشتر است. اما نتیجه کار بسیار یکدست میشود.
چرا از تابلو کامپوزیت استفاده کنیم ؟
سفارش تابلو کامپوزیت بستگی به سلیقه های مشتریان قابل تولید می باشد . از جمله عواملی که سبب می شوند از تابلو کامپوزیت بیشتر استفاده شود ، تنوع طرح و رنگ ورق های کامپوزیت ، امکان اجرای طرح های پیچیده بر روی ورق های کامپوزیت ، سبکی و انعطاف پذیری ورق ها و همچنین کاهش آلایندگی های محیطی و ویژگی های فنی آن است
مزیت تابلو کامپوزیت :
این تابلوها دارای آلیاژ مقاوم، سبک و بادوام بوده و بستر مناسبی برای نصب انواع حروف برجسته میباشند. همچنین قابل پیاده سازی در رنگهای دلخواه و متفاوت هستند. این تابلو در مقابل اشعه ماورا بنفش و شرایط مختلف آب و هوایی مقاوم بوده و دارای خاصیت پاکسازی خودکار در برابر آلودگیهای محیط و گرد و غبار است. به همین علت دائما زیبا و براق جلوه میکند و کثیف نمیشود. ورقهای کامپوزیت را میتوان خیلی راحت به شکل و فرم دلخواه تبدیل کرد. این تابلو قابل شست و شو، ضد زنگ، ضد حریق و عایق حرارت میباشد.
تابلو کامپوزیت در اقصی نقاط جهان در دسترس بوده و هزینه نصب و اجرای آن نسبت به متریالهای دیگر، کمتر است. به این علت که ورقهای کامپوزیت به صورت آماده هستند، مدت زمان نصب و اجرا این تابلو بسیار کمتر از سایر تابلوها میباشد.
با توجه به رنگ مورد نظر و ضخامت ورق ها، قیمت این تابلوها متفاوت بوده و ورقهای ضخیمتر، از کیفیت و دوام بالاتری برخوردار هستند؛ در نتیجه قیمت ورقهای کامپوزیت ضخیم از ورقهای کامپوزیت نازک بیشتر میباشد.
تابلو سازی با ورق کامپوزیت
ساخت تابلو با ورق های کامپوزیت که امروزه جایگاه ویِژه ای به خاطر تنوع رنگ ، سبک بودن ، مقاوم در برابر شرایط جوای و شکل پذیری خوب باعث شده است که بسیاری از تابلوسازان داخلی از این نوع مصالح بعنوان پیکره اصلی تابلو استفاده نمایند.
Comments (5)
[…] این مقاله را نیز مطالعه نمایید : اجرای تابلو کامپوزیت […]
[…] این مقاله را نیز مطالعه نمایید : اجرای تابلو کامپوزیت […]
[…] بیشتر بدانید : اجرای تابلو کامپوزیت […]
[…] این مقاله را نیز مطالعه نمایید : اجرای تابلو کامپوزیت […]
[…] این مقاله را نیز مطالعه نمایید : اجرای تابلو کامپوزیت […]