آشنایی با اصطلاحات تابلوسازی【اصطلاحاتی که باید بشناسید】
اصطلاحات رایج تابلوسازی
از صنعت تابلوسازی می توان به عنوان یکی از کاربردی ترین و پر رقیب ترین مشاغل موجود در دنیا نام برد که آشنایی با اصطلاحات تابلوسازی از ملزومات آن می باشد. تقریبا تمامی صاحبان کسب و کارها به نوعی به این صنعت نیاز دارند و حداقل یکبار به شرکت های تابلوسازی یا سایت های تابلوهای تبلیغاتی مراجعه نموده اند و سفارش ساخت تابلو سر درب مغازه، تابلو شرکتی یا بازسازی تابلو خود را داده اند.
ساخت تابلو در زمان گذشته به شکلی ابتدایی و ساده و بدون هیچگونه نورپردازی تنها به علت معرفی کردن کسب کار افراد صورت می گرفت اما امروزه تابلوسازی برند جهت معرفی آن برند تبلیغاتی، ایجاد زیبایی در مکان کسب، و جلب نظر و اعتماد مشتریان اجرا می گردد.
در میان شیوه های تبلیغاتی بسیاری که موجود می باشد، تابلو سازی مغازه به عنوان بهترین نوع آن شناخته گردیده است. جهت ایجاد آشنایی بیشتر با اصطلاحاتی که در این صنعت وجود دارد و ممکن است شما اطلاعاتی درباره ی آنها نداشته باشید ما در ادامه قصد داریم در این مقاله راجع به رایج ترین اصطلاحات در تابلو سازی مغازه بپردازیم.
قطر قلم چیست؟
یکی از اصطلاحات رایج در تابلوسازی مغازه اصطلاح قطر قلم می باشد که می تواند در میزان قیمت تابلو تبلیغاتی تاثیر گذار باشد. یکی از موضوعات بسیار مهم در تعیین قیمت انواع تابلو چلنیوم، تابلو نئون، ترمووود، تابلو روان، استیل و انواع دیگر تابلوهای تبلیغاتی قطر قلم می باشد. قطر قلم به فاصله داخلی یک حرف درج شده در تابلو سازی مغازه و تمامی زوایای آن گفته می شود.
هرچقدر میزان قطر قلم حروف برجسته در تابلو سازی مغازه بیشتر باشد، مصرف متریال هایی که در این زمینه کاربرد دارد مانند رول چلنیوم، پلکسی، لامپ های ال ای دی و … بیشتر خواهد بود و به همین علت بر قیمت تابلو تبلیغاتی تاثیر گذار است.
به طور مثال، در صورتی که قطر قلم در تابلو برجسته چلنیوم، ۲۰ سانتیمتر باشد به ۱۰۰ سانتی متر ورق پلکسی نیاز خواهد بود و با افزایش این قطر، مصرف ورق نیز بالاتر می رود. به علاوه اینکه هر چه میزان قطر قلم افزایش یابد به لامپ های ال ای دی بیشتری جهت تامین نور تابلو تبلیغاتی و به تبع آن منبع تغذیه قدرتمندتری نیاز داریم و جهت زیرسازی کار نیز از متریال بیشتری استفاده می شود.
جهت تابلو چلنیوم به رول چلنیوم نیاز است که ابعاد، رنگ انتخاب شده و ضخامت رول آن می تواند قیمت آن را تعیین کند. هر چه حروف مورد نظر دارای ابعاد بیشتری باشند به رول های بیشتری نیاز داریم. در تابلوسازی استیل و فلزی و انواع تابلوهای ترکیبی نیز افزایش قطر حروف مورد نظر موجب مصرف بالاتر ورق مورد نظر و در نتیجه افزایش قیمت نیز خواهد شد.
متر محیط چیست؟
از دیگر اصطلاحات رایج در تابلوسازی مغازه متر محیط است که به فضایی اطلاق می گردد که حروف برجسته اشغال می کنند، هر چه نوع فونت و قطر قلم درشت تر باشد و فضای بیشتری را به خود اختصاص دهد قطعاً مصرف لوازم و متریال های کاربردی افزایش می یابد و قیمت تابلو نیز بالاتر می رود. اصطلاح دیگر مطرح شده در تابلوسازی اپتیک می باشد.
تابلوسازی اپتیک به چه نوع تابلوسازی اطلاق می شود؟
در گذشته پیش از ورود بلوک های ال ای دی یا اس ام دی به حوزه تابلوسازی، تابلوها به صورت بدون نور ساخته می شدند و نور آنها توسط لامپ های مهتابی، پروژکتور و یا محیط اطراف تامین می شد و به صورت تابلو با نور که بلوک های اس ام دی یا ال ای دی در داخل حروف برجسته تعبیه می شود نمی باشد و تابلو تبلیغاتی نور خود را از محیط اطراف دریافت می نماید که به این روش اصطلاحاً اپتیک می گویند.
اصطلاح نور اندریک:
یکی دیگر از اصطلاحات رایج در تابلوسازی مغازه اصطلاح نوراندیک می باشد. ریشه این اصطلاح از آنجایی است که بخواهیم علاوه بر رویه حروف برجسته، نور به زمینه تابلو نیز تابیده شود و یا اینکه بخواهیم برای تابلوهای تبلیغاتی مثل تابلو فلزی یا تابلو استیل که قادر به عبور دادن نور نمی باشند، نور داشته باشیم.
در این صورت تابلوساز با ایجاد فاصله ای بین حروف برجسته و زمینه تابلو، اقدام به جاسازی لامپ های اس ام دی یا ال ای دی در این فضا می نماید که پس از نصب تابلو و روشن شدن لامپ ها، یک فضای سایه و روشن در زمینه تابلو ایجاد می گردد و نمای بسیار زیبایی به تابلو می بخشد. برای تابلوهای با نور هم می توان این عمل را انجام داد. در این روش، نور هم از رویه حروف و هم از زمینه تابلو با چشم اصابت نموده و زیبایی تابلو تبلیغاتی دو برابر می شود.
عوامل تاثیرگذار بر قیمت تابلو تبلیغاتی
ورق های پلکسی:
نوعی ورق پلاستیکی شفاف مشابه شیشه می باشد که مقاومت بیشتری نسبت به شیشه دارد و تقریباً برای ساخت کلیه حروف برجسته مورد استفاده قرار گرفته می شود. ضخامت، رنگ، نوع و مقاومت این ورق ها تعیین کننده قیمت آن می باشد.
ورق های پی وی سی:
پی وی سی نیز همچون پلکسی یکی از پرکاربردترین ورق ها در حوزه تابلوسازی می باشد که به عنوان زیرساز کار مورد استفاده واقع می شود و با توجه به نحوه ساخت و نوع مواد کاربردی دارای انعطاف پذیری، سختی و نرمی متعددی می باشد. این ورق ها در اندازه های ۸ و ۱۰ میل در بازار موجود می باشند که نوع، سختی و نرمی آنها تعیین کننده قیمت این ورق ها می باشد.
ورق های کامپوزیت:
این ورق ها از ترکیب دو یا چند ماده تشکیل شده اند و دارای دو لایه آلومینیومی می باشند و لایه خارجی توسط یک پوشش آستراپوکسی رزین و یک لایه PVDF پوشانده می شوند. زمانی که مشتریان بخواهند زیرساز تابلوی تبلیغاتی منتخب آنها حاوی نمای کامپوزیت باشد به جای استفاده از ورق پی وی سی، از ورق های کامپوزیت استفاده می گردد.
برای مشاهده نمونه رنگ های ورق کامپوزیت کلیک نمایید
رول چلنیوم و متراژ آن:
نوارهای رنگی با عرض ۷، ۹ و ۱۱ سانتی متری می باشند که برای ساخت لبه های حروف برجسته و تابلو چلنیوم مورد استفاده واقع می شوند، اندازه و برند تولید کننده این نوارها تعیین کننده قیمت آن می باشند.
منبع تغذیه:
وسیله ای می باشد که وظیفه آن تبدیل ولتاژ برق شهری به ولتاژ مورد نیاز برای روشنایی تابلو می باشد. هر چه تابلو دارای محیط و قطر قلم بیشتری باشد طبیعتاً نیاز به بلوک های اس ام دی و یا ال ای دی بیشتری دارد، در نتیجه منبع تغذیه نیز بزرگتر در نظر گرفته می شود.
دیدگاهتان را بنویسید